Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Brevo (tidigare Sendinblue) vs MailerLite

Glöm vad skeptikerna säger; e-postmarknadsföring är fortfarande i spel.

Statistik visar att det är över 102 biljoner e-postmeddelanden skickas ut varje dag över hela världen; en siffra som förväntas överstiga 126 biljoner till 2023.

Enligt Optinmonster, mer än 5 av 10 personer kommer att kontrollera sina e-postmeddelanden först innan de gör något annat online.

E-postmarknadsföring är hur du förvandlar ditt onlinehantverk till ett företag, oavsett om du är bloggare, YouTuber eller driver en e-handelsbutik, och det är en av de detaljerna som många nybörjare tycker är svåra och flyr ifrån.

Många människor vill bara skapa sitt innehåll och vara anonyma, och det är bra, men om du vill göra det riktigt bra online bör du verkligen lära dig att vara flexibel och skapa olika typer av innehåll, inklusive e-post.

Med e-postmarknadsföring har du många alternativ med olika företag, allt från Aweber, MailChimp, ConvertKit, etc.

I den här artikeln kommer vi att titta på två av de mest prisvärda lösningarna för de flesta, särskilt nybörjare. Vi syftar på MailerLite vs Brevo (tidigare Sendinblue).

Vi kommer att ta en titt på deras olika planer, funktioner och hur de fungerar för att hjälpa dig att fatta ett köpbeslut.

Låt oss dyka direkt in.

Relaterad : Bästa autosvar och e-postprogram

Vi börjar med Sendinblue i vår Sendinblue vs Mailerlite-tävling.

Förutom att vara en av de mest prisvärda tjänsteleverantörerna är Sendinblue en av de mest unika plattformarna på marknaden baserat på det faktum att alla deras planer tillåter dig att skicka e-postmeddelanden per dag, medan andra leverantörer beräknar baserat på liststorlek.

En mycket imponerande funktion hos Sendinblue är deras kundsupport; de svarar på mejl väldigt snabbt. De svarar vanligtvis på frågor inom 12 timmar, vilket är ganska imponerande.

E-postkampanjer är ganska lätta med Sendinblue. De har mallar för att underlätta hela processen.

Dra och släpp-redigeraren är intuitiv, så den låter dig snabbt justera elementen i e-postmallen. Du kan ta bort alla element du inte vill ha och flytta ett nytt från sidofältet till valfri plats på din arbetsyta.

Läsa : Komplett Sendinblue recension

Hur man skapar en kampanj i Sendinblue

Att skapa en kampanj i Sendinblue är enkelt.

Om du är ny på plattformen, registrera dig först free på webbplatsen utan att ange någon av dina faktureringsuppgifter.

När du väl har registrerat dig kan du skapa en ny kampanj från kampanjgenvägen på din instrumentpanel eller från toppmenyn på din instrumentpanel.

Nästa sida kommer att visa dig en ny sida där du kommer att behöva fylla i dina kontouppgifter som kampanjnamn, ämnesrad och avsändarens e-postadress.

Om du vill ha ett mer personligt alternativ för element som sidhuvud och sidfot kan du aktivera det avancerade alternativet. Dessa inställningar är viktiga delar av din kampanj och ramverket för dess framgång, så se till att granska dem noggrant.

Nästa steg är att välja ett e-postdesignverktyg. För detta finns det två alternativ: den responsiva designbyggaren och HTML/enkel textredigerare.

Om du kan hitta runt koder och du redan har skrivit ditt HTML-innehåll, välj HTML-kampanjalternativet och klistra in det i HTML-redigeraren.

Det är viktigt att vara uppmärksam på responsiv design eftersom de flesta av dina användare kommer från mobila enheter. Responsiv design anpassar sig enkelt till din skärmstorlek.

Det bästa med det här alternativet är att du inte behöver någon kodningskunskap innan du kan använda backend av dina designs. Du behöver bara dra och släppa för att anpassa under hela designprocessen.

Om du inte vill bygga dina e-postdesigner från grunden kan du välja en färdig mall från Sendinblue free designbibliotek och anpassa sedan designblocken med ditt innehåll.

