Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Byt nu Rs. 2000 sedlar som Amazon Pay-saldo — Så här gör du

Amazon Pay tillkännagav en ny tjänst känd som “cash load at doorstep”, som tillåter användare att sätta in Rs. 2000 sedlar i utbyte mot Amazon Pay-saldo. Rs. 2 000 sedlar kommer att fasas ut av Reserve Bank of India som en del av dess “Clean Note Policy” senast den 30 september 2023.

Du kan använda denna nya Amazon Pay-tjänst för att sätta in dina 2 000 sedlar hos en Amazon-leveransperson under en postförskottsbeställning. Genom att sätta in dem på ditt Amazon Pay-saldo kan du övervinna utmaningen med butiker som vägrar att acceptera dessa sedlar.

Hur man sätter in Rs. 2 000 sedlar till ditt Amazon Pay-saldo?

1. Slutför video-KYC-processen i Amazon-appen, som vanligtvis tar cirka 5–10 minuter.
2. Lägg en postförskottsbeställning via Amazon.
3. När Amazons leveransagent anländer lämnar du över dina 2 000 INR-lappar till dem.
4. Strax efter kommer balansen i din Amazon Pay kontot kommer att återspegla det insatta beloppet.
5. Skapa ett UPI-handtag på ditt Amazon Pay-saldo inom en minut för att börja göra betalningar utan ansträngning.

Genom att sätta in dina 2 000 INR-sedlar på ditt Amazon Pay-saldo får du möjligheten att skanna och betala med QR-koder i olika butiker, skicka pengar till privatpersoner eller telefonnummer och göra betalningar med onlineappar.

Angående initiativet sa Vikas Bansal, Heltidsdirektör, Amazon Pay India,

Möjligheten att fylla på ditt Amazon Pay-saldo med kontanter som lämnas till leveransagenter utanför dörren är en av våra unika tjänster i Indien som är tillgängliga för fullständiga KYCed-kunder. För att hålla fast vid vårt uppdrag kommer vi att fortsätta att tillhandahålla holistiska upplevelser till våra kunder genom att underlätta sådana förenklade lösningar och ytterligare katalysera den digitala betalningsrevolutionen i Indien.