Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Cloud PC skulle komma 2021: Windows 10 från molnet var som helst

Det närmaste som finns idag är Shadow Cloud Computing, en molndatortjänst där du i princip kommer åt ett fjärrskrivbord och spelar spel i 4K i 60 FPS eller 144 FPS i Full HD, med låg latens, och tillgång till spelbiblioteket som du redan har köpt på plattformar som Steam eller Epic Games. Problemet är att tjänsten bara är tillgänglig i USA.

Cloud PC skulle komma 2021

Cloud PC kommer i år: Windows 10 Anywhere

Azurblå är en av de tre stora molntjänsterna i världen, som konkurrerar direkt med Googles och Amazons. Därför har de tillräckligt med kraft för att skapa en tjänst av den här typen, som gör att alla utan dator kan komma åt en i molnet, antingen från en mobiltelefon, en surfplatta, en Smart TV eller en bärbar dator med låg effekt.

Microsoft har jobbat på det Cloud PC tjänsten ett tag, kodnamn Projekt Deschutes . Nu tyder allt på att de kommer att presentera det på Build-konferensen den 25 maj, eller så kanske de väntar på Inspire-konferensen i mitten av juli för att visa denna nya molntjänst. Lanseringen, enligt ZDNet, kan vara i slutet av juni eller början av juli.

Enligt en läcka förra året, Cloud PC skulle ha tre olika priser , beroende på hur mycket CPU, RAM eller lagring som användaren vill ha, där det förväntas finnas free lagring i OneDrive. Dessutom skulle det finnas tillgång till program som Office, och med systemet alltid uppdaterat till senaste version. Tjänsten kommer att finnas tillgänglig på https://cloudpc.microsoft.com/ , där ett felmeddelande för närvarande visas som säger att vi inte har ett abonnemang eller att vi inte har stöd för att använda det, vilket kan vara en ledtråd att de redan har det testa tjänsten internt.

Windows 10X kommer att gynnas mycket

Med Cloud PC, användare med Windows 10X kommer att kunna använda Win32-program på distans utan att förbruka deras enhetsresurser och utan att behöva tillgripa emulering. På så sätt sparar de en av de största nackdelarna med sitt nya operativsystem.

Som vi kan se, med Cloud PC och Xbox Cloud , Microsoft satsar mer än någonsin på molnet. Vi kommer att se hur dessa tjänster fungerar, och speciellt vad Cloud PC erbjuder som ett incitament att inte behöva köpa en dator, något som många användare säkert kommer att se positivt.