Det tar bara några minuter att utforma ditt valmeddelande och du kan skicka det till din e-post för att förhandsgranska det när du är klar.

Gå vidare till nästa steg. Välj din kontaktlista och schemalägg din kampanj genom att välja ett sändningsdatum och tid och du är klar.

Sendinblue startade inte ursprungligen som en fullständig plattform för e-postmarknadsföring; den fungerade som en transaktionsbaserad e-posttjänst, så användare kunde bara använda den för att skicka transaktions-e-postmeddelanden som en orderbekräftelse efter att en försäljning hade gjorts.

Men nu används Sendinblue för att skicka ut e-postmarknadsföringskampanjer. Nu har du möjlighet till marknadsföring, transaktioner och automatisering.

Intressant jämförelse : MailChimp vs Sendinblue vs Mailjet

Vårt val

Sendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATISSendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATIS

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Sendinblue-funktioner

Låt oss ta en djupare dykning i dess bästa egenskaper.

Sendinblue e-postdesigner

Du kanske inte märker detta från en läsares POV, men strukturen och designen av ett e-postmeddelande spelar en stor roll för att avgöra om ditt e-postmeddelande kommer att läsas eller inte.

Med vissa andra designplattformar kan du behöva anlita en programmerare eller någon med ett öga för bra design för att ställa in detta åt dig.

Hur som helst, Sendinblue har dig täckt på alla baser.

Om du inte vet kodning eller var du ska utgå från i dina designs, innehåller Sendinblue mer än 200 responsiva mallar som du kan välja mellan som du kan använda för att snabbt bygga dina e-postmeddelanden.

Om du föredrar att bygga dina block själv använder du dra-och-släpp-designredigeraren. Du kan också välja att ladda upp dina mönster och mallar och du kommer att vara bra att gå.

Även om Sendinblues e-postdesigner kanske inte är lika bra som de stora spelarna som MailChimp, kan den göra jobbet bra.

Sendinblue Kontakthantering

Din e-postlista betyder allt för ditt företag.

Det fantastiska med att använda Sendinblue är att det ger dig full tillgång till din kontakthanteringsfunktion oavsett vilken plan du prenumererar på, så även om du har valt free plan kommer du fortfarande att kunna komma åt det här alternativet.

Sendinblue låter dig skicka efter kontakter och kontaktlistor på dess menyrad, placera dem i olika kategorier och segment och till och med skapa nya listor.

Vårt val

Sendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATISSendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATIS

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Dina nya listor uppdateras automatiskt baserat på de faktorer som du har valt.

Automatiseringsfunktionen är också tillgänglig för alla användare oavsett plan. När du kombinerar både den här funktionen och kontakthanteringsfunktionen kan du välja en liten skara från din pool av prenumeranter och skicka personliga meddelanden till dem.

Sendinblue kampanjrapporter

Sendinblue är känt för att ge tillgång till många av sina funktioner oavsett vilken plan deras användare har, men dess kampanjrapport är en av funktionerna där den drar gränsen.

Du får fortfarande tillgång till några av dess kampanjrapportfunktioner med dess free och lite-planer, men det begränsar dig till dess grundläggande, realtidsrapporteringsverktyg.

För att få tillgång till några av dess mer avancerade funktioner som Heatmaps, geografirapporteringsfunktioner och dess öppna och klicka-alternativ, måste du vara registrerad i någon av dess väsentliga, premium- och företagsplaner.

Du kan komma undan med free eller lite-planer om du har ytterligare e-postmarknadsföringsprogram som ActiveCampaign, om inte, kanske du vill investera i de mer premiumplanerna.

Öppna och klicka-rapporten låter dig veta hur fängslande dina rubriker är och värmekartorna ger dig en bättre förståelse för din kampanjs resultat.

Utforska : MailChimp vs PhpList vs Sendinblue

Sendinblue Marketing Automation

Marketing automation är ett annat område där Sendinblue erbjuder öppen tillgång till alla sina planer, free och betald, men precis som i kampanjrapporten FreeLite och Premium-planer är begränsade till att använda den här funktionen för högst 2000 prenumeranter.

