Carmen Sandiego återvänder till Netflix som ett interaktivt äventyr

Att stjäla eller inte stjäla, Netflix nya interaktiva äventyr

De Bandersnatch premiär inom Netflix var det en vändpunkt i hur innehåll konsumeras. Tack vare detta förslag och se hur allt utvecklas kan man säga att spel blir mer och mer film och film fler videospel.

I det speciella kapitlet i Black Mirror kan du fatta beslut för huvudpersonen. Det förändrade historiens gång och öppnade möjligheten att se alternativa slut. Samma system har redan meddelat Netflix att det också skulle ta det till berättelser för de små, för alla publik.

Den första av dessa interaktiva produktioner anländer den 10 mars och kommer att spela Carmen Sandiego. Som du kan se i trailern har International League of Villains Evil (VILE) Zack och hans syster Ivy i sin makt och vem de ska använda som ett förhandlingschip för att övertyga Carmen Sandiendo att stjäla för dem. Om du inte gör det kommer minnena från båda raderas, de kommer att glömma vem de är och kommer att bli en del av VILE-operationen.

Från och med det ögonblicket är det du som måste fatta de beslut som du alltid anser lämpliga. Och som du kanske har lagt märke till i förhandsvisningsvideon kommer det att vara stunder då du måste välja mellan att göra en spektakulär entré eller fly, ta ett plan som lyfter och mycket mer. Enligt dessa kommer resultatet att variera.

Carmen Sandiego började som ett pedagogiskt videospel, ett grafiskt äventyr skapat av Broderbund Software-företaget 1985 med vilket grundskolelever kunde lära sig geografi. Sedan dess har mer än 20 spel och många relaterade produkter publicerats, inklusive flera animerade serier.

Nu kommer den vita handskade tjuven att återvända som ett interaktivt äventyr av Netflix att vara som ett nostalgi för dem som växte upp och spelade sina äventyr. Och för vad inte, ett attraktivt sätt att komma in i två världar: videospel och denna nya typ av multimediainnehåll med inslag av «välj ditt äventyr».

Fler interaktiva äventyr har ännu inte kommit

Netflix You vs Wild

Premiären av de nya interaktiva äventyren till Carmen Sandiego är i princip en serie innehåll som Netflix själv kommer att släppa under 2020. De andra två förslagen som är kända för att komma i samma format är: Boss Bay och The Last Survivor.

Så det verkar som att det första experimentet som Bandersnatch antog gillades mycket. Kanske inte så mycket på grund av hur historien utvecklades, något som alltid kan förbättras och aldrig kommer att lämna alla nöjda, utan på grund av den interaktion det tillät.

Relaterade Artiklar

Back to top button