Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Chase Bank övertrasseringsskydd: Hur man undviker OD-avgifter

Om du är en Chase Bank-kund har du kanske hört talas om övertrasseringsskydd. Denna tjänst kan hjälpa dig att undvika dyra avgifter och se till att dina transaktioner genomförs som planerat.

I den här artikeln ska vi titta närmare på vad övertrasseringsskydd är, hur det fungerar och hur du kan ställa in det.

Vad är Chase Bank övertrasseringsskydd?

Övertrasseringsskydd är en valfri tjänst som låter dig länka ett reservkonto till ditt checkkonto.

Om ditt checkkonto inte har tillräckligt med pengar för att täcka en betalning eller transaktion, kommer Chase Bank att använda de tillgängliga medlen från ditt reservkonto för att auktorisera eller betala transaktionen. Detta kan hjälpa dig att undvika övertrasseringsavgifter och säkerställa att dina betalningar behandlas som avsett.

Om det inte finns tillräckligt med pengar på ditt checkkonto kommer Chase automatiskt att överföra det exakta belopp som behövs från ditt sparkonto för att täcka transaktionen.

Med Chase övertrasseringsskydd kan du välja det sparkonto du vill koppla till ditt checkkonto.

Du kan också ställa in varningar för att meddela dig när ditt saldo faller under ett visst belopp. På så sätt kan du hålla koll på ditt kontosaldo och undvika övertrassering.

Vilka är fördelarna med Chase Bank övertrasseringsskydd?

Om du är Chase Bank-kund kan du ha tillgång till övertrasseringsskydd. Den här tjänsten kan vara fördelaktig på flera sätt:

1. Undvika övertrasseringsavgifter

Övertrasseringsskydd kan hjälpa dig att undvika övertrasseringsavgifter, som kan bli kostsamma. Med övertrasseringsskydd kommer ditt konto automatiskt att täckas om du inte har tillräckligt med pengar för att täcka en transaktion.

Det betyder att du inte kommer att debiteras en övertrasseringsavgift, som kan vara uppemot 35 USD per händelse.

2. Bekvämlighet

Övertrasseringsskydd kan vara bekvämt eftersom det låter dig göra transaktioner även om du inte har tillräckligt med pengar på ditt konto.

Detta kan vara särskilt användbart om du har en akut utgift eller behöver göra ett köp innan din nästa lönecheck.

3. Flexibilitet

Chase Bank erbjuder några olika alternativ för övertrasseringsskydd, så att du kan välja det som fungerar bäst för dig. Du kan till exempel koppla ditt checkkonto till ett sparkonto eller kreditkort för att täcka övertrassering.

Du kan också välja att använda bankens vanliga checkräkningspraxis, som täcker transaktioner även om du inte har tillräckligt med pengar på ditt konto.

Hur fungerar Chase övertrasseringsskydd?

Så här fungerar Chase OverDraft-skydd:

 • Du kan länka ett sparkonto till ditt checkkonto som ett reservkonto. Om ditt checkkonto inte har tillräckligt med pengar för att täcka en transaktion kommer Chase att använda de tillgängliga medlen från ditt reservkonto för att auktorisera eller betala transaktionen.
 • Om du inte har ett reservkonto kan Chase fortfarande godkänna transaktioner som drar över ditt konto, men du kommer att debiteras en övertrasseringsavgift på $34 per transaktion.
 • Om du är inskriven i Chase Overtraft Assist, kanske du kan undvika övertrasseringsavgifter helt och hållet. Övertrassering Assist är en tjänst som automatiskt överför pengar från ditt sparkonto till ditt checkkonto för att täcka övertrassering. Om du blir övertrasserad med 50 USD eller mindre vid slutet av arbetsdagen, kommer du inte att debiteras en övertrasseringsavgift. Om du är övertrasserad med mer än 50 USD kommer du att debiteras en övertrasseringsavgift, men du kan undvika det genom att få ditt kontosaldo att övertrasseras med 50 USD eller mindre i slutet av arbetsdagen.
 • Du kan registrera dig för Chase övertrasseringsskydd uppkopplad eller genom att besöka en Chase-filial. När du väl har registrerat dig kan du hantera dina inställningar för övertrasseringsskydd via ditt onlinebankkonto.

Vad är Chase Banks övertrasseringsskyddsgräns?

Det är viktigt att notera att det finns gränser för hur mycket övertrasseringsskydd du kan få.

Enligt Chases hemsida är det maximala övertrasseringsskyddet du kan få det tillgängliga saldot på det länkade kontot. Om du till exempel har 500 USD på ditt sparkonto kan du bara få upp till 500 USD i övertrasseringsskydd.