Om du inte har så många prenumeranter borde det inte vara ett problem för dig. När du har passerat 2000-tröskeln bör du kunna ha tjänat tillräckligt med pengar för att uppgradera till en högre plan.

Vårt val

Sendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATISSendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATIS

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Och medan MailChimp har många dibs över Sendinblue, tillåter det senare ett mer omfattande svar beroende på motsvarande händelse.

Du kan använda vilken som helst av dess färdiga automationsmallar eller skapa ditt schema. Du kan till exempel erbjuda förstagångsköpare en rabattkod för att uppmana dem att fortsätta handla och ställa in återkommande köpare att få ett tackmeddelande efter varje köp.

Sendinblue har många andra funktioner som har gjort det populärt genom åren, men utan denna marknadsföringsautomatiseringsfunktion kommer det att vara svårt att uppmuntra någon att spendera en krona på det över andra plattformar på marknaden.

Sendinblue transaktionsmeddelande

Transaktionsmeddelanden utgör en stor del av din e-postkampanj om du driver ett företag som skickar ut bekräftelsemeddelanden, betalningskvitton och andra transaktionsmeddelanden till dina köpare och prenumeranter.

Om inte för andra saker, vill du ge Sendinblue en chans eftersom dess transaktionsmeddelandefunktion är bomben.

Många marknadsförare uppmärksammar inte transaktionsmeddelanden tillräckligt, men Sendinblue kompenserar för dessa marknadsförare försumlighet genom att tillhandahålla insikter, mallar och leveransfunktioner för detta ändamål.

Med detta kommer du att kunna ställa in transaktionsmeddelanden som ska levereras efter att flera olika åtgärder har utlösts, så om din kund registrerar sig, loggar in, gör ett köp eller avregistrerar sig får de ett automatiskt meddelande.

Från din sida som marknadsförare kommer Sendinblue att skicka dig en detaljerad rapport över ditt meddelandeprestanda, som antalet personer som har tagit emot det i sina inkorgar, antalet personer som angett fel e-post och hur många av meddelandena som öppnades .

Du kan knappast hitta denna kompletta funktion i någon annan e-postmarknadsföringsplattform, det är där Sendinblue sticker ut från mängden.

Sendinblue Leverans

När det kommer till e-postmarknadsföring är det inget som suger mer än att spendera oerhört mycket tid på att designa och optimera ett e-postmeddelande bara för att få det till mindre än hälften av de kontakter du tänkt att det ska nå.

Det är en sak att skicka dina meddelanden till rätt e-post och det är en annan sak att undvika skräppostmappen och komma till din prenumerants inkorg.

Sendinblue vet detta, varför de optimerade sin plattform för att minimera den här typen av händelser.

Vissa situationer som kommer att resultera i denna oegentlighet inkluderar: när en prenumerant begär att välja bort att ta emot dina meddelanden, när du skickar många ogiltiga e-postmeddelanden, när din e-postadress har markerats som skräppost, etc.

För att rätta till detta är Sendinblues system byggt för att automatiskt svartlista ogiltiga e-postmeddelanden för att hindra dig från att skicka ytterligare meddelanden till dem.

Om du vill kan du ställa in dina meddelanden så att de bara skickas till de som har öppnat tidigare meddelanden under de senaste 6 till 12 månaderna.

Läs också : Sendinblue vs Constant Contact

Sendinblue Prissättning

Sendinblue erbjuder några av de bästa paketen du kan få från alla e-postmarknadsföringsprogram.

Till att börja med, dess free planen är tillräckligt bra för att ställa in dig tills ditt företag har blivit tillräckligt lönsamt för att ha råd med en uppgradering, men den har en daglig sändningsgräns.

Medan lite-versionen är en uppgradering från free en, dina kunder ser fortfarande Sendinblue-vattenstämpeln längst ner i dina meddelanden. För att ändra det måste du välja någon av premium- eller företagsplanerna.

