Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Corsair Obsidian 650D: Omvandlar grafit till Obsidian

Vi presenterar Corsair Obsidian 650D

Corsair stormade ganska mycket ut ur porten när de gick in på kapslingsmarknaden, började på toppen med Obsidian 800D och gradvis arbetade sig ner, och varje fall har tagits emot väl. Deras första “budget”-erbjudande var fortfarande ganska dyrt, men Graphite 600T granskades bra och tog hem bronset. Corsair lade nyligen till ett liknande prissatt erbjudande till sin premium Obsidian-linje med 650D. Men är det en annan vinnare eller sitter vi kvar med en känsla av deja vu?

Om NewEggs kundrecensioner och de andra recensionerna för 650D är något att gå på, verkar Corsair ha en annan vinnare på sina händer. Jag erkänner dock att jag är lite mer skeptisk, och när vi fortsätter kommer du att se varför. Sedan jag granskade 600T förra året har jag faktiskt flyttat in min primära dator i den. Jag står fast vid min originalrecension och skulle fortfarande gärna rekommendera den, men sedan jag lekt med fler och fler fodral och verkligen nött i höljet har det varit några saker som har börjat störa mig. Jag älskar fortfarande designen och användarvänligheten, och kylsystemet och akustiken är fortfarande bland de bästa, men toppen av höljet slutar faktiskt att vara tveksamt för montering av en 240 mm vattenkylare på grund av ventilationens lätta krökning, och den negativa lufttrycksdesignen är näst intill omöjlig att förbättra till följd av hur kapslingen är byggd.

Så igen, varför ta upp 600T? Eftersom 650D, åtminstone internt, är nästan identisk med sin föregångare. När vi tittar på specifikationsbladet ser vi dock att det inte är direkt dåligt.

Corsair Obsidian 650D Specifikationer
Moderkorts formfaktor

ATX, Micro ATX

Drive Bays Extern

4x 5,25″

Inre

6x 2,5″/3,5″

Kyl Främre

1x 200mm fläkt

Bak

1x 120mm fläkt

Topp

1x 200 mm fläkt (kompatibel med två 120 mm eller 140 mm fläktar)

Sida

Botten

Expansionsplatser

8

Främre I/O-port

2x USB 3.0, hörlurs- och mikrofonuttag, 2x USB 2.0, 6-stifts FireWire

Topp I/O-port

SATA hot-swap bay, fläktkontroll

Strömförsörjningsstorlek

ATX

Undanröjning

13,5″ med enhetsbur, 18″ utan (expansionskort), 185 mm (CPU HSF), 300 mm (PSU)

Vikt

24 lbs.

Mått

21,5″ x 9″ x 20,5″

Pris 189 USD

Till $189 rankas 650D fortfarande bland de dyrare kapslingarna vi har testat, till den punkt där det egentligen är mer en investering än något annat. Ett bra hölje kan hålla länge, och när jag skakar runt lite på 650D får jag aldrig en känsla av att det inte kommer att hålla.

De huvudsakliga skillnaderna i I/O mot den mycket liknande Graphite 600T är förlusten av två USB 2.0-portar och tillägget av den externa SATA hot-swap-fack överst på höljet. Jag är ärligt talat ett ganska stort fan av dessa fack, och mellan USB 3.0, FireWire och SATA bay-anslutning är det enda du verkligen saknar en kortläsare.