Cleer Goal Review: Sportiga öronproppar gör ett passande självmål | Betrodda recensioner

0 Shares

Cleer Goal är prisvärda äkta trådlösa öronproppar byggda för träning, men den oroande passformen när du tar upp takten gör dem svåra att rekommendera

Viktiga specifikationer

 • Granskningspris: £ 99
 • IPX4 svettbeständig design
 • Anpassad 14mm dynamisk drivrutin
 • 20 timmars batteritid
 • USB-C-laddning

Cleer Goal är riktiga trådlösa hörlurar riktade riktigt till aktiva människor som behöver en musik (eller podcast) boost när de springer eller svettas ut i gymmet.

Genom att klippa kabeln lovar dessa knoppar, som de flesta andra sportiga öron, en säker passform, bassigt och kraftfullt ljud och tillräckligt med batteri för att få dig igenom några få träningspass innan du måste nå det laddningsfodralet.

Det finns många riktiga trådlösa hörlurar som lovar att vara den kompletta träningspartnern, så är Cleer Goal de du bör välja?

Cleer Goal säljs 2020 och finns att köpa för £ 99 / $ 99.

 • IPX4 svettbeständig design
 • Twist-fit ärmar för att ge en säkrare passform
 • Unikt rött på svart utseende

De flesta sanna trådlösa öronsnäckor är mycket av utseendet, men det finns något ganska omtyckt med Cleer Goal och deras röda och svarta design. De är inte den minsta av knopparna, så om du hoppas på att något diskret ska passa in i öronen är det inte dessa. De är större än modeller som Jabra Elite Active 75t och sportiga knoppar som Jaybird Vista.

Cleer Goal-hörlurar i fodralet

Eftersom dessa är inriktade på aktiva människor är Cleer Goal både svettbeständigt och vattentätt, vilket inte är givet även i mer dyra sportmodeller. Genom att ha en IPX4-klassning bör de hålla bra för svett och lätt regn – och jag kan bekräfta att min egen erfarenhet av att bli svettig med dem inte har resulterat i några problem.

Titta runt knopparna och du kommer att upptäcka ett litet meddelandelampa, som indikerar när knopparna är ihopkopplade, eller deras laddningsstatus när de tappas i det medföljande laddningsfallet. Även om det kanske inte är omedelbart uppenbart finns det också några kontroller ombord här.

Nyckeln till alla bra sporthörlurar – kablar eller trådlösa – är en bra, pålitligt säker passform. Cleer Goal använder det som företaget kallar sina flytande freebit c-kjolar – eller ärmar, som vi föredrar att kalla dem. De lindas runt knopparnas yttre hölje och vrids sedan för att låsa fast i örat. De finns i små, medelstora och stora storlekar – men baserat på min erfarenhet kan de behöva lägga till några fler storlekar.

Cleer Goal freebits / c-kjolar / ärmar

Den övergripande känslan av denna passform liknar vad du kan få från Sonys WF-SP800N äkta trådlösa sporthörlurar eller första generationens Bose Soundsport Free Wireless-öronsnäckor. Medan de är utformade för att ta bort trycket från hörselgången, är du i konstant rädsla för att de kan falla ut.

Problemet med Cleer-knopparna jämfört med Sony och Boses modeller är att de föll ut. Ofta. Särskilt under körning. Jag försökte alla ärmstorlekar som ingår i knopparna och kunde inte få någon av dem att fungera. Inomhus på en motionscykel eller på en roddmaskin kände knopparna som om de hängde, men de stannade kvar. Så snart jag gick ut med dem föll de av på några sekunder. Det är inte bra.

 • Fickvänligt laddningsfodral
 • Touch-känsliga kontroller
 • Fungerar med telefonens smarta assistenter

När de inte används sitter Cleer Goal inuti laddningsfodralet. Den har en fickvänlig form och klämmer knopparna magnetiskt på plats så att de förblir på plats medan de laddas.

Laddningen sker via USB-C, med porten runt baksidan och en aviseringslampa uppåt för att meddela dig när knopparna slås på. De ger dig sex timmars speltid innan du behöver släppa dem i laddaren, vilket i sig själv när det är fulladdat ger ytterligare 14 timmar.

Cleer Goal öronsnäckor på soffan

Touch-känsliga kontroller inbyggda i öronsnäckorna låter dig knacka och svepa för att justera volymen, hoppa över låtar, spela / pausa och starta telefonens smarta assistent. Jag kan inte säga att jag är ett stort fan av den här typen av kontroll på hörlurar som är utformade för träning – och utöver att hoppa över spår kan de vara lätt att använda om du är på språng.

Cleer ger också plats för dubbla mikrofoner för de tillfällen du inte vill dra ut din telefon, istället hantera samtal genom knopparna. Samtalskvaliteten är anständig, med Cleer-målet som ger god tydlighet.

 • Betoning på tydlighet
 • Ingen equalizer för att justera ljudprofilen
 • Saknar rikt, bassigt ljud

Med tanke på priset och ditt musikval erbjuder dessa knoppar tillräckligt bra ljudkvalitet – men basälskare kan vara lite besvikna.

Cleer Goal är hem för anpassade 14 mm dynamiska drivrutiner, utformade för att leverera tydligt, bassigt ljud; men vi skulle säga att tonvikten ligger på tydlighet här.

För trum- och bas- och husspår finns det mer ljud än det är rikt basljud. Ljudprofilen är tydligt mer viktad mot tydlighet, och det är den övergripande känslan när du lyssnar på något högt tempo genom dessa knoppar.

Byt dock till något mer instrumentbaserat eller med mer sång eller en ljudbok eller podcast, så hörs dessa hörlurar bäst. Utanför detta är balansen inte helt rätt i min erfarenhet, och det finns ingen utjämnare eller följeslagarapp för att avhjälpa detta för att bättre tillgodose något lite livligare.

Inte överraskande finns det ingen aktiv brusreducering ombord här; det är den passiva isoleringsdesignen, som gör ett okej jobb med att hålla ut yttre buller. Det är den typen som fungerar bäst när du tränar ensam eller i små grupper.

Till det här priset erbjuder Jabra Elite Sport ett mycket rikare, bassigt ljud, samtidigt som det ger respektabel klarhet och detaljer. Det är en liknande historia med Creative’s Outlier Air V2, som är något billigare men har en mer balanserad ljudprofil.

 • Du är ute efter ett bra, tydligt ljud
  Medan dessa knoppar verkligen inte är de bäst ljudande hörlurarna du kan köpa, erbjuder de bra klart ljud som kommer att tillfredsställa många.
 • Du vill ha ett annat utseende
  Cleer Goal-designen sätter definitivt något mer unikt ut i dina öron, och de kommer med ett snyggt laddningsfodral
 • Du vill ha något svettbeständigt
  Svettmotståndsklassificeringen ger bra skydd mot hårdhet i ett tufft träningspass.
 • Du vill ha knoppar för att springa
  Det kan ha varit ett unikt problem för oss, men vi kunde helt enkelt inte få tillräckligt säker passform för att hålla Cleer Goal i öronen under körningar.
 • Du vill ha den bästa tillgängliga batteritiden
  Det finns andra sportiga äkta trådlösa hörlurar som ger längre batterilivslängd och stöder snabbladdning för en snabb påfyllning.
 • Du vill ha de bäst ljudande hörlurarna till det här priset
  Jabra och Creative’s lika prissatta knoppar är bara två som ger dig ett mer avrundat ljud för en större bredd av musikgenrer.
0 Shares