Lite-planen kostar $25/månad och Premium till $65 per månad. För Enterprise-plan måste du kontakta dem för en offert.

Vårt val

Sendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATISSendinblue - Skicka 300 e-postmeddelanden per dag GRATIS

Vi tjänar en provision när du klickar på denna länk och gör ett köp.

Det är dags att titta på MailerLite i vår MailerLite vs Sendinblue recension.

Om du hellre vill skicka e-postmeddelanden varje vecka, kommer att välja MailerLite vara ett billigare alternativ för dig i det långa loppet eftersom det låter dig skicka obegränsat antal e-postmeddelanden per månad.

De enda begränsningarna är storleken på prenumeranter som din plan låter dig skicka e-post till, så om du betalar $10 per månad kan du skicka obegränsade e-postmeddelanden till upp till 1000 personer i din e-postlista med alla funktioner som MailerLite tillhandahåller.

Precis som Sendinblue är MailerLite ett lämpligt alternativ om du inte vill använda ett mer avancerat verktyg som ConvertKit.

Även om jag inte tar någonting ifrån ConvertKit, om du inte skapar en digital produkt eller kanaler, är ConvertKit helt enkelt överdrivet för ditt företag.

En av de bästa delarna med Sendinblue är dess prisplan.

De free plan låter dig skicka över 300 e-postmeddelanden om dagen, så det betyder att om du har 300 prenumeranter på din e-postlista kan du skicka dem ett e-postmeddelande varje dag.

Dess billigaste plan låter dig skicka upp till 40 000 e-postmeddelanden på en månad, vilket innebär att du kan skicka 10 000 personer ett e-postmeddelande varje vecka för en ringa summa.

Läsvärd : MailChimp Review

Hur man skapar en kampanj i MailerLite

Först, registrera dig för free och logga in.

Gå till kampanjfliken i verktygsfältet i toppmenyn och klicka på den. Du kommer att skapa en ny kampanj på nästa sida.

Från knappen Skapa kampanj har du en rullgardinsmeny för vanlig kampanj, A/B Split-kampanj, automatisk återsändningskampanj och RSS-kampanj.

När du har valt vilken typ av kampanj du vill skapa kommer du att bli ombedd att fylla i informationen om din kampanj innan du kan fortsätta att utforma den.

Nästa sida är där du kommer att arbeta med ditt faktiska innehåll. MailerLite ger dig en dra och släpp-redigerare, en HTML-redigerare och en rich text-redigerare för enkla text-e-postmeddelanden.

Om du väljer dra och släpp-redigeraren kan du bestämma hur ditt e-postmeddelande ska skickas. Du kan dra vilket element som helst från sidofältet och placera det på din designduk.

När du är klar med dina designs, gå till nästa skärm för att välja den prenumerantgrupp som du vill att din e-post ska skickas till.

Du kan skicka ett testmail till din e-postadress för att förhandsgranska hur e-postmeddelandet ser ut innan du skickar ut det till dina prenumeranter.

När du är okej med din e-post, tryck på skicka-knappen.

När det kommer till vad dessa två e-posttjänstappar tillhandahåller är MailerLite den klara vinnaren.

Du får många funktioner, även i planen på $10. Det ger dig kampanjer, automatisering och ett prenumerantformulär, så att du kan skapa popup-erbjudanden, målsidor, inbäddade formulär och kampanjer.

Även om du inte har en webbplats kan du fortfarande bekvämt använda MailerLite för dina kampanjer. Om du till exempel är en YouTuber kan du helt enkelt skapa en målsida för att börja samla in e-postmeddelanden.

Du kan välja en mall, lägga till och justera elementen efter din smak och sätta länken i beskrivningen av din YouTube-kanal och videor.

Utforska : Konstant kontakt vs MailChimp

MailerLite-funktioner

MailerLite erbjuder ett antal användbara funktioner. Låt oss ta en titt.

MailerLite Automation

MailerLite erbjuder några av de bästa automationsverktygen i alla sina planer, inklusive free ett.

