Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bitboys-intervju – februari 2000

Vänligen presentera dig själv och låt oss veta vad du gör på Bitboys.

Mitt namn är Shane Long och jag är VD och koncernchef för Bitboys Inc. and Oy.

Hur bildades Bitboys som företag?

Företaget bildades faktiskt av en grupp individer som hade stor erfarenhet av visuell simulering och 3D-grafikdesign. De skrev i princip några mycket imponerande och mycket snabba programvarumotorer innan masstillgängligheten av bra 3D-acceleratorer.

Vilken erfarenhet har dina ingenjörer av 3D-marknaden?

De flesta har bakgrunder som relaterar till 3D-hårdvara och/eller mjukvarualgoritmer

Berätta lite om Glaze3D och vad som gör den så speciell.

Vi har designat ett helt nytt tillvägagångssätt för 3D-acceleration, Xtreme Bandwidth Architecture. XBA-tekniken uppfanns under utformningen av vår nuvarande 3D-grafikarkitektur. XBA består av åtta-texel/fyra-pixel renderingspipeline, extremt bred 512-bitars minnesbuss och vår minneshanteringslogik. Minneshanteringslogiken fungerar som ett motorvägssystem som binder samman det inbäddade DRAM-minnet, det externa SDRAM-minnet, AGP-minnet och alla enheter som vill ha tillgång till minnet. Många av XBA-uppfinningarna ligger bakom detta minnessystem, som hanterar 768 bitar av data (eDRAM+AGP+SDRAM) varje klockcykel, vilket resulterar i den massiva bandbredden på 12,5 GB/s.

Denna enorma bandbredd gör det möjligt för oss att göra allt i äkta färg; vi är inte riktigt intresserade av någon 16-bitars prestanda och vibrerade bilder. Bandbredden gör det också möjligt för oss att göra full-scene Anti-Aliasing med riktig supersampling. Även om rendering av spelgrafik med 1024×768 färgupplösningar kräver cirka 2,5 GB/s minnesbandbredd, kräver detta med anti-alias aktiverat 10 GB/s minnesbandbredd! För att säga detta på ett annat sätt, produkter utrustade med enbart externt SDR- eller DDR-minne kan inte göra full-scenes kantutjämning i realistiska hastigheter. De XBA-arkitekturbaserade produkterna är verkligen de första chipsen som kan förbättra bildkvaliteten med Anti-Aliasing

När kan vi äntligen förvänta oss att Glaze3D-produkter ska levereras? Vi har sett uttalandet “första halvåret 2000” på din webbplats, men kan du vara mer specifik?

Vi kommer att demonstrera den första XBA-aktiverade produkten under 2Q och nå full volymproduktion under 3Q.

Glaze3D lät ursprungligen bra på pappret när den tillkännagavs för länge sedan, men när den faktiskt är tillgänglig borde 3dfx ha sina Voodoo 4 & 5-produkter, medan NVIDIA kommer att titta på NV11 & NV15 för att hålla dem igång. Hur ser du på att Glaze3D hamnar på en så konkurrensutsatt marknad?

Vi känner att delen kommer att vara mycket konkurrenskraftig och med extraordinära prestanda på grund av den enda 8-texelmotorn och minnesbandbredden för att faktiskt uppnå enorma filtrat. När det gäller Texel-fyllnadshastighet kommer 3dfx att behöva V5 6000 fyra-chipslösningen för att ens hålla sig nära och Nvidia kommer fortfarande bara att vara hälften av Glaze3D 1200-produkten. Glaze3D 2400 är återigen dubbelt så hög prestandanivå på över två gigatexlar, vilket helt klart kommer att vara marknadsledare i fyllnadsgrad. Vi anser att vår arkitektur är överlägsen.

Har du verkligen något Glaze3D-kisel vid denna tidpunkt? Eller jobbar du fortfarande med simulatorer?

Simulatorerna fungerar mycket bra, men än så länge har vi inte fungerande kisel i huset.

Vem kommer att producera brädor baserade på Glaze3D?

Vi för diskussioner med flera kartongtillverkare för att marknadsföra våra produkter. Vi kommer faktiskt att använda en ganska ren distributionsmodell genom att initialt fokusera på ett begränsat antal partners och verkligen göra det möjligt för dem att lyckas på marknaden.


Vad förväntar du dig att den typiska minneskonfigurationen ska vara?

Vi tror att du kommer att se tre nivåer av XBA-aktiverade kortnivåprodukter för de olika marknaderna: 41 MB (9 MB edram, 32 MB sdram) 50 MB (18 MB edram, 32 MB sdram) Dubbel processor 82 MB (18 MB edram, 64 MB sdram) Dubbel processor

I vilken prisklass förväntar du dig dessa produkter?

Jag vill inte spekulera om våra partners prismodeller, men jag vet bortom en skugga av tvivel att vår prissättning kommer att vara mer än i linje med förväntningarna från både den grundläggande spelaren och entusiaster.