Chromecast med Google TV vs Chromecast 3rd Gen – Vilken ska jag köpa?

Chromecast med Google TV vs Chromecast 3rd Gen – Vilken ska jag köpa?

Är du förvirrad över att välja den bästa mellan Google TV och Google TV? Du har hamnat på rätt ställe. I slutet av artikeln får du en bättre uppfattning om vilken du ska köpa. Inledningsvis har Google släppt tre generationer Chromecast för att kasta innehållet från smartphone eller dator till PC. Men senare har de släppt Chromecast med Google TV (helt enkelt kallat Google TV) för att tävla med strömmande enheter som Firestick och Roku. Så vi måste verkligen veta skillnaden mellan dessa två bara för att välja vilken man ska gå för. Här är vår jämförelse på Google TV vs Chromecast 3rd Gen.

Chromecast med Google TV vs Chromecast 3rd Gen

För bättre förståelse har vi delat jämförelsen i sju halvor.

  1. Pris och värde
  2. Strömningskvalitet
  3. Användargränssnitt
  4. Appar
  5. Specifikationer
  6. Design
  7. Avlägsen

Pris och värde

Chromecast med Google TV: $ 49,99

Chromecast 3rd Gen: $ 29,99

Enligt priset är Chromecast 3rd gen den billigaste att köpa. Men de funktioner som Chromecast erbjuder med Google TV är mycket bättre än din vanliga Chromecast. Google TV är också något dyrare även om man jämför med andra två ledande konkurrenter: Amazon Firestick och Roku. Hur som helst, med Google TV kan du installera alla applikationer från Play Store du vill ha. Så Chromecast 3rd gen kan vara billigare, men då är funktionerna och funktionerna för mindre för $ 30.

Strömningskvalitet

Upplösning av Chromecast med Google TV: Upp till 4K UHD vid 60 FPS

Upplösning av Chromecast: Upp till 1080p vid 60 FPS

Med Google TV kommer användaren att strömma innehåll från de appar som är direkt installerade på sin enhet. Men med Chromecast kommer användaren att kasta innehållet från en telefon eller dator till den anslutna TV: n. Så uppenbarligen kommer streamingkvaliteten att minska, även om du spelar med 4K-upplösning.

Användargränssnitt

Chromecast med Google TV: Det har ett gränssnitt som en Android TV

Chromecast: Inget gränssnitt

Google TV presenterar ett Android TV-utseende eller användargränssnitt på din TV. De som har använt Android-telefoner eller surfplattor kommer också att känna till Google TV-gränssnittet. Men då kommer inte Chromecast-enheten att ha ett annat gränssnitt än bara en Google-logotyp som visas på skärmen. Enheten kommer att strömma vad du än väljer att spela på din enhet.

Appar

Chromecast med Google TV: Den stöder nästan 6500 Android TV-appar.

Chromecast: Inga appar kan installeras på Chromecast, men det finns appar som stöder casting.

Som vi nämnde tidigare stöder Google TV installation av appar och spel från butiken. Google Play Store är där för dig att tillhandahålla de appar du vill ha. Gränssnittet låter dig söka efter appar från startskärmen. Precis som Firestick kan du också ladda ner appar på Google TV med hjälp av Downloader-appen. Men vad gäller Chromecast är det bara utvalda appar som tillhandahåller inbyggt Chromecast-stöd, eller så måste du spegla enheten för att casta.

Specifikationer

Chromecast med Google TV: Videoformat – HDR10, HDR10 +, Dolby Vision; Ljudformat: Dolby Digital, Dolby Digital Plus och Dolby Atmos.

Chromecast: Videoformat – inte tillämpligt; Ljudformat – Ej tillämpligt.

Videorna och ljudet som streamas på Google TV kommer från enheten. För att casta till Chromecast beror video- och ljudkvaliteten helt på den enhet du strömmar från.

Design

Chromecast med Google TV: 6,4 * 2,4 * 0,5 tum; Färger – Snövit, Sunrise Coral, Sky Blue, etc.

Chromecast: 6,4 * 2 * 0,5 tum; Färger – Krita vit eller kolsvart.

Chromecast är en rundformad dongel och Google TV är en ovalformad dongel. Google TV-strömmande enheten finns i olika färger. Men då kommer Chromecast endast att finnas i svarta eller vita färger. Båda enheterna är utformade på ett sätt att ansluta till TV: n via HDMI-källa.

Avlägsen

Chromecast med Google TV: Styrs av fjärrkontrollen

Chromecast: Inte tillämpbar

Chromecast med Google TV har sin egen fjärrkontroll för att styra enheten. Däremot har Chromecast-enheten ingen fjärrkontroll. Den kan styras av smarttelefonen eller datorn från vilken innehållet streamas.

Google TV vs Chromecast – Vilken är den bästa?

Svaret är enkelt. Google TV är det bästa du kan köpa eftersom det ger både appinstallation och casting-funktionen. Chromecast stöder endast castningsfunktionen. Chromecast är överkomligt, men med 20 dollar till kommer du att ha utökade funktioner och funktioner tillsammans med casting-stöd.

Ropa all din feedback i kommentarfältet. Följ Techowns Facebook och Twitter sidor för jämförelsehandledning.

Relaterade Artiklar

Back to top button