Ett sådant automatiseringsverktyg är RSS-automatisering. MailerLite använder RSS-flöden för att skicka ett push-meddelande till dina prenumeranter när du publicerar ett nytt inlägg.

Du kan ställa in hur ofta dessa meddelanden ska skickas till dina prenumeranter.

En annan fantastisk automatiseringsfunktion som kommer med den här plattformen är kampanjutlösarens autosvar. Den här fungerar genom att utlösa en åtgärd eller en sekvens närhelst dina prenumeranter agerar på en CTA.

Detta är oerhört användbart eftersom det sparar tid och stress för att skicka flera kampanjmeddelanden när som helst dina användare agerar på din sida. Det kommer att hålla dina användare sysselsatta samtidigt som du optimerar din kampanjräckvidd under processen.

MailerLite Dra & Drop Builder

Om du aldrig har skrivit en kodrad förut eller vet hur man använder en designapplikation, kommer det att skapa många problem för dig att använda en e-posttjänstplattform som inte har en dra och släpp-redigerare.

MailerLite hjälper dig här eftersom dess dra och släpp-redigerare inte kräver att du har några programmerings- eller designkunskaper. Om du kan använda de grundläggande funktionerna i Microsoft Word, då är du bra att gå.

Men om du litar på dina kodningsförmåga, skulle HTML-redigeraren trivas i dina händer. Du kan klistra in din kod direkt i rutan och den kommer att fungera smidigt på backend.

Om du letar efter en snabb metod för att skapa dina designs kan du välja mellan flera mallar i MailerLites bibliotek eller importera din design från det inbyggda galleriet utan att lämna sidan.

Läs också : Bästa MailChimp-alternativen

Samarbete & Team Management

Det är inte överallt du får en plattform som gör att du kan samarbeta med tillfälliga eller permanenta teammedlemmar, men MailerLite låter dig.

Med MailerLite kan du utse olika roller och ställa in deras behörigheter för en annan medlem av ditt team för att smidigt samarbeta och övervaka deras framsteg direkt från ett ställe.

Tillståndsalternativet fungerar genom att ge olika åtkomstnivåer till olika personer så att en medlem i ditt team inte kan överskrida sina gränser och påverka det de inte ska kunna påverka.

Som chef för teamet har du tillgång till obegränsade resurser och kan sätta milstolpar på uppgifter.

Utforska : Bästa ActiveCampaign-alternativen

MailerLite A/B Split Testing

Om du driver ett onlineföretag är det alltid lämpligt att köra flera kampanjer så att du kan kontrollera vilka element och sidor som fungerar bäst och dubbla dem.

MailerLite erbjuder detta alternativ så att när du skickar ut dina e-postmeddelanden kan du testa format, rubriker, ordantal och andra element för att informera om dina val framöver.

När du har fått rapporterna om dina tester kan du analysera dem för att se vilken elementkombination som fungerar bäst för dig innan du skickar ut din nästa batch med e-post.

Grejen med delad testning är dock att det aldrig finns en perfekt design, så även om du känner att du har fått e-postmeddelandet som får rätt mängd svar, skulle det inte skada att testa det en ny metod ibland.

Intressant inlägg : Bästa GetResponse-alternativ

MailerLite-priser

MailerLite prissättning är en av de bästa i branschen.

Den har en free plan som stöder upp till 1000 prenumeranter och låter dig skicka ut obegränsade e-postmeddelanden varje månad.

Den största planen på prislistan stöder upp till 650 000, men du kan kontakta deras supportteam om du behöver fler slots.

Slutsats – Sendinblue vs MailerLite

Sammantaget är dessa två plattformar bra för att få vilken marknadsförare som helst.

Men ur en användarupplevelsesynpunkt skulle jag starkt rekommendera MailerLite eftersom det är snabbare och mer intuitivt att använda, men Sendinblue har en fantastisk prisstruktur så om du kan förbise de få vägspärrarna i introduktionsprocessen, är du bra att gå.

Innan du nöjer dig med en, se till att prova båda och gör sedan ditt val.