Corsairs bästa SFF PSU blir ännu bättre

Corsairs bästa SFF PSU blir ännu bättre

Eftersom högpresterande underhållnings- och spel-datorer vinner mark lägger tillverkarna större ansträngningar på att utveckla bättre och effektivare SFF-delar (small form factor). Dessa dagar är det möjligt att bygga en avancerad spel-PC som konkurrerar med spelkonsoler när det gäller storlek, åtminstone så länge du har en lämplig SFX-strömförsörjningsenhet (PSU) som kan leverera tillräckligt med ström till ett strömkrävande grafikkort.

För inte mer än några år sedan hade det varit mycket svårt (och dyrt) att köpa en högpresterande SFX PSU. När marknadens efterfrågan på sådana enheter ökade, hoppade vissa företag på möjligheten och lade till ett par SFX-enheter i sina produktserier. Även om deras totala prestanda var mycket bättre än den genomsnittliga SFX PSU-enheten, var deras kostnad relativt hög och deras prestanda var inte riktigt jämförbar med de för vanliga ATX-enheter, särskilt när det gäller akustik. Marknaden mognade dock snabbt och i år ser vi ett antal nya SFX PSU-plattformar som lovar prestanda jämfört med avancerade ATX-enheter.

Corsair är ett av de första företagen som släppte avancerade SFX PSU: er på marknaden. Deras SF PSU-serie var tidigare ett av de få alternativ som avancerade användare hade när de byggde ett system som kräver en SFX PSU. Corsair uppgraderar vanligtvis sina PSU-enheter utan att byta namn på dem eller deras serier, och den här månaden beslutade företaget att ge sin SF-serie en modernisering. De nya SF-seriens enheter har nu en 80Plus Platinum-effektivitetscertifiering och mycket imponerande elektriska specifikationer.

I den här översynen tittar vi på SF450, den mindre kraftfulla modellen i serien som har en maximal effekt på 450 Watt. SF450 har ett MSRP-pris på $ 99 och är till synes en ganska kostnadseffektiv lösning för en avancerad PSU som driver ett enda grafikkort SFX-spelsystem.

Effektspecifikationer (märkt @ 50 ° C)
AC INGÅNG100 – 240 VAC, 50 – 60 Hz
JÄRNVÄG+ 3,3V+ 5V+ 12V+ 5Vsb-12V
MAX UTGÅNG15A20A37,5A2,5A0,3A
100W450W12,5W3,6W
TOTAL450W

Förpackning och bunt

Vi fick SF450 i en medelstor kartong med samma gula / svarta konstverk som företaget har använt oss under de senaste åren. Konstverket är enkelt och rent, med fronten fokuserad på en subtil bild av själva enheten och den detaljerade informationen flyttas till baksidan och sidorna av lådan. Inuti lådan hittar vi enheten väl packad, skyddad mellan skumdynor och inuti en återanvändbar nylonpåse.

Paketet med SF450 är relativt rikt för en PSU. Corsair levererar den typiska växelströmskabeln, svarta 3M monteringsskruvar, en mycket noggrann flerspråkig manual, ett fodral märke, några korta buntband och ett par kabelremmar. Företaget levererar också en SFX till ATX-fodraladapter som säkert kommer att vara användbar för användare som ofta uppgraderar eller lurar med sina system.

Den nya SF450 SFX PSU är helt modulär. Lagerkablarna är lite kortare än hos en standard ATX PSU, vilket kan orsaka kompatibilitetsproblem när du försöker installera enheten i ett stort ATX-fodral. Corsair erbjuder längre kabelversioner men mot en extra kostnad. Alla kontakter och kablar är svarta med ledningar med individuell ärm. Detta skapar en unik estetisk effekt och gör inte kablarna så styva som vi trodde att de skulle vara. Platta bandliknande kablar skulle förmodligen vara lite bättre för mycket trånga utrymmen, eftersom de är mer flexibla och tar mindre plats.

Corsair SF450 2018
AnslutningstypTrådbundetModul
ATX 24 stift1
EPS 4 + 4 stift1
EPS 8 stift
PCI-E 6 + 2-stift2
PCI-E 8-stift
SATA4
Molex3
Diskett

Relaterade Artiklar

Back to top button