Cowboy 4 recension

0 Shares

Två minuters granskning

Om du letar efter en e-cykel för staden behöver du en ganska bra anledning att inte köpa en Cowboy 4. En av de två mest prisvärda maskinerna på marknaden, vi tror att den också har en liten kant kontra sin huvudrival när det gäller både hårdvara och användarupplevelse.

Designad av den belgiska bikemakaren Cowboy, den här fjärde versionen av företagets maskin levererar nästan allt du kan önska dig från en cykel som är gjord för att hjälpa dig att navigera i staden. Mycket enkelt, mycket litet underhåll och tack vare ett trådlöst laddat smartphone-gränssnitt som kan peka dig i rätt riktning är det briljant smart och det är bra att åka.

Mycket snyggt, cykeln använder en kombination av en högkvalitativ baknavmotor och en enhastighetsdrift för att driva fram föraren. Dessa drivs av ett avtagbart batteri som borde hantera de flesta pendlarnas resor flera gånger innan de behöver laddas. Den finns med en standard eller steg-genom ram, som båda använder nästan identiska komponenter inklusive inbyggda och centralt drivna lampor, en oljefri remdrift och hydrauliska skivbromsar. Färdiga med stänkskydd är båda modellerna ganska upprätt för en lågspännings körställning, medan breda däck och en stel gaffel fortsätter cyklarnas allmänt användbara design.

Det är allt väldigt modernt, även om Cowboy 4 förtjänar att få olika fans är det tydligt utformat för att tilltala mest tillfälliga cyklister, eller de som tidigare avskedade konventionellt drivna cyklar. Ytterligare hjälper till att locka denna icke-traditionella publik, Cowboy styrs via en mycket smart smartphone-app. Bäst av allt, för en extra £ 29 (ca $ 40 / AU $ 50) kan en kompatibel smartphone anslutas till en trådlös laddare, placera all cykelstatistik, tillsammans med internetbaserad kartläggning direkt på styret. Att lämna de flesta av Cowboy 4s rivaler förlorade på en återvändsgränd, det är väldigt futuristiskt och extremt effektivt.

Pris och släppdatum

Både konventionella och genomgående versioner av Cowboy 4 är tillgängliga för förbeställning direkt från Cowboy och kommer att skickas i september 2021. Varje kostar £ 2,290 (ca $ 3,200 / AU $ 4200) inklusive leverans.

Design

Cowboy 4: s design har en hög grad av integration, tillsammans med en minimalistisk dellista. I stor utsträckning på grund av motorhjälpen kan den klara sig med en enväxlad drivlinje, förlita sig på extra elektrisk hjälp snarare än några växlar som hjälper den att hantera kullar eller motvind. I sin tur håller detta hela cykeln både lätt och lågt underhåll.

Motorn som möjliggör detta trick är gömd i det bakre navet, medan batteriet lätt kan ses bakom sätesröret. Kan låsas på plats för säkerhet när den är parkerad, den kan också tas bort för bekväm laddning inomhus.

Komponenterna som utgör resten av cykeln, som bromsar och däck, är alla märkta och har oftast beställts av Cowboy. Men en riktig nörd kan förmodligen identifiera sina tillverkare, och lyckligtvis är det allt kvalitet. Skivbromsarna är hydrauliska, vilket betyder att de körs på tillförlitlig vätska snarare än på mer faddly-kablar.

De breda däcken kan rulla över det mesta och tillåta tillräckligt med kudde så att du inte kommer att märka frånvaron av en upphängningsgaffel. I vardera änden av cykeln finns inbyggda lampor som drivs via det centrala batteriet, medan utrymmet ovanför stammen fylls av ett Quad-Lock-fäste för att hålla telefonen.

Cowboy 4 är avrundad med fendrar för att hålla baksidan torr, och finns antingen med en konventionell eller genomgående ram. Båda kommer i en enda storlek, där genomgången är optimerad för åkare mellan 160-190 cm och standardmodellen som serverar de 170-195 cm långa. Detta gör att alla däremellan kan välja vilka de föredrar. Efter att ha provat båda tycker vi att genomgången inte bara är ett utmärkt val för dem som vill använda barnstol eller väskor, utan kanske den mest bekymmerslösa känslan av de två.

