Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bloggar i klassen igen

Så av de 6 klasser jag har den här terminen finns det bara en där jag inte har tillgång till trådlöst internet…och tyvärr är det den där jag skulle kunna använda den mest – min tekniska skrivkurs. Tack och lov går jag inte i den klassen just nu så jag kan babbla till er alla 🙂

Jag var uppe i New Haven under långhelgen och det ser ut som att jag tog med mig lite varmt väder för det var inte alls lika kallt som det hade varit dagarna innan jag kom upp där. Det var inte alls dåligt.

Jag går i två mycket intressanta klasser den här terminen: en kompilatordesignklass och en ASIC-designklass. Båda klasserna ser ut att vara den mest tidskrävande av min belastning den här terminen, och de är båda på tisdagar/torsdagar. Vi har bara en vecka kvar till terminen men båda dessa klasser visar sig vara värda ansträngningen. Du kanske hör mig tjafsa vidare om dem under terminen…bara ett meddelande.

Jag postade Intel Roadmap-artikeln som ni alla bad om, även om vi fokuserade på stationära processorer i den här om det finns tillräckligt med efterfrågan kan jag göra något liknande för Opteron/Xeon. Det är svårare att göra det här för ATI och NVIDIA eftersom de delar mycket mindre data med sina partners än vad AMD och Intel gör till exempel. ATI har faktiskt hållit ett extremt tätt lock på sin R420, men jag har några fler källor att ta del av innan jag kallar det en dag.

Med trådlöst internet tillgängligt i klasserna ser jag att fler och fler elever tar in bärbara datorer, men det jag tycker är konstigt är antalet Apple Powerbooks som används. Jag är inte ett stort fan av Apples hårdvara, även om deras ergonomiska ingenjörer definitivt har förtjänat sitt behåll. Powerbooks är långt ifrån de lättaste enheterna som finns men de verkar ha en anständig batteritid och de flesta användare jag har frågat säger att de är tillräckligt snabba för vad de gör.

Sigillet på affären verkar dock vara OS X, vilket för mig till min poäng – att vara medlem i gruppen av de hårdaste PC-användarna, skulle ni alla någonsin kunna tänka er att inte nödvändigtvis flytta till ett Apple utan kanske lägga till en till din samling av datorer? Jag har tänkt på det tidigare, bara som ett experiment, men hårdvaran gjorde mig aldrig upphetsad och känslan av operativsystemet var bara lite obehaglig för mig. Bara nyfiken på vad ni alla tycker.

Trots mina problem med Apples hårdvara är jag ett stort iPod-fan och en stor förespråkare för Cinema Display (även om det äntligen finns några mer intressanta PC-skärmar tillgängliga).

Jag har ett annat bröllopsställe att besöka i eftermiddag (jag åker om ca 6 minuter, efter att klassen har kommit ut) och….oh klass gick ut tidigt, jag hör er alla senare 🙂