Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Content Marketing Trends för 2023

Du kan komma åt innehåll från olika källor, inklusive sociala medier, YouTube-videor, e-böcker, webbplatser och andra. Effektiviteten av innehållsmarknadsföring uppnås från interaktionen mellan konsumenten och din organisation. 92 procent av marknadsförare sa att deras organisation betraktar “innehåll” som en affärstillgång. Dessutom, innehållsmarknadsföringstrender anpassa och utvecklas till tidens verklighet varje år.

Många av dessa förändringar är blygsamma, och vissa kan vara helt nya metoder för att uppnå goda resultat och attrahera en större del av den avsedda publiken. Så lär dig om befintliga trender för att maximera dina annonsintäkter och generera värdefullt innehåll som ansluter till din målgrupp. Här är topp 2023 trender inom innehållsmarknadsföring att hålla ett öga på:

Använd AI (Artificial Intelligence) Innovation

Många företag börjar med få resurser. Så de borde förstå hur de kan maximera sin potential. Artificiell intelligens påskyndar dataanalys och bearbetning och gör beslutsfattande enklare. År 2023 kommer AI-integration med mänsklig input att expandera, vilket ökar produktiviteten.

Kunder vill att företag ska svara snabbt på deras förfrågningar. Som en konsekvens kommer AI-drivna bots att inkluderas i innehållsmarknadsföringsstrategier. När AI-tekniken utvecklas kommer nya verktyg för dataanalys och marknadsföringsinnehåll, inklusive optimerade bloggartiklar, att bli tillgängliga. Denna automatisering frigör personalens tid att fokusera på sina mest kritiska jobb.

Skapa interaktivt innehåll

Under de senaste åren har interaktivt material dominerat listorna och visar inga tecken på att tappa kraften. Att skapa interaktivt innehåll är det bästa Trend för innehållsmarknadsföring 2023 att följa. 62 procent av marknadsförarna använder det redan, och 88 procent siktar på att konvertera visst statiskt material till interaktivt innehåll inom kort. Det drar blickarna till sig, ökar konsumenternas engagemang, lockar återvändande kunder och möjliggör många visningsexponeringar när det görs på rätt sätt.

Skapa interaktivt innehållSkapa interaktivt innehåll

Frågesporter och omröstningar är underbara för att omedelbart engagera din publik på sociala medier och samla in säljinformation om vad din kundbas verkligen gillar. De kan också vara inbäddade i dina inlägg och landningssajter för att öka engagemanget och generera potentiella kunder.

Använda Infographics för att förbättra visuellt innehåll

Att kombinera olika former av innehåll är en smart teknik och en av de bästa innehållsmarknadsföringstrender. Trots att bloggartiklar fortsätter att vinna när det gäller att få kunder, är ord ensamma inte längre en säkerhet. Istället är infografik ett visuellt material som kommer att fortsätta växa och locka kunder.

När det är gjort på rätt sätt är infografiken fullproppad med användbar information. En konsument kan interagera, få kunskap och omedelbart förstå vad du erbjuder genom att helt enkelt titta på en infografik.

Lägg till videomaterial

Videor är ett utmärkt medium för att visa upp affärskulturen och de djupgående fördelarna med det du erbjuder. De är också en enkel metod för att få kunderna entusiastiska. Flytande annonser kan också vara mer framgångsrika. Video används som marknadsföringsenhet av 86 procent av organisationerna, och 93 procent av organisationer som använder video tycker att det är en viktig aspekt av deras marknadsföringsplan.

Om du skapar videomaterial måste det vara av hög kvalitet. Högkvalitativt innehåll hjälper ditt företag att se mer presentabelt ut och visar att du har tagit dig tid och energi att kommunicera ditt varumärkes historia. Använd dessutom video som en berättande teknik för onlinemarknadsföring för att engagera dig i din avsedda målgrupp.

Använda databaserade insikter från externa källor

Ett varumärkes förmåga att utnyttja databaserade insikter externt för att vägleda innehållsutveckling kommer att vara gapet mellan acceptabelt och enastående. I flera år har innehållsmarknadsförare vanligtvis förlitat sig på intern datastödd förståelse, men det är bara delvis sant. Den andra hälften avslöjas genom att utnyttja externa publik-, marknads- och konkurrensanalyser för att göra det möjligt för innehållsmarknadsförare att generera mer effektivt innehåll.

Databaserade insikterDatabaserade insikter

Podcaster blir extremt vanliga

Det finns för närvarande en uppsjö av framgångsrika poddar som riktar sig specifikt till affärsmän och företagsägare. Podcasts är ett utmärkt sätt att kommunicera information med din publik om olika ämnen. De erbjuder många möjligheter för en innehållsmarknadsföring också.

Från och med 2021 räknar Podcast Insights med att det kommer att finnas omkring 2 miljoner poddar och över 48 miljoner poddavsnitt. Podcasting kan hjälpa innehållsmarknadsförare att berätta sina idéer. Du kan använda den för att få riktade kunders uppmärksamhet på varornas eller tjänsternas goda egenskaper. Använd dem för att komplettera ditt bloggmaterial på sociala medier.

Introduktionen av köpbara länkar

En annan viktigast Trend för innehållsmarknadsföring 2023 är introduktionen av köpbara länkar. Det ger konsumenter en personlig kontaktpunkt för att välja sin valda handlare och lägga till produkter i sin varukorg. Dessutom tillåter dessa länkar kunder att besöka den plats de behöver utan att lämna där de ursprungligen fick informationen. Detta är bland de viktigaste aspekterna av marknadsföring 2023 som kommer att påverka branschen.

Använd visuell sökning

Visuell sökning har blivit en strategi för att fokusera en del av en marknadsföringsinnehållsstrategi på att utnyttja visuella egenskaper för att öka produktförfrågningar från kunder online. Algoritmer är programmerade att börja med en bild på internet och sedan köpa identiska varor.

Företag som utforskar visuella sökfunktioner kan dra nytta av dessa situationer genom att tillhandahålla lösningar för visuell igenkänning. Visuell sökning och identifiering kommer att fortsätta att förbättras avsevärt fram till 2025.

Ett växande intresse för hybridbyråmodellen

Hybridbyråmetoden kommer att prioriteras 2023. Det är en affärsmodell där byråer lägger ut en del av sin fullgörandeaktivitet på underleverantörer till en partner som kan det väl och kan ge mycket bättre kundservice på väldigt kort tid. Det är otroligt framgångsrikt eftersom det tillåter organisationer att fokusera på sina primära uppgifter samtidigt som de täcker luckorna.

HybridbyråmodellHybridbyråmodell

Använda röstsökning

Miljontals individer över hela världen har köpt smarta högtalare. Som ett resultat har de flesta hus nu en smart gadget med enkel röstsökningsfunktion. När röstsökning växer i popularitet kommer innehållsmarknadsförare att inkludera det i sina strategier.

Cirka 128 miljoner amerikaner använder nu en röstaktiverad hjälpenhet. FAQ-information lämpar sig väl för röstsökning, en idealisk chans att experimentera med den. Användare kommer alltid att ha förfrågningar, så du kan vara mycket effektiv om du använder rätt fraser.

Slutsats

Du kommer att få en fantastisk start om du utvecklar den typ av innehåll som din kund älskar. Det är dock viktigt att hålla sig uppdaterad om marknadsdynamik, idéer och trender. Därför har vi sammanställt en lista över de tio bästa 2023 trender för innehållsmarknadsföring att hålla ett öga på för förbättrade resultat. Så sluta vänta och börja omsätta dessa effektiva trender och ha en fantastisk framgång.