Canon stänger fabriken i Brasilien

0 Shares

Ett av de största och mest kända märkena av fotokameror i världen, Canon, bekräftade i går att de inte längre kommer att tillverka produkter i Brasilien. Det kommer att stänga sin produktionslinje vid industripolen i Manaus. Sedan 2012 har företaget behållit fabriksenheten.

Men enligt företagets uttalande kommer de bara att sluta tillverka här, detta betyder inte slutet på deras verksamhet i landet. Produkterna kommer att fortsätta att säljas i landet även när fabriken stängs.

Enligt företaget beslutade den japanska matrisen att stänga den. Det innebär att från och med nu kommer produkter som börjar säljas efter att fabriken tar slut i lager att importeras. Självklart kommer vi att se priserna stiga.

Det är värt att komma ihåg att 2017 avslutade även huvudkonkurrenten till Canon och även japanska Nikon sin verksamhet i Brasilien. För närvarande varken tillverkar eller säljer företaget något här.

Enligt noten, som skickades till Tecnoblog, är anledningen till nedläggningen av aktiviteter att ögonblicket “gör det svårt att visualisera en långsiktig strategi”.

Avatar av André Luiz

Grundare och chefredaktör för Tekimobile Media. Förutom att vara entreprenör arbetade han i 20 år med elektronik och telekom tills han bestämde sig för att ägna sig 100 % åt innehållsproduktion.

0 Shares