Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Brother MFC-L9670CDN recension: För- och nackdelar, funktioner, betyg, priser och mer

Brother MFC-L9670CDN leder en lansering av åtta laserskrivare på företagsnivå designade för en mer hybrid arbetsstil. Det betyder högre utskriftshastigheter, högre pappers- och tonerkapacitet och lägre total ägandekostnad. Denna modell levereras med MPS (managed print services) som inkluderar förbättrad säkerhet, tonerleverans och olika prenumerationsägandeplaner. Ja, inköpspriset verkar dyrt på cirka 1 230 £ (cirka 1 490 USD/2 136 USD) för en A4 allt-i-ett-skrivare, men driftskostnaden är den lägsta av alla färgskrivare från Brother, tack vare de superhöga kassetterna tillgängliga. Du får också mycket toner i lådan.

Liksom hela Brothers Workhorse-sortiment är denna kraftiga multifunktionsenhet riktad till kontoret och en medelstor till stor arbetsgrupp. Den rekommenderade månatliga arbetscykeln är rejäla 15 000 sidor. Även om den liknar den befintliga (och pågående) MFC-L9570CDN, har den nya MFC-L9670CDN påfallande mer hastighet och kapacitet. Denna step-up-modell kan rymma 520 ark i huvudfacket med utrymme för att uppskala denna kostnadseffektiva arbetsgruppsskrivare.

Brother MFC-L9670CDN: Designa och bygga

Det är svårt att designa en snygg affärsskrivare och det ser ut som att Brother inte har provat. Broschyren hävdar att MFC-L9670CDN har ett litet fotavtryck, men det är ungefär genomsnittligt och den skrymmande, topptunga designen kommer fortfarande att ta upp det mesta av ditt skrivbord.

Vi tycker att den här modulära multifunktionsskrivaren ser bättre ut i en tornkonfiguration med extra lådenheter anslutna och en skåp med hjul. Det inbyggda pappersfacket för 520 ark kan utökas hela vägen upp till 2 600 ark genom att lägga till en enhet med fyra fack som kostar £730,80.

Jämfört med den nuvarande MFC-L9570CDN, ser stegmodellen något elegantare ut, samtidigt som den faktiskt har en större 100-arks ADF (automatisk dokumentmatare) ovanpå och ett djupare huvudpappersfack.

Till och med pappersfacket för flera ändamål har förstorats för att rymma 100 ark. Den fasta 17,6 cm-skärmen har samma storlek och presenterar Brothers gränssnittslösningar på ett användarvänligt sätt som borde förkorta köerna av medarbetare som väntar på att använda den.

Det är synd att den stora mängden plast som används i skrivarens konstruktion inte har återvunnits. Förpackningen innehåller också en oroande mängd icke-återvinningsbart material. Den enda vinsten till hållbarhet kommer med de valfria inställningarna för låg effekt och låg toner. Åtminstone om det känns som att MFC-L9670CDN är byggd för att hålla. Den levereras med ett års garanti och livechatt eller telefonsupport under hela produktens livslängd.

Brother MFC-L9670CDN: Funktioner och specifikationer

Som en multifunktionsskrivare i företagsklass är Brother MFC-L9670CDN utrustad med alla funktioner som krävs av en medelstor till stor organisation. Det är också den dyraste modellen i Brothers breda utbud av affärsskrivare, så du kan förvänta dig de bästa specifikationerna.

Den kan skriva ut, kopiera och faxa med alla storlekar av tomma media upp till A4-storlek och 230 g/m2 i vikt. Den kan dubbelsidig utskrift och dubbelsidig skanna automatiskt och det gör båda mycket snabbt. Utskriftshastigheten anges som 42 sidor per minut (sidor per minut) på den amerikanska marknaden och 40 sidor per minut i resten av världen. Den skillnaden beror förresten på att brevpapper i Nordamerika är något kortare än A4-standarden.

Det är utskriftshastigheten för enkelsidig utskrift, men i det här fallet är dubbelsidig utskrift inte långsammare. Och den kan dubbelscanna med en hastighet på upp till 100 sidor per minut. Det placerar Brother MFC-L9670CDN bland de snabbaste laserskrivarna vi har mätt. Det gör den också till en mycket effektiv kopiator.

Vi nämnde den enorma papperskapaciteten, men kassetterna med hög kapacitet är kanske viktigare eftersom de sänker utskriftskostnaden till en ny låg nivå för laserutskrift från Brother. I USA innehåller de medföljande vagnarna med standardkapacitet en generös mängd toner: tillräckligt för 9 000 svarta sidor och 6 500 färg; medan den brittiska modellen levereras med patroner som ger ännu mer (12 000 svarta sidor och 9 000 färger). Att uppgradera till Brother TN815 kassetter med superhög kapacitet kommer att ge dig hela 15 000 svarta sidor och 12 000 färger, vilket minskar din driftskostnad till en krona per svartvit sida, eller inte mycket mer än en cent.