Prestanda

Oavsett vilket du väljer är både cykelns mekaniska och elektroniska funktioner utmärkta. Zippa säkert med motorn som känner när du ska lägga till kraft till din trampning, de är bra för att få ett försprång i trafiken. Men till skillnad från de flesta cyklar kan assistansnivån inte anpassas. Potentiellt irriterande för dem som vill göra mer av själva arbetet, det är också mindre än idealiskt när man navigerar genom områden som delas med fotgängare, där en mindre entusiastisk motorrespons skulle vara bättre. Men 95% av tiden är stödnivån på plats. Visst är det inte den typ av cykel som sannolikt kommer att lämna dig svettig när du når din destination.

Dess drift är också så nära tyst som vi har hittat, medan hanteringen av cykeln är snyggt sammansatt och känns aldrig skit. Vissa cykelsnobar kanske lustar efter en centralt monterad motor, men arbetar i kombination med Cowboy 4: s enhastighetsdrivning, det navbaserade systemet ger lite bort jämfört med detta dyrare alternativ. Dess bromsar är kraftfulla, även i regnet, medan kontaktpunkterna som sadeln och handtagen är bekväma.

Detta leder oss vidare till cykelens smarta digitala tillbehör, som det finns gott om. Till att börja med, för att låsa upp den, måste du helt enkelt ha din förparade telefon med dig och hoppa ombord. När telefonen är aktiverad kan den förbli i fickan, men en mycket bättre plats skulle vara i cykelns extra Quad Lock-fodral. Här kommer det inte bara att dra nytta av trådlös laddning utan kan fungera som en personlig digital assistent för att hjälpa dig hitta vägen.

Ibland en eftertanke med vissa märken kan du säga att nästan lika mycket arbete har gått in i Cowboys app som cykeln. Släpp en nål eller söka efter en plats, och det kommer inte bara att hitta snabba rutter med låg trafik, men det kommer också att berätta hur lång tid det tar dig att komma dit och hur mycket av ditt batteri du sannolikt har lämnat vid ankomst.

Glöm var du lämnade din cykel, eller värre, få den stulen, och en inbyggd GPS-tracker hjälper dig att hitta den. Samtidigt visar appen saker som aktuell hastighet och körd sträcka, samtidigt som du också kan logga alla dina dagliga resor. Det meddelar till och med en förvald kontakt av din plats i händelse av en krasch.

De smarta grejerna slutar inte heller med cykeln eller appen. En av de största svårigheterna att åka i många städer är att hålla fast på din cykel. Som en extra försäkrar Cowboy också din cykel mot stöld för £ 10 (ca $ 15 / AU $ 20) per månad. Mycket billigare än fristående försäkring, om du tar upp detta erbjudande kommer det sannolikt att innebära att din cykel blir ännu mer användbar medan du skär ut en stor stress med stadscykling. För närvarande erbjuder Cowboy också en mobil reparationstjänst, men till skillnad från många märken har den ännu inte dedikerade servicecenter.

Konkurrens

Om den här recensionen verkar vara positiv till sycophancy, finns det en anledning till att jag tror att den här cykeln överträffar nästan alla liknande motsvarigheter. Och det har lika mycket att göra med strukturen i företaget som säljer cykeln som cykeln själv. De flesta cykelföretag tillverkar flera cyklar, med några större märken som producerar mer än hundra olika modeller i kanske fem eller sex storlekar plus ett par färgscheman. Generellt säljs dessa sedan via en distributör som säljer till en butik, som sedan säljer till dig.

Naturligtvis är inget av detta särskilt effektivt. Cowboy, som har säkrat tiotals miljoner euro i finansiering, gör två cyklar, i en storlek, med mestadels identiska delar.

