Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

CallBGProvider: Vad är det och hur fungerar det?

När du använder din Android-enhet kan du stöta på systemappar eller bakgrundstjänster som du inte känner till.

CallBGProvider är en sådan tjänst som har varit föremål för oro bland användare. Den fungerar i bakgrunden och är ansvarig för att hantera aspekter av dina telefonsamtal i Android-operativsystemet.

Ändå har det förekommit rapporter som tyder på att en oseriös app under samma namn kan fungera som skadlig programvara, som kan äventyra dina personliga uppgifter inklusive kontakter, meddelanden och samtalsloggar.

Låt oss i det här blogginlägget se vad är CallBGProvider och hur fungerar CallBGProvider?

Vad är CallBGProvider-appen?

Ring BGPprovider är en applikationskomponent som ofta finns på Samsung Android-telefoner. Dess primära funktion är att hantera bakgrundsuppgifter relaterade till samtal, som att underhålla samtalsloggar och integrera med andra kommunikationstjänster på din enhet.

När du använder din telefon för att ringa eller ta emot samtal, fungerar CallBGProvider-appen tyst i bakgrunden och säkerställer att din samtalsrelaterade information hanteras på rätt sätt.

Här är en enkel översikt över funktionerna som utförs av CallBGProvider:

 • Kontakta Access: Förenklar åtkomst till dina kontakter under samtal.
 • Samtalsloggar: Hanterar dina samtalsloggar och säkerställer att de är korrekt registrerade och tillgängliga.
 • Samtalshantering: Hjälper till med hanteringen av inkommande och utgående samtal.

Ibland kan användare stöta på problem med den här appen, till exempel ett meddelande som säger “CallBGProvider Keeps Stopping.” Dessa avbrott kan bero på programvarukonflikter eller uppdateringar. Om du stöter på sådana problem kan det påverka funktionen hos din telefonapplikation.

Här är en sammanfattning av problemen och några föreslagna korrigeringar:

Problem Föreslagen fix
Appen kraschar Rensa cache/data eller uppdatera telefonens programvara
Kontinuerligt stopp Starta om enheten eller avinstallera uppdateringar för CallBGProider
Bugg i applikationen Byt till en alternativ telefonapplikation som Phone by Google.
Felmeddelanden Sök efter systemuppdateringar eller överväg en fabriksåterställning

Hur fungerar CallBGProvider?

CallBGProvider är en integrerad systemapp på Samsung Android-telefoner som fungerar tyst i bakgrunden på din enhet. Så här gör den för dig:

 • Hantering av telefonsamtal: Det säkerställer sömlös hantering av dina samtal, ger stabilitet och tillförlitlighet när du ringer eller tar emot telefonsamtal.
 • Integration med UI: Appen är designad för att smidigt integreras med Samsungs One UI-gränssnitt, vilket bidrar till den sammanhållna användarupplevelsen på din Samsung-telefon.
 • Hantering av mediafiler: Det spelar en roll i hanteringen av var mediefiler, som videor och foton, sparas på din enhet, vilket bidrar till den organisatoriska strukturen i telefonens lagringssystem.
 • System prestanda: Genom att hantera viktiga bakgrundsuppgifter relaterade till telefonsamtal bidrar CallBGProvider till den övergripande systemprestandan för din Samsung-smarttelefon.
 • Crash Management: När problem uppstår, särskilt efter systemuppdateringar som med One UI 6.0, kan CallBGProvider uppleva krascher som den är designad för att hantera, i syfte att minimera störningar i din telefonanvändning.

CallBGPprovider Säkerhets- och sekretessöverväganden

Även om CallBGProvider är en legitim systemapp, bör användare vara medvetna om potentialen för skadlig programvara att dölja sig under liknande namn. Vanligtvis tar CallBGProvider inte mycket data eller lagringsutrymme för att köras på en enhet.

För att kontrollera vilka appar som förbrukar mest utrymme eller data på din mobila enhet kan du följa dessa allmänna steg:

För lagring:

 1. Öppna inställningar app på din enhet.
 2. Knacka på Lagring. Detta kan vara direkt tillgängligt eller hittas under ett avsnitt som “Enhetsvård” eller “Batteri och enhetsvård” på Samsung-enheter.
 3. Här kan du se en uppdelning av hur lagringen används på din enhet, inklusive hur mycket utrymme varje app använder.

För data:

 1. Öppna “inställningar“-appen på din enhet.
 2. Knacka på “Anslutningar” eller “Nätverk & Internet“, beroende på din enhet.
 3. Välj Dataanvändning eller Mobildataanvändning.
 4. Du kommer att se en lista över appar tillsammans med mängden data de har använt under den aktuella faktureringscykeln.

Om du märker att CallBGProvider använder för mycket resurser, eller om en säkerhetsapp flaggar det, kan det vara en bra idé att avinstallera det omedelbart. Om du inte kan avinstallera det måste du göra en fabriksåterställning av enheten.

Överväg nedanstående metoder för att undvika säkerhetsrisker:

1. Avinstallera CallBGProvider-appen

Om knappen “Avinstallera” är nedtonad är det troligen en systemapp eller en som tillverkaren inte tillåter att avinstalleras och appen är säker att använda.

