Chevrolet Camaro tippas för att reinkarneras som en helt elektrisk muskelbil

0 Shares

Rykten om Chevrolet Camaros bortgång har blivit vanligt de senaste åren, då den en gång dominerande muskelbilen har hamnat långt efter sina rivaler, Ford Mustang och Dodge Challenger.

År 2018 sålde Mustang ut Camaro med mer än två till en. Enligt en ny rapport från Automotive News kan General Motors laga en ersättare för bilen, men det kommer inte att se ut som den Camaro som vi har sett i över ett halvt sekel vid denna tidpunkt.

Läckor och källor har uppgett att Chevrolet inte kommer att ersätta Camaro i slutet av sin nuvarande generation, som förväntas inträffa runt 2023.

Rapporten belyser tidigare spekulationer genom att säga att Camaro och andra bilar som Chevy Malibu kommer att gå över till el istället för att följa den vanliga färska färdplanen.

Det är oklart om de elektriska bytena kommer att bära samma namnskyltar, eller om övergången kommer att medföra en ny namnkonvention.


Analys: vägen till elektrifiering

Rykten, per definition, är hit and miss, men med dessa rykten passar skon åtminstone.

General Motors har klargjort sina avsikter för elektrifiering och uttalat att dess mål är att helt övergå till helelektriska fordon senast 2035.

Biltillverkaren har till och med retat en elbil som ungefär ser ut som en Camaro men har inte bekräftat att något sådant fordon definitivt är på gång.

Flaggningsförsäljning och en allmän attitydförändring mot skrikande muskelbilar spelar sannolikt också en roll. Camaro gör inte något positivt för Chevrolets slutresultat just nu, och General Motors har redan sagt att dess Ultium -plattform kan stödja en mängd olika fordonstyper, så det skulle inte vara en överraskning att se en elektrifierad sportbil från biltillverkare inom en snar framtid.

Det är värt att notera att även långvarig elektrisk hållplats, Stellantis, har meddelat planer på en elektrisk muskelbil.

Detta kommer från biltillverkaren vars stall innehåller flera V8-drivna fordon, säger en hel del om vart branschen är på väg.

När biltillverkare som Dodge kommer ut och erkänner att det är dags att gå bort från förbränning, är det dags att gå bort från förbränning.

0 Shares