Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Buffalo MiniStation Thunderbolt Review – En extern med USB 3.0 och Thunderbolt

När Thunderbolt (då Intel Lightpeak) var optisk, var jag aktivt involverad i att täcka gränssnittet, dels av professionell nyfikenhet på grund av min optiska bakgrund, dels för att jag uppriktigt tror att optiska gränssnitt är en oundviklig del av framtiden. När Lightpeak blev Thunderbolt och tappade det optiska lagret föll det under Anands beat och Mac-paraplyet. Jag skaffade en MacBook Pro med Thunderbolt någonstans ungefär samtidigt, men köpte aldrig någon Thunderbolt kringutrustning eller enheter. Sedan dess har Thunderbolt sakta men säkert fått draghjälp med allt fler kringutrustning och värdenheter. Initial användning var glacial delvis för att de flesta av de tidigaste Thunderbolt kringutrustningen verkligen var inriktade på den mycket avancerade marknaden med stora RAID- eller JBOD-stationer, och delvis på grund av vad som kokade ner till att Thunderbolt bara var Apple-bara tills helt nyligen.


Det finns en intressant historia om exakt varför de flesta av de initiala Thunderbolt-tillbehören var inriktade på en så avancerad marknad, och en del av det var enbart på grund av både TDP, storlek och tekniska begränsningar som är involverade i den första generationens Thunderbolt-kontroller. Den andra hälften av ekvationen är att försäljning av extern lagring inte alltid är den mest värdefulla möjligheten, eftersom shoppare förväntar sig råvarupriser och i allmänhet vet kostnaden för enheten inuti. Tack och lov är andra generationens Thunderbolt-kontroller med mindre storlek, TDP och lägre kostnad nu normen, och samtidigt har Apple släppt lös fler Mac-datorer med det anmärkningsvärda gränssnittet, vilket innebär att det finns en större marknad för potentiellt intresserade shoppare.


Så när Buffalo lade oss en rad om en kommande 2,5″ portabel hårddisk med formfaktor med både USB 3.0 och Thunderbolt-gränssnitt, kunde jag inte motstå frestelsen och hoppade på tillfället att granska den. När det kommer till extern Thunderbolt-lagring för en enhet , de enda riktiga alternativen vid denna tidpunkt är antingen Seagate GoFlex eller den nya Buffalo MiniStation Thunderbolt.


Buffalo MiniStation kommer i två smaker, endast differentierade i förvaringsstorlek. Det finns en 1 TB-version som kör 229,99 USD med namnet HD-PA1.0TU3 och en 500 GB-version som heter HD-PA500TU3 och kostar 199,99 USD. Den enda skillnaden är vilken drivkraft du får inuti; båda inkluderar Thunderbolt och USB 3.0. Buffalo har också valt att inkludera både USB 3.0- och Thunderbolt-kablarna med båda MiniStationerna. Tidigare enheter krävde separat inköp av en Thunderbolt-kabel, som kostar cirka $50. Eftersom det nu finns flera kabelleverantörer (om detta betyder den aktiva kontrollern i kabeln, eller företag som kablar systemet är fortfarande okänt för mig), har prissättningen börjat krypa ner och Buffalo kunde inkludera både en 19,7 tums Thunderbolt-kabel och USB 3.0-kabel .Buffalo MiniStation Thunderbolt
HD-PA500TU3 HD-PA1.0TU3
Lagring 500 GB hårddisk 1 TB hårddisk
Gränssnitt miniUSB 3.0 (2.0 äldre), Thunderbolt (ingen genomgång), kablar ingår
Formatering Mac (HFS+)
Storlek, massa 3,17 x 5,12 x 0,91 (tum), 9,28 oz
Prissättning 199,99 $ (newegg) 229,99 USD (newegg)

Eftersom Thunderbolt fortfarande till övervägande del är ett Apple-gränssnitt (trots 7-seriekort och IVB Ultrabooks), är den industriella designen av Buffalo MiniStation avgjort Apple-inspirerad. Drivenheten är gjord av två huvuddelar, en aluminiumburk i ett stycke som drivenheten sitter i och en plastöverdel som snäpper inuti denna enhet.


Det finns en serie vita statuslysdioder som lyser genom en diffus rektangulär chicklet-utskärning på den nedre främre läppen, som reflekteras upp från en yta. Indikatorlampan andas som en Apple-strömindikator när det är aktivitet, och förblir fast när den är ansluten. Det är en fin bild av en extern hårddiskstatus-LED som jag inte har sett gjort tidigare.


På undersidan sitter två små gummifötter som faktiskt inte är en del av aluminiumbasen utan kommer i kontakt med drivcaddyn inuti. Regulatoriska markeringar är laseretsade nära den främre gummifoten. På baksidan finns givetvis Thunderbolt- och USB 3.0-portarna, på motsatta sidor av enheten.

Konstruktionen av MiniStation är subjektivt bra. Det är inte mycket flex om du klämmer aluminiumsidan mot plastläppen, och det känns som en solid tegelsten av aluminium i handen. Jag har regelbundet överfört videor inspelade med min DSLR till MiniStation och sedan slängt enheten i huvudfickan på min ryggsäck. Det är inte en super robust design, men kommer definitivt att få jobbet gjort.