Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Creative Labs Nomad Jukebox Zen Xtra 40GB – Extra lagring

Vi håller sakta på att tappa de tillgängliga MP3-spelarna på marknaden, och den här gången har vi Creative Labs Nomad Jukebox Zen Xtra 40GB i hus. Dell Digital Jukebox, som vi skulle rekommendera som ett alternativ till Apples iPod för den som har en budget, är tillverkad av Creative och är baserad på Jukebox Zen NX/Xtra-plattformen. Även om Creative valdes av Dell, tillverkar och säljer de fortfarande massor av MP3-spelare under deras eget namn.

Från och med Jukebox Zen började Creative att flytta fokus från en MP3-spelare med CD-spelare till en som är mer stilfull med sådana som iPod: elegant, rektangulär, hårddiskbaserad, etc. (formatväxling från Jukebox/ 2/3 till Zen-serien). Problemet med Jukebox Zen var att den fortfarande var stor, skrymmande och uppriktigt sagt inte precis något som var lätt att ta med dig på en flygning. Jukebox Zen NX var något mer i linje med vad som kunde vara konkurrenskraftigt med Apples iPod enbart när det gäller dimensioner.

Byggd på Jukebox Zen NX-plattformen, är Jukebox Zen Xtra nästan identisk, men den ökar takten med en större/bättre LCD-skärm och hårddisk med högre kapacitet. Medan Jukebox Zen NX kommer i 20GB och 30GB modeller, kommer Jukebox Zen Xtra i 30GB, 40GB och 60GB kapacitet.