CRED introducerar ‘RentPay’ för hyresbetalningar på kreditkort och ‘CRED Stash’ omedelbar kreditgräns

Cred Fintech-företaget lanserades redan 2018 som en app för endast medlemmar som erbjuder användare belöningar för att betala sin kreditkortsräkning. Företaget har uppdaterat app-designen, introducerat nya funktioner nyligen och på liknande linjer nu har CRED introducerat två nya finansiella produkter tillsammans med en ny designupplevelse.

CRED RentPay och CRED Stash är företagets nya finansiella produkter och det har införts för att öka det finansiella förtroendet för kreditvärdiga individer. För det första, CRED RentPay, som namnet antyder, låter CRED-användare betala sin högsta återkommande hushållskostnad som månadshyra på kredit. Användare kan betala månadshyra med sina kreditkort direkt från CRED-appen och genom att göra detta kan de frigöra kontanter, njuta av den räntefria kreditperioden och tjäna belöningspoäng, CRED-mynt på kreditkortsutgifter.

För att komma igång med RentPay måste CRED-användare ange hyresvärdens UPI-information eller bankkontouppgifter och omedelbart överföra hyran från sitt kreditkort. Företaget har också sagt att det kommer att lägga till nya funktioner över tiden som automatisk betalning, förmåga att betala underhållskostnader och säkerhetsavgifter via kreditkort, som sedan kan finansieras med överkomliga EMI.

Beroende på användarens kreditkortsnätverk kan de använda CRED RentPay till en transaktionsavgift som sträcker sig från 1% till 1,5%.

Gå vidare, CRED Stash är en annan finansiell produkt från företaget som testas med IDFC FIRST Bank. CRED Stash är en omedelbar kreditgräns som gradvis kommer att godkänna användare för en aktiv kreditgräns på upp till 50000 Rs och jämfört med den konventionella metoden som involverar formulär, dokument, telefonsamtal, fysiska besök, etc., kommer CRED Stash låt användare få saker gjort digitalt, vilket är bra.

Användare kan dra ner vilket belopp som helst från sin tillgängliga gräns och direkt få det valda beloppet på sina bankkonton. De kan välja önskad varaktighet för att betala tillbaka och det finns ingen minimitid. Räntan debiteras av banken endast av det uttagna beloppet till en tredjedel av de räntesatser som debiteras vid kreditkortsanvändning. CRED säger att användare kan övervaka deras CRED Stash när som helst, spåra återbetalningar, betala kommande EMI, engångsbelopp eller till och med utestänga direkt utan extra kostnad. Den tillgängliga gränsen kommer alltid att vara synlig för medlemmar, liknar hur de spårar sina kreditkort, CRED-mynt, ädelstenar.

Bortsett från detta har företaget introducerat en ny designupplevelse, baserad på neumorfa designprinciper.

I en kommentar till lanseringen sa Kunal Shah, grundare och VD, CRED:

Samhäll med hög tillit resulterar i högpresterande samhällen eftersom den minskade risken gör att institutioner kan erbjuda ett brett utbud av produkter och tjänster med mindre friktion och större bekvämlighet. Därför kan CRED erbjuda kraftfulla och skräddarsydda produkter i samarbete med flera institutioner för våra kreditvärdiga medlemmar. Med avsikten att göra det möjligt för medlemmarna att behålla sin goda kreditrekord och öka förtroendet i en tid med ekonomisk osäkerhet har vi snabbt spårat lanseringen av två produkter med stöd av bankpartner, inklusive IDFC FIRST Bank. CRED Stash och CRED RentPay är särskilt användbara för att optimera kontanter och kredit, vilket är kritiskt i den nuvarande miljön.

Relaterade Artiklar

Back to top button