Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Capgemini etablerar 6G-forskningslabb i Gurugram

Capgemini, ett multinationellt IT- och konsultföretag, har tillkännagivit etableringen av ett 6G-forskningslabb i Gurugram, Indien. Det nya labbet kommer att utöka detta första arbete genom att skapa och visa upp de omfattande kapaciteterna och nya användningsfallsidéerna med 6G.

Detta labb är resultatet av en innovativ gemensam forskningssatsning som tillkännagavs 2022 med King’s College London. Labbet kommer att bygga avancerade testbäddar och simulatorer med hjälp av högpresterande beräkningsinfrastruktur och avancerade AI-algoritmer för att undersöka användningsfall för nästa generations trådlösa nätverk, 6G-idéer och utveckling av energibesparande lösningar.

Dessutom bör den bedöma prestandan för kommande 6G-funktioner som mesh-nätverk, omkonfigurerbara intelligenta ytor (RIS) och icke-markbundna nätverk som skapats uttryckligen för trådlös kommunikation.

Angående den nya anläggningen, Shamik Mishra, Chief Technology and Innovation Officer “Connected Futures” på Capgemini sa,

6G-labbet kommer att göra det möjligt för oss att prototyper, simulera och testa lösningar, utnyttja nästa generations anslutnings- och kiselteknologier tillsammans med avancerad AI för att möta utmaningarna inom trådlös kommunikation som 6G erbjuder.

När vi tar ledningen när det gäller att utnyttja potentialen hos denna framväxande teknik, kommer vi också att bidra till att harmonisera insatser för 6G-teknik i hela branschen. Ett ekosystem för samarbete och kunskapsdelning mellan företag och akademi kommer att vara nyckeln till att förverkliga många möjligheter och tillämpningar för framtiden.