Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Cooler Master Elite 120 Advanced Case Review: Lite på nästan alla sätt

Vi presenterar Cooler Master Elite 120 Advanced

Med risk för att låta dumt verkar det mer och mer som att Mini-ITX i hög grad håller på att bli den nya Micro-ATX. Varje efterföljande hårdvarugeneration fyller in lite mer prestanda och flexibilitet i formfaktorn, och Intels Z77-chipset komplett med USB 3.0 gör det så mycket enklare. Med Intels chipset i 8-serien som ryktas halvera strömförbrukningen för Z77 samtidigt som det ökar antalet USB 3.0- och SATA 6Gbps-portar, måste man undra hur mycket vi ens kommer att behöva Micro-ATX (låt vara ATX) vid den tidpunkten. Med allt detta sagt är inte Intels och AMD:s framsteg det enda som hjälper till att driva på införandet av Mini-ITX-formfaktorn.

Det som tidigare var provinsen för specialmoderkort (vanligtvis från Zotac) är nu en marknad som åtnjuter inträden från de flesta stora moderkortstillverkare, och medan fall som stödde denna formfaktor tidigare var måttligt dyra udda, har vi nu biffiga höljen som BitFenix’s Prodigy på gång till rimliga priser. Ändå är Prodigy fortfarande på den stora sidan; vad händer om vi vill bygga en snygg Mini-ITX-box till ett billigt pris? För det vänder vi oss till dagens deltagare, den nysläppta Cooler Master Elite 120 Advanced.

Innan jag blev en case reviewer gav mig möjligheten att kolla in billiga höljen som jag annars skulle ha missat helt (inklusive BitFenix’s stora sortiment), var jag ett ganska stort fan av Cooler Masters budgetcase. Under en lång tid var min favorit den nu föråldrade Elite 360, ett litet men effektivt och lättanvänt Micro-ATX-fodral till ett mycket konkurrenskraftigt pris (vanligtvis runt 40 $). När jag såg pressmeddelandet för Elite 120 Advanced visste jag att jag var tvungen att få in den och få den testad. Som jag sa tidigare är Micro-ATX den nya ATX, och Mini-ITX håller på att bli den nya Micro-ATX. Det betyder att vi behöver ett bra, billigt Mini-ITX-fodral för bra, billiga Mini-ITX-kort.

Cooler Master Elite 120 avancerade specifikationer
Moderkorts formfaktor

Mini-ITX

Drive Bays Extern

1x 5,25″

Inre

3x 3,5″ (två 3,5″-till-2×2,5″ fästen ingår)

Kyl Främre

1x 120 mm insugsfläkt, 1x 120 mm fläktfäste bakom drivenheten

Bak

Topp

Sida

1x 80mm insugsfläkt

Botten

Expansionsplatser

2

I/O-port

1x USB 3.0, 2x USB 2.0, 1x Hörlurar, 1x Mic

Strömförsörjningsstorlek

Standard ATX

Röjningar HSF

65 mm

PSU

180 mm

GPU

13,5″/343 mm

Mått

9,4″ x 8,2″ x 15,8″
240 mm x 207,4 mm x 401,4 mm

Vikt

7,3 lbs. / 3,3 kg

Specialfunktioner

USB 3.0-anslutning via intern header
Avtagbart 80 mm sidointagsfläktfäste
Drivfack för att konvertera 3,5″-fack till dubbla 2,5″-fack

Pris 49 USD

När jag packade upp och började testa Elite 120 (Elite 120 Advanced är lite av en mun) hade jag ingen aning om vad priset var; Jag var intresserad av att undersöka det strikt som ett “äkta” Mini-ITX-fodral (BitFenix ​​Prodigy, hur fantastiskt den än är, närmar sig Micro-ATX-höljesstorlekar) och för mig satte det ursprungliga utseendet och känslan det i priskonkurrens med BitFenix ​​design . För ett så litet fall är det anmärkningsvärt rikt på funktioner; Jag skulle kunna installera min hemmafilserver i Elite 120 utan att behöva offra någonting.

Där jag tror att Cooler Master gjorde ett mindre misstag var att bara inkludera en USB 3.0-port, men behövde hela moderkortets header för att göra det. Vid det här laget undrar jag om det kan ha varit vettigt att helt enkelt undvika att ha den tredje främre porten och bara inkludera två USB 3.0-portar på framsidan av fodralet. Cooler Master stöder också teoretiskt grafikkort som NVIDIA GeForce GTX 690 och AMD Radeon HD 6990 inuti Elite 120, men tyvärr har jag inte någon av dessa 300+ watts giganter till hands och ärligt talat tror jag att det verkligen skulle vara påfrestande lycka till med det här fallet.