Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Catalyst 5.7-drivrutiner: Minnesbegränsade prestandaförbättringar

Introduktion

Med lanseringen av NVIDIAs kraftfulla 7800-serie av grafikkort har vi inte hört mycket brus på sistone från ATI:s sida. Detta är anledning till spekulationer om huruvida ATI spelar ikapp, eller väntar på det perfekta ögonblicket för att avslöja det ökända “ess-upp-på-ärmen”. Svaret kommer med tiden.

Det är ett sorgligt faktum för ATI att NVIDIA definitivt ligger före spelet just nu, oavsett hur man ser på det. Det här påminner oss om när NVIDIA lanserade sin FX-serie; ATI var på topp på den tiden med Radeon 9700 och NVIDIA försökte i princip bara hålla på tills NV40 kom ut. Det förutsätter naturligtvis att när den kommer ut kan R520 faktiskt mäta sig. Till och med ATI:s Crossfire (ATI:s dubbla kortsvar på NVIDIAs SLI), även om det inte är något slarvigt, kommer inte att släppas på ett tag än, en besvikelse.

Tills dess, men för dem med budget ATI-kort, finns det några goda nyheter. Om du använder ett äldre ATI-kort och redan har laddat ner och installerat den senaste katalysatordrivrutinen (catalyst 5.7), kanske du märker att vissa spel fungerar lite smidigare för dig. Efter att ha pratat med ATI fick vi veta att hemligheten bakom detta är något som kallas HyperMemory.

Vi har redan pratat lite om HyperMemory, men förhoppningsvis kommer den här artikeln att kasta lite mer ljus över exakt vad det är och hur ATI implementerar det i den senaste versionen av deras drivrutin. Tillägget av HyperMemory till alla drivrutiner är i grunden en bra sak, även om det kommer att gynna vissa mer än andra. I slutändan kommer vi att berätta exakt vem som kommer att vara mycket nöjd, eller bara milt nöjd (eller likgiltig) med resultaten. Men först, låt oss prata lite om HyperMemory.