Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Cool FM har börjat sända Apple Musics Rap Life Radio och Africa Now Radio-program i Nigeria

Detta oväntade drag kan se att Apple Musics radioprogram som tidigare endast var online slås samman med några andra traditionella stationer runt om i världen.

Som Apple Music och Lagos-baserad radiostation Cool FM Nigeria slå sig samman, de liveradioprogram som är inbyggda i Apple Music expanderar bortom streamingtjänsten. Genom att utnyttja radiostationernas publik och nätverk har Cool FM börjat sända Rap Life Radio och Afrika nu radio på lördagar och söndagar kl 18.00. Apple har arbetat hårt för att bygga upp en närvaro i Afrika under de senaste åren eller två.

Så hedrad och det här är så knepigt att kunna koppla Rap Life Radio-showen till Nigerias hiphop-scene. Låt oss göra historia!

Ebro Darden, presentatör för Rap Life Radio, global redaktionschef för hiphop och R&B på Apple Music

Jag är upprymd och glad över att äntligen kunna dela Africa Now Radio-upplevelsen med Cool FM-lyssnare och Nigeria som helhet. Lyssna på varje söndag när jag ger dig den bästa musiken och samtalen med artister från hela kontinenten.

Cuppy, programledare för Africa Now Radio, nigeriansk artist och influencer

Cool FM har varit ett steg före konkurrenterna när det gäller att etablera sig som en kraft i den digitala radioscenen, och denna första syndikeringsaffär i sitt slag med Apple Music i Afrika är som grädde på en mycket vacker kaka. Vi är mycket hedrade och glada över att inleda detta förhållande.

Kolapo Oladapo, Head of Digital på Cool FM

Skulle denna åtgärd utöka seriernas räckvidd avsevärt, kan vi se Apple skicka fler av sina program till andra traditionella radiostationer runt om i världen.