Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Build-A-Rig Round 1: De $1500 datorerna och intervjuerna från Corsair och Zotac

Build-A-Rig omgång 1 – 1 500 $ Speldator med en skärm

Förra veckan presenterade vi vårt nya Build-A-Rig-projekt. På hög nivå ber vi två eller tre företag inom PC-branschen varje omgång att konfigurera ett system till en budget. Sedan, med våra partners Newegg, bygger och testar vi varje system i strålande strid, tillsammans med intervjuer med deltagarna om hur de närmar sig branschen. Oavsett vinnare ges alla byggda system bort till våra lyckliga läsare. Föreställ dig Top Gear UKs “Star In A Reasonably Priced Car”, men istället för att kändisar tävlar runt en bana låter vi de konfigurerade datorerna göra racingen där både stil och prestanda räknas. I denna första omgång valde vi Corsair Memory och Zotac som första head-to-head.

Reglerna

När vi kontaktar företagen för att konfigurera inom en budget, finns det vissa regler de måste följa för att vara rättvisa:

 • Alla komponenter måste finnas tillgängliga på Newegg.com vid valtillfället (så inget förval av outgivna delar)
 • Inga kombinationserbjudanden kommer att övervägas
 • Inga post-in-rabatter kommer att beaktas
 • Komponenter måste vara kompatibla
 • Det kommer att vara någon gång mellan konfiguration och giveaway, så ett spelrum på 3 % ges på den totala byggbudgeten om priserna ändras
 • Det finns inget tvång att använda hårdvaran för vem du möter
 • Varje omgång kommer vi att låta de tävlande företagen veta vem de ställs mot, men inte bygget förrän det publiceras på AnandTech
 • Varje företag måste gå med på en intervju om sin konstruktion

Det betyder att oavsett budget kan varje deltagare välja en annan storlek eller ett annat koncept (Steam box eller hardcore-spel). Som vi har fått reda på betyder det också att varje deltagare har ett strikt val – antingen välj sina bästa komponenter och kanske måste minska resten av konstruktionen för att passa budgeten, eller välja den bästa prestandan och bara sin egen mitt- eller hårdvara på låg nivå.

För varje konstruktion av företagen som faktiskt tillverkar hårdvaran vill vi naturligtvis också att våra läsare ska höra av sig med sina egna tankar. Vad skulle du göra annorlunda?

Det bör noteras att för omgång 1 ombads företag att leverera builds före den 10 juni, vilket är före releasen av AMDs Fury X.

Tävlingen

Eftersom detta är omgång 1 av vårt fantastiska projekt, gick vi direkt in på en potentiell premie och bad våra tävlande att ta fram en specifikationslista för ett system som kostar $1500, med fokus på spel med en skärm. För dellistan betyder detta följande:

 • Processor (CPU)
 • Moderkort
 • Grafikkort (GPU)
 • Minne (DRAM)
 • Lagring (SSD eller HDD, eller båda)
 • Strömförsörjning (PSU)
 • Chassi (väska)
 • CPU kylning
 • Operativ system
 • Extrafunktioner

Uppenbarligen finns det fler element i ett komplett spelsystem än detta, särskilt när man diskuterar bildskärm, tangentbord, mus, musmatta och andra verktyg, även om vi kommer att reservera valet av några av dem med en större budget att spela med. Något som en bildskärm är utan tvekan ett 10-årigt livscykelköp, medan tangentbord och/eller möss antingen är uppgraderingar från något väldigt enkelt eller ersättningar när avbrott inträffar.

Eftersom vi bara specificerade $1500 för spel med en skärm öppnar detta upp hur både Corsair och Zotac har tolkat vad detta betyder och vi får väldigt olika byggen med fokus på prestanda och stil.

Deltagarna – Dustin Sklavos från Corsair Memory

Länge läsare från AnandTech kommer att känna igen namnet Dustin Sklavos. Dustin är en före detta AnandTech-redaktör och var vår primära recensent för kylning och strömförsörjning från 2010 till 2013. Dustin hade en kuslig förmåga att gå igenom recensioner i en alarmerande takt och var inte rädd för att visa sina känslor om en produkt. Corsair tjuvjade honom under senare hälften av 2013 och ända sedan han har varit en del av deras tekniska marknadsföringsavdelning, hittat sätt på vilka Corsairs produkter är användbara för slutanvändare och skriva delar av Corsairs blogg, men också fastnat i produktdesign och står för närvarande som produktchef för Corsairs senaste 4K mini-ITX-spelprojekt, Bulldog.

Deltagarna – Chinny Chuang och Buu Ly från Zotac

Chinny och jag (Ian) träffades för över fem år sedan medan Chinny arbetade med Rosewill, Neweggs husmärke. Vid den tiden var hon tekniskt sett Dustins primära kontakt för att tillhandahålla ärenden för granskning. Men vi träffades på en mässa och delar en gemensam kärlek till kattdjur. Chinny har nu varit på Zotac i nästan två år och utarbetat strategier för att stödja Zotacs position på den nordamerikanska marknaden, särskilt med mini-datorer (som är Ganeshs domän) och grafikkort. Chinny får sällskap på detta bygge och i intervjun av Buu Ly, en mångårig kollega till Chinny och de verkar alltid hamna på samma företag som arbetar tillsammans.

Upp Nästa: Intervju med Dustin Sklavos, Corsair Memory