Cortana är ett Microsoft-misslyckande: de främsta orsakerna

0 Shares

Operativsystemet och en av Redmonds flaggskeppsprodukter, Windows 10, är ​​en mycket kraftfull programvara full av funktioner av alla slag. De försöker göra det så enkelt som möjligt för oss i vardagen med PC:n. Med tanke på att detta är det mest använda systemet i världen på stationära datorer , Microsofts ansträngningar här är enorma.

Cortana är ett Microsoft-misslyckande: de främsta orsakerna

Men det är inte perfekt, därav de ständiga uppdateringarna som skickas. Dessa tjänar oss både för att närma oss nya funktioner, som att korrigera fel eller förbättra befintliga. I det här fallet kommer vi att fokusera på ett av de element där företaget anstränger sig mest, men som med tiden håller på att bli ett misslyckande. Vi hänvisar till Cortana, Windows 10-röstassistenten som inte blir accepterad av användarna.

Det är därför vi kommer att förklara några av huvudorsakerna som kan leda till detta, det vill säga Cortanas lilla framgång.

Credenciales Cortana

Många användare är omedvetna om Cortana

Trots de år som Cortana har varit med oss, aktiverar många användare det inte när de installerar Windows 10, och de vet fortfarande inte vad det är. Därför är det inte så att de använder det mycket eller lite, det är att en stor del av dem inte ens vet att de har en assistent som den på sin mobil med Android eller iOS på sin Windows-dator.

Därför, om Microsoft publicerade lite mer fördelarna med sin assistent, eller hade gjort det tidigare, kanske det skulle vara känt mer, det kan redan vara för sent.

Röstassistenter är mer användbara på en mobil än en PC

Att skriva på en mobil enhet är mycket krångligare än att skriva på en stationär PC eller bärbar dator tangentbord. Det är bland annat av denna anledning som många användare använder röstassistenter för alla typer av uppgifter på dessa enheter som vi alltid har med oss. Men låt oss inte glömma det Cortana i Windows fungerar på liknande sätt.

Naturligtvis kan behovet av en röststyrd assistent vara mindre meningsfullt här, därför avstår många från regelbunden användning.

Sekretessproblem i Windows

Till allt detta som vi kommenterar måste vi lägga till det faktum att många användare redan är misstänksamma mot integriteten som Windows 10 erbjuder oss. Detta ges av den telemetri som systemet självt implementerar. Därför är en assistent som Cortana för vissa inget mer än ett mer problematiskt verktyg i allt som har med integritet att göra.

Med allt och med detta kan vi säga att detta är ett problem som sträcker sig bland alla assistenter av den här typen som vi kan använda vid denna tidpunkt.

0 Shares