Böjningsproblem för iPhone 6 kan ha lösts i lugn och ro

0 Shares

Medan lanseringen av iPhone 6 var en av Apples bästa öppningshelgsläpp någonsin för iPhone, blev företaget inte lätt. Internet har surrat på sistone över att vissa användare märkt att deras iPhone 6 Plus -enheter böjer sig något medan de ligger i fickan, men det verkar som att Apple tyst har löst problemet.

Frågan verkade bara påverka en mycket liten andel användare, och det var inte tillräckligt för Apple att utfärda ersättare för böjda enheter. Det verkade dock tillräckligt för det Cupertino-baserade företaget att i hemlighet göra om iPhone 6 för att förhindra slumpmässig böjning.

Enligt en Reddit -användare som jämförde en iPhone 6 Plus som han just köpte med sin frus enhet som köptes strax efter lanseringsdagen, fanns det några betydande designskillnader mellan de två enheterna.

Böjningsproblem för iPhone 6

För det första verkade jämnheten mellan de två enheterna vara annorlunda, med den äldre modellen med en mjukare och mjukare aluminiumfinish än den nyare modellen, vilket tyder på att Apple kunde ha hårdnat aluminiumkroppen lite.

För det andra resulterade det i ett mycket annorlunda ljud från båda enheterna genom att knacka på baksidan och sidorna av iPhone 6 Plus -enheterna där böjningen vanligtvis skulle inträffa, med Reddit -användaren som säger att det finns “en natt- och dagskillnad i ljud.”

Han gick så långt som att sätta på ett stetoskop och lyssna noga på kranarna:

Utan tvekan låter den nya 6 Plus (den jag fick igår) mycket mer tråkig tonad, vilket indikerar för mig att den är mer solid än min frus vecka 1 -telefon. Hennes telefon hade mycket mer slagljud, vilket indikerar att området tidigare var ihåligt. ”

Han fick till och med ut sitt pålitliga mikroskop och tittade igenom sprickorna på volymknapparna. Från det märkte han ett rödfärgat objekt placerat i volym ned-knappen öppning på den nyare iPhone 6 Plus-modellen. Det fanns dock inget att se på den äldre enheten och drog slutsatsen att Apple kan ha återhämtat den delen av telefonen där det var en uppenbar svag plats, vilket resulterade i att iPhone 6 Plus-enheter blev så lätt böjda.

iPhone 6 Plus recension - 2

Slutligen vägde han båda enheterna och upptäckte att hans nyare iPhone 6 Plus vägde 21 gram tyngre än den äldre enheten. Det är möjligt att hans 128 GB lagringschip var tyngre än 16 GB lagringsutrymme för den äldre enheten, men det verkar osannolikt att det är 21 gram tyngre.

Baserat på allt detta skulle vi inte bli förvånade om Apple verkligen uppdaterade iPhone 6 Plus för att vara mer robust och hållbar. Samtidigt är det dock svårt att tro att Apple gjorde en så stor strukturell förändring av iPhone 6 på kort tid, med tanke på att de skulle behöva designa de nya strukturella efterlevnaderna och testa dem, allt det där tar bara ett par veckor, vilket verkar ganska snabbt.

Vi är i alla fall säkra på att många användare hoppas att Apple faktiskt gjorde några ändringar i smarttelefonens interna design för att göra den starkare, men det är verkligen något som vi inte vet förrän någon kan få tag på en nyare enhet och gör en fullständig rivningsjämförelse.

Apple har varit ganska tyst om den här specifika frågan, men det är troligtvis eftersom fiaskot med iOS 8.0.1 har fått mycket uppmärksamhet också. Apple säger dock att det “undersöker detta med en vansinnig mängd detaljer.”

I alla fall kommer en telefon i tunn aluminium att böja med rätt mängd kraft, så vi ser inte detta som något otroligt överraskande. Faktum är att det fanns flera rapporter tillbaka när iPhone 5s släpptes om enheter som böjde sig i människors fickor. Naturligtvis var den uppmärksamhet problemet fick ingenting jämfört med vad iPhone 6 “bendgate” får nu, vilket är ganska olyckligt, eftersom det här problemet inte är något nytt.

0 Shares