Brother MFC-L9670CDN kommer med en viss stark inbyggd säkerhet, som inkluderar en NFC-läsare. Det betyder att du kan dra ner känsliga utskriftsjobb och hämta dem vid skrivaren med din smartphone, eller utfärda NFC-ID-kort till viss personal. 2GB internminne är gott och Brother har slängt in 8GB externt minne i form av ett USB-minne.

Du kan använda detta för att lagra krypterade filer och skriva ut dem genom att sätta in det i skrivarens USB-värdport. Du kan också skanna till USB, eller e-post, eller PowerPoint eller molnet och allt detta görs enkelt med Brother Cloud Apps som nås via det intuitiva användargränssnittet. Pekskärmen är stor, färgstark och känslig så att rulla igenom de många funktionerna och inställningarna kräver ingen IT-specialist.

Anslutningarna inkluderar en USB-dataport och en Gigabit Ethernet-port, men trots premiumprislappen och mängder av andra funktioner ingår Wi-Fi endast med den amerikanska modellen. Britter som vill gå trådlöst måste betala ytterligare £66 för den valfria 2,4/5GHz Wi-Fi-modulen.

Brother MFC-L9670CDN: Installation och användning

Brother MFC-L9670CDN kommer med sina fyra standardtonerkassetter förinstallerade, så du behöver helt enkelt ta bort all plastförpackning, ladda ditt papper och slå på det. Den sju tumsskärmen gör det mycket enkelt att ställa in språk, datum, tid och utskriftsinställningar. Denna lyxiga pekskärm är snabb och känslig, vilket gör den dagliga användningen extra enkel. Med sina snabba utskrifts- och skanningshastigheter är Brother MFC-L9670CDN ett nöje att använda. Det är dock ganska bullrigt i installation och drift. Den är klassad till 56dB vilket är bra för ett delat kontor, men är distraherande i mitt eget hemmakontor.

Brother MFC-L9670CDN: Prestanda

Brother MFC-L9670CDN presterade bra i alla våra tester som började med utskriftshastighetsmätningarna. Med 40 ppm är det inte den snabbaste lasern som har prytt vår testbänk. Xerox VersaLink B600DN klockar in på 55 sid/min, men genom att inte sakta ner till dubbelsidig utskrift är den säkerligen bland de snabbaste. Tiden för första sidan ut på 15 sekunder är ungefär genomsnittlig.

Skanning och kopiering sköts också snabbt och de duplicerade sidorna ser bara lite blekare ut än originalen. Med funktioner som automatisk överhoppning av tomma sidor vid skanning och möjligheten att ändra storlek på dina kopior från 25 procent till 400 procent, kan vi definitivt rekommendera den här maskinen för fotokopieringsuppgifter.

Sidor med vanlig text skrivs ut konsekvent och tydligt utan synliga fel även vid mycket små punktstorlekar. Det är inte det djärvaste svarta vi har sett, men det ger en lagom professionell finish utan att slösa toner. Att byta till dokument med blandade färger ger resultat som är mer imponerande eftersom CMY-tonern är relativt ljusa och färgblock appliceras jämnt utan några tydliga streck.

Det här är inte en fotoskrivare, men den tar emot glättat laserpapper och skriver ut ganska skarpa fotobilder. Utskriftsupplösningen är begränsad till 2 400 x 600 dpi och CMY-tonern poppar inte upp som färgbaserat bläckstrålebläck, men resultaten är inte dåliga för en laserskrivare.

Brother MFC-L9670CDN: Slutlig dom

Som en multifunktionsenhet på företagsnivå tycks Brother MFC-L9670CDN alla rutorna, med de enda nackdelarna är dess oinspirerande design, något bullriga utskrifter och det ganska höga inköpspriset. Med tanke på dess starka testprestanda och mycket låga löpande kostnader för förbrukningsvaror, anser vi att initialkostnaden är motiverad. Den skriver ut mycket snabbt och konsekvent i duplexläge och till en hög standard. Den duplex skannar också snabbt och kommer med nyckelfunktioner som en NFC-modul och ett utmärkt pekskärmsgränssnitt.

Brother MFC-L9670CDN skulle passa en stor arbetsgrupp som skriver ut stora volymer tack vare dess skalbara kapacitet för papper och toner. Det finns gott om plats för papper i sin nuvarande konfiguration och gott om toner i inkorgen också, men båda kan utökas med Brothers utbud av tillbehör och dess kassetter med superhög kapacitet. Med tanke på den mycket låga kostnaden för förbrukningsvaror per sida ser inköpspriset inte så illa ut.

Vi har presenterat de bästa Brother-skrivarna.