Denna mycket effektiva affärsmodell översätts till mycket billiga cyklar för slutkonsumenten. Samtidigt kommer en cykel med så mycket pengar bakom det troligtvis inte att bli krossad av en designer på fredagskvällen. Släpps vartannat år, och varje iteration bygger på den erfarenhet och feedback som genereras genom att fokusera på en enda produkt. Naturligtvis är det inte lätt att skapa ett företag som kan göra detta. För närvarande kan jag bara tänka på Cowboy och VanMoof som framgångsrika exempel, plus ett mycket större antal människor som försöker förmedla repiga produkter och låtsas att de har uppnått samma magi.

Att lämna VanMoof som Cowboys enda riktiga rival, det är ingen tillfällighet att båda företagen riktar sig mot samma unga, urbana demografiska med mycket likartade maskiner.

Cowboy vs VanMoof

Så hur jämför Cowboy med sin närmaste rival? Till att börja med är Cowboy 4 på £ 2 2990 (ca $ 3 200 / AU $ 4200) nästan 25% dyrare än £ 1 988 (ca $ 2500 / AU $ 3 300) VanMoof S3. Men dess inbyggda telefonladdningsfunktion är för närvarande ganska exceptionell och innebär att du förmodligen aldrig kommer att gå vilse eller vara sen igen. Hårdvarumässigt är jag ett fan av Cowboys enväxlade drivlina, även om många föredrar VanMoofs smarta fyrväxlade automatiska system.

Vid 19 kg är Cowboy lättare än den mer otympliga 21MM VanMoof. Cowboys baknavmotor är också bättre än VanMoofs frontmonterade alternativ. Även om det är något mindre snyggt, kan Cowboys batteri enkelt lossas för laddning, medan VanMoofs fasta version betyder att hela cykeln måste tas inom räckvidden för ett eluttag som ska laddas.

Efterbehandlingssatsen på Cowboy har också en liten ergonomisk kant, plus att du kan montera ett rack, vilket är en övervakning på VanMoof. Men att göra poäng för VanMoof mot Cowboy är dess boost-knapp som ger en tillfällig injektion av extra kraft när du behöver det och är bara en riktigt rolig funktion.

De flesta andra element är ganska jämförbara. Båda företagen erbjuder även liknande försäkringskostnader inom öre för övriga. Så är Cowboy 4: s specifikation så mycket bättre än Vanmoofs? Förmodligen, men det beror på din ekonomi. Båda är fantastiska e-cyklar.

Slutsats

Andra företag gör smarta stads-e-cyklar, men väldigt få gör ett så bra jobb som Cowboy när man tar hänsyn till deras kostnad. Sedan finns det den utmärkta supportappen, tillsammans med möjligheten att utnyttja lågprisförsäkring. Cowboy är perfekt för stadsanvändning och är också en mycket trevlig cykel att åka på. Ganska annorlunda än e-cyklar tillverkade av mer traditionella företag, allt lägger till ett paket som är gator framför nästan allt annat.

Först granskad juni 2021

Köp det om

Du vill ha den snabbaste vägen runt staden
En snabb e-cykel som vet vart den ska. Kombinationen av en nippelmotor, enkel design och utmärkt app gör att du hittar både snabbt och enkelt.

Ditt pris enkelhet och användbarhet
Ingen fjädring, enhastighets remdrift och stänkskydd. Cowboy 4 ska gå länge innan den behöver service eller andra justeringar.

Du vill använda din telefon för navigering
Cowboys utmärkta app är en mycket användbar sak att ha på styret. Cykelns smarta trådlösa laddning säkerställer att du inte tappar batteriet genom att använda dem.

Köp inte det om

Du vill ha en mer traditionell cykelupplevelse
Cowboy är otroligt snabb och effektiv. Den ojusterbara motorhjälpen är dock ganska kraftfull. Atletiska typer kanske föredrar att slå ner kraften och använda benen lite mer.

Du vill åka terräng
Även om Cowboys stora däck lätt tar det längs kanalerna eller genom parken, gör dess släta däck, stänkskydd och bristen på upphängning det bäst för övervägande stadsbruk.

Du gillar att tinka
Med en enväxlad drivlinje omfattande integration är Cowboy mycket fristående. Det gör det tilltalande stöldsäkert, men hemmamekanik kommer inte att hitta mycket att manipulera med heller.

0 Shares