Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

CorelDRAW 2021 kommer till både iPad och Mac, vilket ger stöd för Apple-kisel

Mjukvarutillverkaren Corel tar med CorelDRAW, dess grafiksvit uppdaterad för 2021, till Apples Mac såväl som iPad, med Apples kiselstöd som kommer i framtiden.


HÖJDPUNKTER:

 • Du får en ny instrumentpanel.
 • Flersidig vy, export av flera tillgångar.
 • Stor Sur-vänlig design.
 • Även Microsoft Teams-integration.

Kreativ svit för felfria resultat

Enligt det officiella tillkännagivandet är den nya CorelDRAW Graphics Suite 2021 tillgänglig för Windows och Mac, med stöd för Apple-kisel i släptåg.

Utöver det finns det nu en helt ny Corel-upplevelse som är optimerad för Apple-surfplattan.

Den fullständiga CorelDRAW Graphics Suite 2021 är tillgänglig som en prenumeration för $249 per år. En permanent licens ger dig tillbaka $499.

CorelDRAW kombinerar vektorillustration, layout, typografi, fotoredigering och mer i en enda grafiksvit. CorelDRAW har funnits i flera decennier och är en av de första kreativa apparna jag har lärt mig att använda på den tiden när jag började min karriär inom datorer och marknadsföring.

→ Hur man skissar i Mac-dokument med iPhone eller iPad

Det finns för många nya funktioner och ändringar i den här utgåvan av CorelDRAW för att motivera ett långt inlägg så vi kommer att lista ändringarna längre fram för dem som vill veta vad som är nytt i CorelDRAW 2021

För mer information, besök Corels webbplats.

Vad är nytt och förbättrat i CorelDRAW 2021

Här är allt som har implementerats eller förbättrats nyheter i CorelDRAW 2021.

 • Instrumentbräda: Instrumentpanelen i både CorelDRAW 2021 och CorelDRAW fungerar som ett samarbetsnav som innehåller alla designfiler i molnet och visar med ett klick en förhandsvisning, antalet kommentarer och teammedlemmar samt projektstatus. Dela design direkt från CorelDRAW 2021 utan att behöva öppna varje fil.
 • Live kommentarer: Granskare och godkännare kan nu kommentera och kommentera ett dokument i CorelDRAW, med omedelbar feedback som visas i designerns arbetsfil i CorelDRAW 2021-programmet på deras Windows- eller Mac-system. Att dela anteckningar och kommentarer i realtid eliminerar avmattningar och påskyndar godkännanden.
 • Microsoft Teams-integration: Företagskunder kan visa och redigera designfiler med CorelDRAW for Teams. Logga in med ett Microsoft 365-företagsanvändarkonto för att skapa nya designs och granska design tillsammans med teammedlemmar direkt i Teams kanaler.
  Helt nytt, flexibelt designutrymme tillåter användare att arbeta mer effektivt och med större kontroll över sina projekt och tillgångar.
 • Flersidig vy: Visa, hantera och redigera alla dina projekts digitala tillgångar i en vy. Flytta och kopiera objekt över sidorna, jämför mönster sida vid sida och flytta runt sidor fritt för att ordna dem som du vill.
 • Sidans hamnarbetare/inspektör: Sidans docker/inspektör listar alla sidor i en design med en ny rutnätsvy med miniatyrbilder, vilket gör det enklare att hantera och sortera dina sidor. Navigera i dina projekt, lägg till, ta bort och byt namn på sidor och växla med ett klick visningslägen för att antingen fokusera på en enda sida eller använda den nya flersidiga vyn.
 • Export av flera tillgångar: Spara tid med ett flexibelt utbud av alternativ för utmatning av sidor och objekt, plus skapa en anpassad lista med tillgångar att exportera med ett klick. Exportera samtidigt samma designelement i olika storlekar, upplösningar och filformat – perfekt för webb- och mobilappdesignuppgifter – eller exportera enkelt flera objekt med identiska inställningar. Skicka sidor eller objekt till flera industristandardformat, inklusive PDF. Avancerade illustrationsfunktioner ger fantastiska resultat på rekordtid med exakta layoutmöjligheter och innovativa verktyg som förenklar komplicerade arbetsflöden.
 • Perspektivritning: Rita objekt eller illustrerade scener i perspektiv, snabbare och enklare än någonsin. Välj från 1-, 2- eller 3-punktsperspektiv, rita eller lägg till en befintlig grupp av objekt på ett delat perspektivplan och flytta och redigera objekt fritt utan att förlora perspektivet.
 • Riktlinjer och Snap to Self: Hantera anpassade riktlinjer och byt vyer från världsskala till siddimensioner med ett klick. Plus, med Snap to Self, snabbt och exakt flytta och transformera designelement med den nya förmågan att aktivera och inaktivera snapping-beteenden.
  Med progressiv fotoredigering ger Corel PHOTO-PAINT 2021 en snabbare och enklare väg till felfria bilder som överträffar kundens förväntningar.
 • Justeringar hamnare/inspektör: Få omedelbar tillgång till de mest kritiska och ofta använda filtren för att fungera oförstörande, i realtid och i sammanhang. Isolera snabbt objekt och områden i dina bilder med det nya läget för lokala justeringar. Plus, spara inställningar för återanvändning och anpassa favoritfilter för att komma igång direkt.
 • Byt ut färger: Tillgängligt i den nya justeringar docker/inspektör, Replace Colors låter dig göra riktade och polerade redigeringar av en bilds nyans, mättnad och ljushet. Med detta förbättrade färgarbetsflöde kan designers uppnå mer naturliga fotoredigeringsresultat, dramatiskt snabbare än tidigare.
 • HEIF-stöd: Dra fördel av foton tagna på iPhones med stöd för High Efficiency Image File Format (HEIF), nu i både Corel PHOTO-PAINT och CorelDRAW 2021.
  CorelDRAW finns överallt! Säg hej till en verklig plattformsoberoende upplevelse på Windows, Mac, webben, iPad och andra mobila enheter.
 • Inbyggt stöd för Apple silicon: CorelDRAW Graphics Suite 2021 för Mac är byggd för att dra fördel av den exceptionella kraften och prestandan hos Apple M1-chippet. Dessutom kan du njuta av menyer, fönster och vyer, fält och etiketter, knappar och andra UI-element som återspeglar det senaste i macOS Big Sur.
 • Touch-optimerad CorelDRAW: Med en ny beröringsoptimerad användarupplevelse utökar webbapplikationen CorelDRAW vad som är möjligt på mobiler och surfplattor.
 • CorelDRAW för iPad: En ny iPad-app gör det ännu enklare att designa när du är på språng samtidigt som du kan granska och kommentera delade designfiler var som helst.
 • Visningsprestanda på Windows 10: CorelDRAW Graphics Suite 2021 är optimerad för att fullt ut utnyttja ditt Windows-systems GPU för att leverera upp till 14,6 gånger mjukare panorering och 4,4 gånger mjukare zoomning.

Det här är första gången Corels grafiksvit blir tillgänglig på iPad.