Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Consumer Electronics Show 2004 Dag 1: Moderkort på CES

Min första stora mässa någonsin var Comdex, 1998 för att vara exakt, och då var showerna ganska spännande. Att vara en moderkortstillverkare betydde inte att man lider ekonomiskt då, det betydde att man hade massor av produkter som alla ville se – inklusive mig själv. Jag minns att jag vadade genom folkmassor bara för att få en glimt av moderkort som inte skulle vara tillgängliga på ytterligare fyra månader och älskade varje minut av det. Snabbspola fram till idag, och förra årets Fall Comdex i Las Vegas var en total katastrof. Det fanns inget att prata om och de flesta tillverkarna var faktiskt förvirrade över varför de var där. För att vara ärlig, ställde vi oss själva samma fråga om och om igen i Vegas i november förra året.

Men det var på Comdex ’03 som vi fattade beslutet att den stora majoriteten av AnandTech-personalen skulle ta sig till Consumer Electronics Show (CES) i januari. Efter att ha varit i Vegas minst en gång om året under de senaste 6 åren, att behöva göra en ny resa inom 2 månader var inte precis på min lista över saker att göra men efter att ha kommit hit är jag definitivt glad att jag gjorde resan.

Utställningshallarna på Las Vegas Convention Center var faktiskt fulla av utställare; närvaron var tänkt att vara över 100 000 – en välkommen förändring från de 15 000 vi hörde för den besvikelse som var Comdex ’03. CES var showen att vara på och det kändes ärligt talat som Comdexes från de gamla goda dagarna; det var spännande att vara här och hur tröttsamt som att crowdsurfa för att komma till ett möte kan vara kändes det som hemma.

Vi har delat upp täckningen i en handfull sektioner, men idag kommer Kris, Wesley och jag att täcka vad du kan förvänta dig på kort sikt från CPU, chipset och moderkort. Vi är här för att svara på frågor om allt från Socket-939 till PCI-Express, så utan vidare ger vi dig Dag 1 av vår bevakning från CES i Las Vegas.