Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

CPU: er 2001: Roadmap Update

Introduktion

Förra månaden gav vi dig alla CPU Roadmaps för 2001 från både AMD och Intel. Vi beskrev i detalj de två nya Athlon-kärnorna som kommer att debutera 2001 och 2002, för att inte tala om de två motsvarande Duron-kärnorna. Vi beskrev AMD:s övergång till x86-64 och deras mål att föra en 64-bitarsarkitektur till prestanda-PC-marknadssegmentet.

På Intels sida förklarade vi placeringen av Pentium 4-processorn under det kommande året, och beskriver introduktionen av 1,3 GHz P4 såväl som de första 2 GHz-processorerna. Vi gav information om de första 0,13-mikron Pentium 4s samt den “nya” Pentium III som också kommer ut i slutet av nästa år.

Medan det har gått drygt en månad har vi fått lite mer intressant information som kommer att hjälpa oss att avrunda vår täckning av CPU-tillverkarna. Med denna uppdaterade information presenterar vi en CPU:er 2001: Roadmap Update för att hjälpa er alla att hålla koll på de senaste händelserna i den ständigt föränderliga branschen.

Innan du fortsätter vi starkt föreslår att du läser följande artiklar och deras respektive delar för att få en fullständig förståelse av kodnamnen och produkterna vi hänvisar till i den här uppdateringen. Kom ihåg att detta bara är en uppdatering så du vill läsa våra fullständiga färdplansartiklar för en komplett bild av den omedelbara framtiden för CPU-industrin.

relaterade artiklar

AMD CPU & Chipset Roadmap – november 2000

Athlon Palomino Core

Athlon fullblodskärna

Mobil Palomino

x86-64 och ClawHammer

Duron Morgan Core

Intel Desktop CPU & Chipset Roadmap – november 2000

100MHz FSB Celerons

Pentium III:s framtid

Den “nya” Pentium III

Pentium 4 Northwood

Ingen av informationen i denna artikel tillhandahålls av AMD/Intel och följande färdplan kanske inte stämmer. Låt oss bara kalla det en uppsättning “informerade” gissningar om vad vi tror att dessa företag kommer att göra under nästa år. Datumen som nämns här kan ändras när som helst, men vi kommer att anstränga oss för att ge er alla den senaste informationen så snart vi har den.

Nu till uppdateringen.