 • Öppna ‘Inställningar’ app på din Samsung-telefon.
 • Rulla ned och tryck på “Appar”.
 • Leta upp och välj appen du vill avinstallera.
 • Knacka ‘Avinstallera’.

2. Inaktivera systemappar

Om appen är en systemapp och inte kan avinstalleras kan du ofta inaktivera den för att förhindra att den körs.

 • I den “Appar” meny in “Inställningar”välj den systemapp du vill inaktivera.
 • Knacka “Inaktivera” för att stänga av appen. Detta förhindrar att appen körs och tar bort den från applådan och startskärmen.

3. Kör en antivirusskanning

Använd ett välrenommerat mobilt antivirusprogram för att skanna din enhet. Dessa appar kan ofta upptäcka och ta bort skadlig programvara åt dig.

För att köra en antivirusskanning på en Samsung Galaxy-enhet kan du använda de inbyggda säkerhetsfunktionerna från Samsung eller använda en antivirusapp från tredje part.

Så här kan du använda den inbyggda säkerhetsfunktionen:

 • Gå till din Samsung-enhet “Inställningar”
 • Scrolla ner och tryck på “Enhetsvård”.
 • Inom “Enhetsvård”, du bör se ett alternativ för “Enhetsskydd”.
 • Knacka på ‘Enhetsskydd’. Den här funktionen kan drivas av McAfee eller en annan säkerhetspartner, beroende på din enhet och region.
 • Leta efter ett alternativ att “Skanna telefonen” eller “Säkerhetsskanning”.
 • Tryck på det här alternativet för att starta antivirussökningen. Enheten kommer sedan att leta efter eventuella skadliga program eller säkerhetsproblem.

Om din Samsung-enhet inte har en inbyggd säkerhetsfunktion eller om du föredrar att använda ett antivirus från tredje part kan du ladda ner en ansedd antivirusapp från Google Play Butik. När den är installerad, öppna appen och följ instruktionerna för att köra en skanning. Regelbundna antivirussökningar kan hjälpa till att hålla din enhet säker.

4. Uppdatera enhetens operativsystem regelbundet

Eftersom CallBGProvider är en systemapplikation kan du inte uppdatera den individuellt. Om du uppdaterar ditt operativsystem uppdateras alla systemapplikationer automatiskt. OS-uppdatering tar bort alla buggar och uppdaterar de senaste säkerhetskorrigeringarna.

 • Gå till “inställningar“-appen på din enhet.

 • Scrolla ner och tryck på “Systemet” (detta kan vara olika beroende på din enhet; det kan vara “Om telefonen”, “Allmänt” eller “Programuppdatering

 • Knacka på “Systemuppdatering” eller “Programuppdatering”.

Din enhet kommer att leta efter tillgängliga uppdateringar. Om en uppdatering är tillgänglig kommer du att se ett alternativ för att ladda ner och installera den.

5. Fabriksåterställ din telefon

Om du utför en fabriksåterställning på din mobila enhet raderas all data, inklusive filer, appar och inställningar, och återställer den till dess ursprungliga tillstånd när den först slogs på och nedgraderar enhetens appar och operativsystem.

Här är de exakta stegen för att utföra en fabriksåterställning på en Android-enhet:

 • Gå till “Inställningar” app på din enhet.
 • Beroende på din enhet kan du behöva rulla nedåt för att hitta “Systemet” På vissa enheter kan du behöva gå till “General management” eller bara “General”.
 • Om din “Systemet” menyn har en “Avancerad“, tryck på det för att expandera fler alternativ. Om inte, leta efter “Återställ alternativ” eller “Säkerhetskopiera och återställa”.
 • Knacka på “Återställ alternativ, Fabriksåterställning eller Återställ telefon”. Den exakta formuleringen beror på din enhet.

6. Ladda inte ner applikationer direkt från webbläsaren

Tredjepartsappbutiker och direkta nedladdningar av webbläsare har inte samma säkerhetskontroller som officiella butiker, vilket ökar risken för nedladdning av appar som kan innehålla skadlig programvara eller oönskad programvara.

Ladda alltid ner appar från officiella appbutiker som Google Play för Android eller App Store för iOS. Dessa plattformar har säkerhetsåtgärder på plats för att kontrollera apparna för skadlig programvara.

Titta vidare på appens recensioner och betyg i den officiella butiken. Andra användares erfarenheter kan ge insikt i appens prestanda och pålitlighet.

7. Aktivera funktionen Verifiera app på din enhet

Genom att aktivera Play Protect kommer din enhet regelbundet att skanna dina appar och enheten efter skadligt beteende. Du kommer att meddelas om en säkerhetsrisk hittas, tillsammans med ett alternativ att ta bort den skadliga appen.

 • Öppen “Google Play Butik” >> “Profil” >“Spela skydda”
 • Leta efter en “kugghjulsikon/inställningar” i avsnittet Play Protect.
 • Se till alternativet för “Skanna appar med Play Protect” är påslagen. Detta gör att enheten kan skanna appar efter skadligt beteende, även efter installationen.