Capcom sÀger att man vill göra datorn till sin huvudsakliga plattform för spel

0 Shares

Vad hĂ€nde nyss? Under sin lĂ„nga historia pĂ„ hemmamarknaden för videospel har Capcom varit kĂ€nt som ett konsol-första företag, men det började förĂ€ndras under de senaste Ă„ren med en massa stora utgĂ„vor pĂ„ datorn. Nu sĂ€ger den japanska jĂ€ttens COO att den vill att datorn ska bli dess “huvudplattform” framöver.

I ett uttalande till den japanska publikationen Nikkei och översatt av Bloomberg -reportern Takashi Mochizuki sa Capcoms operativ chef Haruhiro Tsujimoto att företaget vill att deras spel ska ha en försÀljningsfördelning pÄ 50/50 mellan konsoler och PC Är 2022 eller 2023.

“PC driver global försĂ€ljning”, sa han. ”Vi har nyligen uppgett att vi kommer att göra datorn till vĂ„r huvudplattform. Vid Ă„rets Tokyo Game Show fokuserade vi pĂ„ att visa PC -versionen av Monster Hunter Rise, och jag tror att folk kommer att kunna uppleva förĂ€ndringen i vĂ„rt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt. ”

Tsujimoto sĂ€ger att de framgĂ„ngar den har hittat pĂ„ datorn med sina portar de senaste Ă„ren har lett till denna utsikter – lĂ€ckta försĂ€ljningssiffror tyder pĂ„ att Monster Hunter World sĂ„lde bĂ€ttre pĂ„ PC Ă€n PS4 utanför Japan – medan pandemin har förbĂ€ttrat plattformens rykte i Japan ; ett land dĂ€r det traditionellt har kĂ€mpat mot konsoler, handenheter och till och med telefoner.

“Pandemin förĂ€ndrar hur mĂ€nniskor ser pĂ„ datorer”, sa han. ”Smartphones Ă€r praktiska, men deras skĂ€rmar Ă€r smĂ„ och deras pekskĂ€rmar Ă€r svĂ„ra att anvĂ€nda, sĂ„ de Ă€r inte lĂ€mpliga för hemarbete eller skolklasser. Jag tror att datorer kommer att bli nĂ€sta stora grej efter smartphones. ”

Chefen tillade att “PC: n ocksĂ„ kan spela högkvalitativa spel, sĂ„ antalet PC-anvĂ€ndare bör öka nĂ€r förstĂ„elsen för PC: n ökar.”

“Vi kommer att utöka vĂ„r verksamhet för dedikerade spelkonsoler, som har varit mainstream hittills, men PC kommer att vara mainstream i framtiden.”

Capcom meddelade nyligen att Monster Hunter Rise för PC kommer att slÀppas den 13 januari 2022 med en rad plattformsspecifika funktioner, inklusive stöd för 4K-upplösning och ultrabreda skÀrmar, obegrÀnsade ramar, förbÀttrade texturer och optimerade tangentbords- och muskontroller. En gratis demo för PC -versionen landar den 13 oktober, och nÀr du spelar denna smakprov kommer du att lÄsa upp en bonus för hela spelet nÀr det har startat.

0 Shares