CES 2021 | Razer presenterar den uppdaterade Blade 15

0 Shares

Strax efter Nvidias tillkännagivande tillkännagav Razer en 2021-uppdatering för sin nybörjardator för gaming, Razer Blade 15.

Fortfarande den minsta speldatorn som finns tillgänglig för tillfället, de uppdaterade Blade 15 och Blade Pro 17, stoltserar med Nvidias nyligen tillkännagivna RTX 30 Series GPU:er riktade mot mobila enheter för bärbara datorer, och erbjuder upp till 16 GB VRAM – en första för bärbara datorer av konsumtion.

Razer Blade 15 är 25 % mindre än den nyligen lanserade konkurrenten Alienware M15 R3. Men blanda inte ihop att vara den tunnaste gamingdatorn med vanliga bärbara datorer – med 16,99 mm och med en tung CNC-anodiserad aluminiumkropp finns det säkerligen lättare vanliga bärbara datorer.

Den är dock den minsta när det gäller dimensioner jämfört med andra 15-tums RTX-aktiverade bärbara datorer som finns tillgängliga just nu, vilket gör den perfekt för både arbete på språng och lek.

Det finns också samma välbekanta utbud av portar och anslutningsalternativ, om än med en uppdaterad Wi-Fi 6-modul, och det anti-ghosting Chroma-aktiverade bakgrundsbelysta tangentbordet är nästan identiskt med sin föregångare, men låt inte allt detta lura dig tror det den nya Blade 15 är lite fuktig, som den absolut inte är.

Låt oss börja med skärmen: det är samma 15-tumsskärm, men med nya uppdateringshastigheter och mjuka upplösningar för att starta. Mest spännande är introduktionen av skärmalternativet Full HD 360Hz, komplett med en svarstid på 2 ms, perfekt för snabba online-skyttar där svar på en del av en sekund gör stor skillnad.

CES 2021 |  Razer avslöjar uppdaterad Blade 15 1

Det är dock inte det enda alternativet: du kan också välja ett 144 Hz / 8 ms-alternativ på Full HD-nivån tillsammans med 240 Hz / 2,5 ms och 165 Hz / 3 ms QHD-modeller i toppen.

Det finns också en 4K OLED-modell för dem som vill ha den bästa tittarupplevelsen, komplett med 100 % DCI-P3, en snabb svarstid på 1 ms och pekskärmsfunktioner. Problemet är att med så många pixlar att mata är det unikt för den avancerade modellen. Den är också mer kreativ än gamerfokuserad, med en standarduppdateringsfrekvens på 60Hz och bättre färgnoggrannhet än de flesta andra skärmalternativ som erbjuds.

Naturligtvis, med dessa höga uppdateringsfrekvenser och upplösningar som erbjuds, måste Blade 15 inkludera banbrytande teknologi för att driva upplevelsen, och det gör ingen besviken. Du kan välja mellan Intels 10:e generationens i7-10750 hexacore och i7-10875 octacore med upp till 32 GB DDR4 RAM (utbyggbart till 64 GB), men det är inkluderingen av de senaste RTX mobilgrafikkorten från Nvidia som får Blade 15 att glänsa.

Nvidias nya bärbara varianter av RTX 30-serien ger samma förbättringar till skrivbordsutbudet för den bärbara datorn, vilket ger ett enormt lyft för spelprestanda – tillräckligt enkelt för att driva de mest krävande AAA-raytracing-titlarna som släpps nu.

Öppna den och du hittar en extra M.2-plats på varje Razer Blade 15-modell, så att du kan uppgradera din bärbara dators lagring när det passar dig – något som ofta är mycket svårt att göra med avancerade bärbara datorer. Det är goda nyheter, särskilt med tanke på att basmodellen bara kommer med 256 GB lagringsutrymme.

CES 2021 |  Razer avslöjar uppdaterad Blade 15 2

Naturligtvis kommer allt detta att kosta, och den kostnaden är £2,349 (~R$17,109) för basmodellen, och den kommer bara att öka därefter. Sortimentet kommer att flyttas upp till förbeställning via Razer Store i Storbritannien och USA idag, med bärbara datorer på ingångsnivå som kommer att levereras den 26 januari och avancerade bärbara datorer som kommer att levereras i februari.

Razer har också gett sin kreativt fokuserade, högteknologiska Razer Blade Pro 17 uppdateringshanteringen, och erbjuder många av samma uppdateringar – inklusive de senaste RTX-grafikkorten och nästa generations skärmalternativ – som Blade 15, och det finns fler tillgängliga konfigurationer vid den här tiden också, från £2 199 (~ R$ 15 978).

Liksom Blade 15 kommer den att vara tillgänglig att beställa denna månad med leverans planerad till första kvartalet 2021.

0 Shares