Dessutom kan Chase begränsa antalet övertrasserade överföringar per dag. Enligt deras hemsida kan banken begränsa antalet övertrasseringsöverföringar till sex per dag.

Vad är Chase Banks övertrasseringsskyddsavgift?

Chase Bank erbjuder övertrasseringsskydd till sina kunder för att hjälpa dem att undvika övertrasseringsavgifter.

Den här tjänsten kommer dock med en separat övertrasseringsskyddsavgift som täcker överföringen av medel mellan konton.

Den övertrasseringsskyddsavgift som Chase Bank tar ut varierar beroende på typ av konto och mängden övertrasseringsskydd som krävs.

Det är viktigt att notera att denna avgift kommer utöver eventuella övertrasseringsavgifter som kan tas ut för otillräckliga medel.

För att undvika att betala övertrasseringsavgifter rekommenderas att du länkar ditt Chase-sparkonto som ett övertrasseringsskyddsbackupkonto till ditt checkkonto.

Hur stänger man av övertrasseringsskyddet i Chase Bank?

Om du har övertrasseringsskydd på ditt Chase Bank-konto kanske du vill stänga av det. Det kan bero på att du inte längre behöver det, eller för att du föredrar att inte använda det.

Oavsett din anledning är det enkelt att stänga av övertrasseringsskyddet och kan göras online eller via Chase-mobilappen.

För att stänga av övertrasseringsskyddet på ditt Chase Bank-konto, följ dessa steg:

 1. Logga in på ditt Chase Bank-konto online eller via Chase-mobilappen.
 2. Välj det konto du vill stänga av övertrasseringsskyddet för.
 3. Klicka på “Övertrasseringsskydd” alternativ.
 4. Klicka på “Stäng av” knapp för att inaktivera övertrasseringsskydd.

När du stänger av övertrasseringsskyddet kommer alla transaktioner som skulle ha utlöst en övertrassering att avvisas om det inte finns tillräckligt med pengar på ditt konto.

Det är viktigt att notera att om du stänger av övertrasseringsskyddet kommer du inte att kunna använda ditt kontos övertrasseringsgräns.

Om du vill slå på övertrasseringsskyddet igen kan du göra det när som helst genom att följa samma steg och klicka på knappen “Slå på” istället.

Skyddspolicy för Chase Bank övertrassering

Om du är Chase Bank-kund har du möjlighet att teckna övertrasseringsskydd. Det här är en tjänst som länkar ditt Chase-sparkonto till ditt checkkonto.

Om du inte har tillräckligt med pengar på ditt checkkonto för att täcka en transaktion, kommer Chase att överföra det exakta belopp som behövs från ditt sparkonto för att täcka övertrasseringen.

Chase Bank erbjuder två typer av övertrasseringsskydd:

 1. Standard övertrasseringsskydd: Denna tjänst är free och överför automatiskt pengar från ditt länkade sparkonto till ditt checkkonto för att täcka övertrassering.
 2. Kreditkredit för övertrassering: Denna tjänst är en kredit som du kan använda för att täcka övertrassering. Du måste ansöka om den här tjänsten och om den godkänns debiteras du ränta på beloppet du lånar.

Det är viktigt att notera att om du använder övertrasseringsskyddet kommer du att debiteras ränta på beloppet du lånar.

Räntan är rörlig och beror på faktorer som din kreditpoäng och hur mycket du lånar.

Utöver dessa alternativ erbjuder Chase Bank också en funktion som heter “Nästa dag Grace.”

Den här funktionen ger dig till slutet av nästa arbetsdag för att få ditt kontosaldo positivt innan du debiteras en övertrasseringsavgift. Den här funktionen ingår automatiskt i ditt konto och du behöver inte registrera dig för den.

Hur ansöker jag om Chases övertrasseringsskydd?

Så här ansöker du om Chases överdragsskydd:

Urvalskriterier

Innan du ansöker om övertrasseringsskydd måste du uppfylla följande behörighetskriterier:

 • Du måste ha ett Chase checkkonto
 • Du måste ha ett länkat Chase-sparkonto eller kreditkort
 • Ditt konto måste ha god status

Ansökningsprocess

Följ dessa steg för att ansöka om övertrasseringsskydd:

 • Logga in på ditt Chase online-konto.
 • Klicka på ditt checkkonto.
 • Klicka på “Övertrasseringsskydd.”
 • Välj det länkade kontot du vill använda för övertrasseringsskydd.
 • Läs igenom villkoren och välj “Jag håller med.”
 • Klick “Uppdatera skydd.”

När du har slutfört dessa steg kommer ditt konto att registreras för övertrasseringsskydd.

Om du har några frågor eller funderingar kring övertrasseringsskyddet kan du kontakta Jaga kundtjänst för assistens.