Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bygga en Linux PVR Del I – Installation och installation av MythTV

Introduktion

Då och då blir vi så exalterade över att skriva en artikel att vi helt tappar fokus och slutar med ett epos på 10 000 ord istället för en kortfattad liten recension. Den här tvådelade Linux TiVo-artikeln blev en av dessa artiklar. Naturligtvis bygger vi egentligen inte en Linux TiVo, utan snarare något så nära vi kan komma, med lite rudimentär hårdvara och free programvara – som Linux och MythTV.

Med tanke på kostnaden för en TiVo, går tjänsten allt från $100 till $600 per år beroende på vilken DVR och prenumeration du köper. Att bygga en måttlig MythTV-maskin för cirka 500 dollar sparar oss faktiskt pengar i det långa loppet. Att bygga vår egen enhet gör det också möjligt för oss att enkelt uppgradera hårdvaran och konfigurera om programvaran efter vår vilja.

I slutändan vill vi att vår maskin är jämförbar med en TiVo-enhet; men i verkligheten skulle vi verkligen vilja att den skulle fungera lika bra eller bättre än en maskin baserad på samma hårdvara som kör det senaste Windows Media Center (Anand skrev en liten MCE-introduktion för 18 månader sedan). Nyligen skaffade vi en ny whitebox Media Center-enhet med liknande hårdvara som finns i denna del I av vårt Linux TiVo-experiment. Vårt mål för del I av artikeln är att få Linux, MythTV och alla tillbehör att fungera framgångsrikt så att vi kan ställa båda maskinerna mot varandra; och jämför sedan kodning, bildkvalitet och funktionalitet. Vi publicerar Del I: Installationen idag, men förväntar oss Del II: Jämförelsen om bara några dagar.

Om allt går bra kommer vi förmodligen att följa upp med en del III några veckor senare, som dissekerar Freevo, GeexBox, etc.