Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Computex 2006: Multimedia och minne

Vi har redan behandlat många ämnen i vår Computex Preview och de första Computex Review-artiklarna, men vi har fortfarande bara skrapat på ytan av det som visades på Computex. Idag kommer vi att titta på några av de minnes- och multimediaprodukter vi hittade på våra resor i de olika utställningshallarna.

Med huvuddelen av showens fokus på Core 2 Duo och dess relaterade kringutrustning, var det svårt att inte låta sig styras till att strikt rapportera om vad som ser ut att bli en mycket imponerande produktutrullning av Intel i sommar. Men i majoriteten av våra samtal med de olika moderkortstillverkarna diskuterade de alla den kommande marknadsföringskampanjen för Intels ViiV-initiativ. Beväpnad med incitament från Intel och ett växande intresse från konsumenter för media-datorer, förvänta dig att se en flod av ViiV-certifierade system lanseras senare i sommar och in i semesterperioden. Vi kommer att titta på djupet på dessa produkter tillsammans med AMD LIVE! Program som startar i juli, med flera kommande artiklar centrerade kring PC-baserade digitala underhållningsprodukter för ditt hem.

Vi börjar med en titt på några av de många multimediaprodukter vi såg utställda.

Multimediaprodukter:

ACER

En av de mer intressanta ViiV mediacenterprodukterna vi såg på våra resor var Acer iDea 500 multimedia gateway-system. Produkten drivs av en Intel Core Duo (Yonah)-processor som sitter i ett Intel 945GT-baserat moderkort. Systemet har digitalt eller analogt ljud (Dolby Digital Live / DTS Connect) med upp till 7.1 HD-utgång tillsammans med DVI-I, HDMI, komponentvideo, kompositvideo, S-video och SCART-utgångar. Vi kommer att ta en närmare titt på Acers andra produkter och diskussioner med Mr. Jackson Lin, VP för Digital Display & Peripherals, i en uppföljningsartikel.