Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Computex 2001 Dag 1 – Direktsändning

Introduktion

Showen har precis börjat, men vi har redan sett tillräckligt för att ge er lite kort livebevakning, samt lite information om vad man kan förvänta sig av resten av showen.

Under den här veckan kommer vi att ge dig ännu mer livebevakning, inklusive fullständiga recensioner av några av de produkter som introduceras på årets Computex. Bland dessa finns NVIDIAs Crush och AMDs 760MP-chipset. Så fortsätt att kolla in hela veckan för mer information om dessa tekniker och mycket mer.

Politik på Computex 2001

En av de minst roliga, men ibland mest intressanta, aspekterna av den här branschen är många av de politiska händelserna som äger rum bakom kulisserna. Även om vi vanligtvis avstår från att rapportera om dem, var vi vittne till något på Computex som var värt att dela.

Ungefär som förra årets Computex har VIA en mycket märkbar närvaro på utställningsgolvet. Även om det inte finns många nya produkter från VIA i år, fanns VIAs budskap nästan överallt – främst i form av VIA DDR-ballonger ovanför olika moderkortstillverkares displaybås.

Men på begäran av Intel tog många av moderkortstillverkarna i toppskiktet omedelbart bort VIA DDR-ballongerna. I en situation skars en VIA-ballong loss och fastnade längst upp i kongresshallen medan andra helt enkelt drogs ner.

Eftersom vi var närvarande när allt detta pågick såg vi den nästan omedelbara övergången från VIA DDR-ballonger till Intel Pentium 4-reklam och reklammaterial.

Så långt som både AMD och VIA har kommit på senare tid är det fortfarande ganska uppenbart att de fortfarande inte har nått Intels marknadsföringsmuskel. Även om den här situationen inte hade någon betydelse för de faktiska produkterna som sågs på Computex, var det en intressant uppvisning av starka marknadsföringstaktiker när de var som värst.

Men nu till de faktiska produkterna…