Bitcoin närmar sig $ 40K efter att Amazon-jobbannonsen föreslår att företaget kommer att börja acceptera krypto

0 Shares

Vad hände nyss? Priset på Bitcoin har stigit nära $ 40.000 på grund av påståenden om att Amazon planerar att acceptera krypton för betalningar. BTC passerade kort $ 39 000 för första gången sedan mitten av juni för några timmar sedan och är värt $ 38 754 i skrivande stund.

Prishoppet följer på den senaste upptäckten av en jobbannons för en “Digital Currency and Blockchain Product Lead” på Amazon. ”Teamet för betalningsacceptans och erfarenhet söker en erfaren produktledare för att utveckla Amazons strategi för digital valuta och blockchain och produktkarta,” läses annonsen.

Det verkar som att Amazon förbereder sig för att ansluta sig till andra företag för att acceptera Bitcoin som en betalningsform för produkter som listas på webbplatsen. En insider sa till City AM att detta kommer att ske före slutet av året, och Amazon undersöker sin egen symbol för 2022.

Bitcoin fick en hel uppsving i morse

“Detta går inte bara igenom rörelserna för att sätta upp betalningslösningar för kryptokurrency någon gång i framtiden – det här är en fullständig, väl diskuterad, integrerad del av den framtida mekanismen för hur Amazon kommer att fungera”, sa hon till City AM. “Det börjar med Bitcoin – det här är det viktigaste första steget i detta kryptoprojekt, och direktivet kommer från toppen … Jeff Bezos själv.”

Insiderna hävdade att Amazon vill acceptera andra kryptor som betalningsmetoder när Bitcoin har etablerats på plattformen. “Ethereum, Cardano och Bitcoin Cash kommer nästa i raden innan de tar med sig åtta av de mest populära kryptovalutorna online”, tillade hon. ”Det tar inte lång tid eftersom planerna redan finns och de har arbetat med dem sedan 2019.”

Bitcoin fick en liknande boost tidigare i år när Tesla sa att det skulle börja acceptera kryptan, men Elon Musk vände om dessa planer. VD sa nyligen att EV-tillverkaren sannolikt skulle återuppta att acceptera BTC någon gång och pressa dess värde upp igen. Om Amazon verkligen planerar att omfamna Bitcoin, förvänta dig att se det skyrocket.

0 Shares