Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ChatGPT:s spännande nya funktioner förvandlar den till den ultimata personliga assistenten

Låsa upp ChatGPT:s potential:

För att förstå hur dessa framsteg fungerar släppte OpenAI en avslöjande video på Twitter, som visar upp bildigenkänningsfunktionen i aktion. I demonstrationen söker en användare vägledning om att justera sin cykelstol och de nödvändiga verktygen som krävs för uppgiften, allt förmedlat genom en bild.

OpenAI använder teknologi som liknar Be My Eyes, en mobilapp som är utformad för att hjälpa synskadade individer genom att beskriva föremål som fångas med deras smartphonekameror. Denna synergi mellan visuell igenkänning och ChatGPT:s neurala nätverk lovar att minska felen när fler användare använder denna nya funktion.

En röst som ingen annan:

När det kommer till röstinteraktioner använder ChatGPT Whisper, ett röstigenkänningssystem med öppen källkod noggrant utbildat av professionella röstskådespelare. Resultatet är en otroligt verklighetstrogen och naturlig röst, en värld bortsett från de syntetiska tonerna som förknippas med befintliga virtuella assistenter.

Denna dubbla funktionalitet, som kan känna igen ett brett utbud av objekt i fotografier, skärmdumpar och till och med bokbilder, representerar bara en glimt av de obegränsade möjligheter som AI-tekniken erbjuder. Dessa funktioner kommer att bli oumbärliga verktyg i vårt dagliga liv.

Tillgänglig och förväntad:

OpenAI har påbörjat utrullningen av dessa förbättringar genom serveruppdateringar, med full tillgänglighet förväntas inom de närmaste två veckorna för ChatGPT Plus-prenumeranter, som betalar en månadsavgift på $20. Företagsplananvändare har också tillgång till dessa spännande funktioner.

Även om OpenAI ännu inte har avslöjat planer på att erbjuda dessa förbättringar för free i framtiden är det obestridligt att de kan komma att överskugga konkurrensen, vilket gör att Siri och Google Assistant hamnar i baksätet i de flesta användares ögon. Framtiden för AI-driven personlig assistans har anlänt och ChatGPT ligger i framkant.