Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ButterSynth för iPad – nästa STORA iOS-synth?

Kirnu Interactive har lanserat ButterSynth – en iOS-synth som kan revolutionera vad det innebär att göra ljud på din iPad.

Kirnu Interactive är en liten utvecklare baserad i Finland med endast ett instrument släppt före ButterSynth. Som sagt, ButterSynth är en av de mest funktionsrika iOS-musikapparna jag har sett, och det finns något för varje synthentusiast, ljuddesigner och elektronisk musiker.

ButterSynth för iPad

ButterSynth är en hybridsynt som flexar vågbar, FM, grynigoch provbaserat syntes med totalt 6 oscillatorer. Dessutom är denna hybridsynt en fristående synthesizer för iPad, och utvecklaren lovar att den är kapabel till ett “stort ljudområde, från mjuka pads till skrikande leads och baslinjer”.

I praktiken kan du blanda wavetable, FM, sample och granulära motorer och lägga ihop dem för att skapa enorma ljud. Du kan komma åt var och en av dessa motorer på vänster sida av gränssnittet med märkta knappar, samt aktivera vita och rosa brusgeneratorer.

Dess motorer med dubbla vågor har 9-faslägen, vågvikning och unisona kontroller som liknar populära syntar som Vital & Serum, förutom en vågbar editor så att du kan rita vilken justering som helst till en vågbar som du vill (stöder upp till 256 ramar), och du kan också göra dina egna wavetables!

Samtidigt ger ButterSynths FM-motor dig 4 operatörer med ett urval av 12 moduleringsvägar. Du kan ladda varje operatör med valfri vågform från standardbiblioteket eller importera din egen, och inkluderingen av en återkopplingsparameter innebär att operatörerna också kan modulera sig själva.

Både prov- och granulatormotorerna låter dig importera dina egna prover eller använda dem från standardbiblioteket också. Sedan ger dessa motorer dig kontroller för att hacka, trigga och lagra dessa prover, och dessa motorer erbjuder också samma unisona som den vågbara motorn.

När du har skapat dina lager kan du konfigurera moduleringsmatrisen med 32 platser och modulera varje lager som du vill. Du kan tilldela modulering till valfri parameter genom att trycka länge på den, och utvecklaren noterar att matrisen “[features] exakta mix/max-intervall, självmodulering (via mängdmålet), plus konfigurerbara svarskurvor och lagerlägen”.

Moduleringskällor inkluderar dessutom 4x MSEG-stil looping curve envelopes, 4x LFOs, 4x step sequencers, en X/Y pad med rörelseinspelning, filter och 8x Macro dials. Det finns också en arpeggiator för att inspirera ditt framträdande om det inte räckte!

Glasyren på denna ganska stora, smöriga kaka är FX-stället ombord. Här kan du infoga och skapa effektkedjor med ButterSynths 16 inbyggda FX-moduler. Utvecklaren noterar att modulerna vid lanseringen inkluderar delay, reverb, distorsion, chorus, OTT-komprimering och mer. Du kan modulera parametrarna för dessa effekter och programmera “per röst” moduleringseffekter också!

Slutligen kommer ButterSynth packad med hundratals färdiga förinställningar, wavetables och prover som lagras i appen Filer på din iPad. Detta för att massimport/export, säkerhetskopiering och gemenskapsdelning ska vara så smidigt som möjligt.

En iOS-synt som är älskad av så många är BASSalicious 2 som är en vågbar synthesizer med fyra oscillatorer. Jag skulle hävda att BASSaliciouss gränssnitt är mer läcker än ButterSynths, men BASS erbjuder inte riktigt lika mycket funktionalitet som Butter. Så, är Butter nästa fan-favorit iOS-app?

Kompatibilitet

Kirnus ButterSynth finns tillgänglig som fristående synthesizer i AUV3-format för iPad från och med den 28 april.

Utvecklaren har också en betald synth för Windows & Mac, Cream.