Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Budget Battle: HyperMemory vs TurboCache

Introduktion

Prisvärda, fullfjädrade kort har länge kommit från ATI och NVIDIA. Med HyperMemory- och TurboCache-korten kan vi äntligen rekommendera ett budgetkort som absolut kan spela de senaste spelen med allt ögongodis som utvecklarna har byggt in. Avvägningen som vi måste göra för det lägre priset är upplösning och filtreringsalternativ , men vi behöver inte längre offra effekter eller realism och belönas med den uppslukande upplevelsen som moderna spel kan leverera till ett rimligt pris.

För dem som har upplevt enorma upplösningar med AA och AF aktiverade, skulle det vara mycket svårt att gå tillbaka till att spela spel på en alias 800×600 utan filtrering. På uppsidan har tillfälliga datoranvändare som kanske inte har någon riktig spelupplevelse nu ett kostnadseffektivt sätt att lägga till DX9-nivågrafik till sin nästa datoruppgradering.

En annan stor fördel med det nuvarande landskapet är att när björnminimumet i grafikkort stöder grafik på DX9-nivå, kommer minimikraven för spel att flyttas upp till DX9-nivån. Att designa för DX9 i början kommer att förändra hur spelutvecklare närmar sig sitt arbete. Detta är verkligen ursäkten för att vi behöver se spelupplevelser hoppa upp till nästa nivå.

I den här titten på ATIs HyperMemory och NVIDIAs TurboCache-delar kommer vi att försöka avgöra vilket kort som är bäst för pengarna. Något som vi också vill lära oss är om det billigaste budgetkortet fortfarande klarar sig, och om det dyraste kortet som vi testar är värt prisskillnaden.

Vi har redan skrivit om tekniken bakom TurboCache. Idag pratar vi om HyperMemory och koncentrerar oss på vad dessa produkter faktiskt kan leverera.