Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Brainly: allt du behöver veta om lärplattformen

Brainly är en mycket välkänd plattform för människor som fortfarande går i skolan, eller går någon form av kurs. Men att veta mer om honom kan vara bra för vem som helst. Så i denna kompletta guide går vi djupt in på den här plattformen, lär känna den ännu mer och ser hur den kan vara användbar i ditt dagliga liv.

I den här artikeln hittar du:

Vad är Brainly?

Brainly är en fantastisk kunskapsplattform

Brainly finns sedan 2009, och det är ett polskt företag som utvecklar tekniska verktyg för utbildning. Webbplatsen syftar till att förbättra elevernas lärande i allmänhet. Men inte nog med det, den syftar också till att förbättra lärarutbildningen på olika nivåer, från grundutbildning till högre utbildning.

Som vi redan har sett är sidan inte ny och den har 12 års erfarenhet av pedagogisk teknik. Med andra ord kan du helt lita på plattformen, inte bara du utan mer än 350 miljoner studenter har redan gjort det och använder Brainly varje dag. Den kommer till över 35 länder och har innehåll på upp till 13 olika språk.

Hur fungerar Brainly?

Många undrar hur en så stor struktur fungerar. För att få en allmän uppfattning kan det betraktas som ett socialt nätverk i utbildningsfrågor. Denna definition är den bästa, eftersom sajten kopplar samman studenter, med syftet att skapa interaktion mellan alla. Så de kan lära av varandra och ställa frågor om olika områden och kunskapsnivåer.

Inte bara elever kan dra nytta av fördelarna, utan även lärare. Närhelst en fråga dyker upp kan du vända dig till appen och ställa en fråga. Eller kanske med en snabb sökning hittar du din fråga redan besvarad. För att kunna ställa din fråga behöver du några poäng som du tjänar efter registrering. Du kan också tjäna fler poäng för att ge korrekta svar på frågorna.

Allt på hemsidan är välorganiserat, frågorna är indelade i ämnen på grund-, mellan- eller högskoleutbildning. Han har frågor om viktiga tentor i Brasilien, som Enem och Enade. Så oroa dig inte, den här sidan är för absolut alla utbildningsnivåer.

En annan sak som webbplatsen möjliggör är att du rapporterar misstänkt innehåll. På så sätt informeras de boende och hanterar situationen, och slutligen kan du interagera med vem som helst som skickar privata meddelanden.

Hur laddar man ner Brainly?

tjäna poäng med Brainly

Brainly har webb- och appversioner för Android och iOS. För att komma in på sidan, klicka bara här och börja använda plattformen. Men om du vill använda den på din mobiltelefon eller surfplatta finns det några minimikrav som din mobiltelefon måste uppfylla.

Det som förbrukar mest på din mobiltelefon blir utrymme, på Android är kravet olika för varje enhet. Gå sedan till Play Butik och granska kraven och jämför med din mobiltelefon. I App Store är appstorleken 102,2 MB och systemet måste vara iOS 12 eller högre. Med all analys gjord, låt oss se hur du använder appen.

Hur använder man Brainly?

För att använda verktyget är det första du ska göra att skapa ett gratis konto. För detta behöver du din e-post, ett användarnamn, ett lösenord, välj ursprungsland och ditt födelsedatum. Efter registrering måste du bekräfta din e-postadress, genom att göra detta tjänar du redan 10 poäng.

Äntligen har du äntligen tillgång till allt innehåll på plattformen, och du kan nu använda alla dina poäng för att ställa frågor. Så ställ dina frågor om vilket ämne du vill. Låt oss försöka förstå mer om sajtens poäng och hela dess inlärningsstruktur.

Brainly: att lära sig gamification

läs mer om den här plattformen för alla målgrupper

Som vi pratade om ovan använder Brainly poäng för att ytterligare engagera sina användare. Det skapar en dynamik av poäng som involverar gamifiering av lärande genom själva webbplatsen. Du kan tjäna poäng för varje korrekt svar i användarnas frågor.

Den beräknar din poäng och skapar en ranking, de användare som lägger till flest poäng under en tidsperiod stiger i rankningen. Så allt sorteras efter nivåer, med din poängsumma. När du når gränsen för den nuvarande nivån går du till nästa. Låt oss se prickförhållandena nedan.

Brainly användarkategorier

Se poängkategorin nedan för rankingen:

 • Nybörjare (ny användare): 0 poäng
 • Student (nyss börjat): 100 poäng
 • Ambitiös (pålitlig person): 250 poäng
 • Mycket bra (hög nivå av lösning och svar): 500 poäng
 • Utmärkt (bästa kvalitet på lösningar och svar): 1 000 poäng
 • Specialist (aktiv i många månader): 3 001 poäng
 • Genialitet (lös uppgifter för många månader sedan med de bästa svaren): 15 000 poäng
 • Jättebra (älskar att plugga och hjälpa till med tips): 75 000 poäng
 • Skull (bästa elev i klassen): 100 000 poäng
 • Sage (lärarkunskap): 200 000 poäng
 • Fantastiskt (jag kan inte fatta hur det hjälper): 300 000 poäng

Slutsats

Med denna kompletta guide kan du få en överblick över Brainly och lära dig mer om plattformen. Vad tyckte du om henne? Ska du börja använda den? Låt oss veta i kommentarerna.