Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Comdex 2002 Moderkort täckning – Del I

Den här artikeln dök först upp på AnandTechs nyhetsbrev. Klicka här för att prenumerera.

I dag är den första dagen av vår moderkortstäckning på Comdex 2002. De flesta moderkortstillverkarna vi besökte verkar vara stora på Granite Bay (E7205) och SiS 655, även om vi var överväldigade med Hammer-kort också.

Läs vidare för att ta reda på vilka kort som moderkortstillverkare satsar på under överskådlig framtid.

LITE

ABIT hade inte massor av intressanta moderkort att visa upp, även om det fanns några värda att nämna.


Klicka för att förstora

På bilden ovan är ABITs Granite Bay-moderkort, kallat GB7. ABIT driver fortfarande mycket på MAX-serien, och vi är ganska glada över att se denna hängivenhet till MAX. Räkna med recensioner av ABITs 845PE och Granite Bay moderkort under de närmaste veckorna.


Klicka för att förstora

En annan styrelse som vi snart kommer att granska är ABIT:s nForce2-kort, NF7, som använder nForce2 SPP och MCP-T. Det borde vara intressant att testa kapaciteten hos detta kort, som är tänkt att vara konkurrenskraftigt prissatt mot ASUS nForce2 Deluxe moderkort.

ABIT utvärderar fortfarande SiS 655-chipset. De är inte riktigt säkra på om det är värt det att producera SiS 655, men med tanke på den enorma prisskillnaden mellan 655 och E7205 kanske de bara tar det.

Vi hade en chans att fråga ABIT hur de planerar att förbli konkurrenskraftiga i en så svår period i moderkortsindustrin. Deras svar var att ABIT kommer att försöka särskilja sig från konkurrenterna genom att fokusera på de avancerade skrivbords-/entusiastmoderkorten enbart och även förgrena sig till serverlösningar. Genom att omfokusera ABIT som en nischtillverkare hoppas de kunna förbli under radarn hos många av de större tillverkarna och fortsätta att förbli en aktiv aktör i denna bransch.