Brasilianaren Hugo Barra meddelar att han avgår från Facebook

0 Shares

den brasilianska Hugo Barra, Facebooks vice vd för AR och VR, meddelade på sin Facebook-sida att han lämnar företaget han tog över efter sin avgång från Xiaomi för fyra år sedan.

“Idag är min sista dag på Facebook Reality Labs efter att ha arbetat i fyra år med projekt som var mer spännande och mer utmanande än något annat jag har stött på i min karriär, med några av de smartaste sinnen och snällaste människor jag någonsin haft nöjet att . att veta”, skrev Barra i inlägget. Han sa att han planerade att “utforska sjukvårdsteknikområdet” så att han kunde tillämpa det han lärde sig inom konsumentteknologi för att lösa sjukvårdsproblem. “Jag tror att samhället fortfarande är dåligt utrustat med de verktyg som människor behöver för att verkligen förstå vår hälsa och få kontroll över våra hälsoresultat”, skrev han.

Efter att ha tjänstgjort som Googles vicepresident för Android Product Management och sedan flera år på Xiaomi, gick Barra till Facebook 2017 för att leda sitt Oculus VR-team. 2019 flyttade han till sin nuvarande roll, med uppgift att “bygga ett globalt ekosystem av AR/VR-partners” baserat i New York, som så småningom blev en del av Facebook Reality Labs.

Barra lämnar Facebook innan företaget lanserar sitt första par “smarta glasögon” för konsumenter, som de sa förra året skulle vara en ray-ban-märkt produkt. Han publicerade projektet på Twitter i september förra året och nämnde releasen i sin avskedsanteckning (men gav inga detaljer om ett annat releasedatum än “i år”). Barra sa att utvecklingen av smarta glasögon har blivit “hans huvudfokus på Facebook.”

Men efter att ha meddelat i september att smarta glasögon skulle komma någon gång under 2021, försökte Facebook dämpa förväntningarna om smarta glasögon; i mars sa CFO David Wehner på en konferens att glasögonen inte skulle vara i närheten av den teknik som Facebook så småningom hoppas kunna uppnå i AR.

Facebooks vd Mark Zuckerberg tackade Barra för sitt arbete i en kommentar till Barras Facebook-inlägg: “Tack för allt du har gjort för att hjälpa till att bygga nästa datorplattform och hela ekosystemet runt den”, skrev han Zuckerberg. Jag lärde mig mycket att arbeta med dig, och jag är spännande att se vad du bygger härnäst.”

0 Shares