Chrome-flikar – Ta reda på vilka som tar upp mer utrymme i RAM-minnet

0 Shares

När vi använder Chrome har vi säkert fler och fler flikar öppna, vars utrymme de tar upp kommer att variera från innehållet som vi ser på var och en av webbsidorna som vi har öppna. På så sätt kommer en sida där vi har Googles sökmotor öppen inte att konsumera samma sak som en annan där vi tittar på en YouTube-video, eftersom RAM-förbrukningen blir högre i den senare.

Chrome Tabs - Ta reda på vilka som tar upp mer utrymme i RAM

Eftersom det är troligt att vi är oroliga för förbrukningen av resurser som Chrome orsakar oss, måste vi veta att Googles webbläsare har sin egen Task Manager, som gör att tillägg eller webbsidor förbrukar dess resurser, så att vi kan minska dem och förbättra lagets prestation.

Chrome Task Manager informerar oss om RAM-förbrukning

Google Chrome har sin egen Task Manager där vi kan se vilka typer av resurser som har förbrukats mest av tilläggen, flikarna och tilläggen som vi använder i den och som främst påverkar förbrukningen av RAM, CPU och nätverk. Vi kan använda all information som du ger oss för att upptäcka vilken flikar förbrukar mest RAM och därmed kunna bestämma vilken som ska stängas, vilket bidrar till bättre datorprestanda.

För att komma åt Chrome Task Manager måste vi öppna webbläsaren och sedan klicka på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet, så öppnas en rullgardinsmeny. Här klickar vi på alternativet “Fler verktyg”, så att en annan undermeny öppnas där vi måste klicka på alternativet “Task Manager”. Vi kan också komma åt den genom att trycka på tangentkombinationen SHIFT + ESC.

Acceder Administrator de tareas de Chrome

Detta öppnar automatiskt Aktivitetshanteraren som är ansvarig för att visa oss alla processer som körs. Den visar oss också flikarna som vi har öppna och tilläggen som vi har installerat. På så sätt kan vi verifiera etiketternas prestanda och eliminera de som tar mest upp och utarmar resurser. Överst ser vi avsnitten Uppgift, Minnesanvändning, CPU, Nätverk och Process ID.

Uppgift, hitta alla öppna processer

I Uppgiftssektionen kommer vi att kunna se alla processer som vi har öppna. Om vi ​​tittar noga så ser vi att både de flikar som vi har i körning med namnet på webben som vi besöker dyker upp samt de olika tillägg som vi har i körning. Det är därför vi kan känna till den specifika flik som inte upptar fler resurser inom följande avsnitt.

RAM-användning för varje flik

Vi går nu till avsnittet Minnesanvändning. Här kommer det att visa oss mängden RAM som varje process förbrukar. Därför blir det ett utmärkt sätt att se användningen av varje flik eller tillägg som vi har öppet i Chrome gör av RAM-minnet av vår utrustning.

Användning av minne av en pestana i Chrome

Om vi ​​klickar direkt på fliken kan vi organisera processerna från den med minst förbrukning till den med den mest RAM-utrymme den upptar. I händelse av att vi märker att vår dator har svårt att växla mellan program kan vi verifiera vilka Chrome-flikar som förbrukar mer minne och stänga den.

CPU-användning för varje öppen process

I CPU-avsnittet kommer det att visa oss mängden energi som varje process som vi har öppen förbrukar, vilket representeras av en procentandel. Till exempel, om en process har ett värde i CPU-sektionen på 10, betyder det att den upptar 20 % av vår totala processor. Därför är detta ett mycket användbart sätt att ta reda på vilka Chrome-flikar som förbrukar resurserna hos vår processor. I händelse av att vi ser att vår dator har problem med att ladda program, kommer processer som förbrukar mycket CPU att ge oss mer resurser att arbeta med.

Pestana de Chrome uso de la CPU

Rött visar oss data som används av varje pågående process

Vi går nu till avsnittet Nätverk. Det här avsnittet kommer att vara ansvarigt för att visa hur mycket data varje process som är öppen i Chrome använder, som flikar eller tillägg. Därför kan vi veta hur mycket utrymme i vår anslutning varje flik upptar. Det är möjligt att vi upptäcker att värdena i Network är 0. Men om vi laddar en ny sida eller om vi har en flik som sänder multimediainnehåll, kommer detta värde att visa nedladdningshastigheten för fliken. Om vi ​​till exempel har en YouTube- eller Spotify-uppspelningsflik i den anslutning som den upptar, kommer den att vara större än en sida som redan är laddad.

Pestanas de Chrome uso de la Red

När vi har sett alla avsnitt kan vi kontrollera vilka flikar som tar mest plats i Chrome. I det ögonblick vi verifierar att en flik tar för mycket plats kan vi stänga den direkt från Aktivitetshanteraren. För att göra detta behöver vi bara markera det och klicka på knappen “Avsluta uppgift”.

Hur man vet vilka processer som förbrukar mest RAM med Aktivitetshanteraren

Windows har som standard sin egen Task Manager, som kommer att ansvara för att erbjuda en stor mängd användbar information om vårt system. Inom dess funktioner kan vi se användningen av systemresurser som görs av de applikationer som vi har installerat och kört. För att köra det, skriv bara Aktivitetshanteraren i startmenyns sökruta och välj den, eller använd kortkommandot CTRL + ALT + DEL.

När vi öppnat på fliken Processer kan vi se alla applikationer som vi har öppna i systemet. Här kan vi hitta Google Chrome, med en siffra inom parentes som anger antalet element den innehåller. Även om det i det här fallet inte indikerar vilka flikar som tar upp mest utrymme, kan vi se hur de använder CPU, GPU, nätverket och naturligtvis RAM-minnet .

Administrator de tareas processos y consumo

Om vi ​​klickar på avsnittet Detaljer kan vi se alla öppna Chrome-processer som körs. I den kan vi se Minne (aktiv privat arbetsyta) som förbrukar var och en av dessa processer. Som vi har kommenterat redovisas inte vilken flik som tar mer plats på ett konkret sätt, men vi kan få en uppfattning om all förbrukning som görs. Om vi ​​ser att en förbrukar för mycket och vi vill stänga den, kan vi göra det genom att välja den och klicka på knappen “Avsluta uppgift”.

Administrador de tareas detaljer y memoria

0 Shares