Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bitbar recension

En av de största fördelarna med de bästa videotillverkarna, i motsats till att arbeta med programvara installerad på en lokal dator, är hur lätt det kan vara att samarbeta med andra. Detta är en av många funktioner som erbjuds av Bitbar.

Biteable: Prissättning och planer

  • En dyr prenumerationstjänst, mestadels uppdelad på antal användare

Biteables månatliga/årliga prenumerationsplaner baseras på om du arbetar med andra eller inte på egen hand.

Pro-planen är bäst för enskilda kreatörer. Med den får du obegränsad molnlagring och HD-export, tillgång till hundratals animerade karaktärer, ikoner och andra medier. Det inkluderar miljontals royalty-free lagervideo, analyser och teknisk support dygnet runt. Det kostar $99 per månad (ca 82 £ / AU$ 150), eller 588 $ per år (ca 480 £ / AU$880) om du väljer att betala årligen.

Teams-planen är byggd för onlinesamarbete. Den här prenumerationen erbjuder samma funktioner som Pro, men lägger till samarbetsredigering, premiumljudspår för företag, många scener och mallar, och ett dedikerat kontohanterings- och introduktionsprogram. Den är tillgänglig för 199 USD i månaden (cirka 164 GBP / 300 USD), eller 1 188 USD per år (cirka 970 GBP / 1 778 USD). Detta gör att du kan arbeta i ett 3-personers team. Om du vill lägga till ytterligare medlemmar, kommer var och en att kosta dig ytterligare $33 i månaden (ca. £27 / AU$50). .

Detta är på den högre sidan jämfört med rivaliserande videotillverkares plattformar. Tack och lov har Biteable en 7-dagars provversion av Teams-planen, så du kan kontrollera om detta är rätt tjänst för dig.

  • Priser och planer: 2,5/5

Biteable: Gränssnitt & erfarenhet

  • Biteable är väldesignad, vilket gör det enkelt att navigera genom dess olika funktioner

För det första kommer Mac-användare att bli besvikna när de får veta att Biteable inte stöder Safari. Men Firefox och Chrome kommer att fungera bra.

Som med andra videotillverkare har du möjligheten att starta ett projekt från början, eller ta inspiration från en av deras många mallar. Dessa är uppdelade efter kategori och bildförhållande, och du har hundratals att använda. När du väl börjar arbeta är gränssnittet ganska lätt att ta tag i. Till vänster finns ett sidofält med alternativen Lägg till, Stil, Redigera och Publicera videor. Resten av gränssnittet ändras beroende på vilken av dessa fyra du använder för närvarande.

Under Lägg till hittar du ett annat sidofält som listar olika typer av tillgångar, såsom textrutor, olika animerade och stillbildsbakgrunder, till och med karaktärer. Det här avsnittet låter dig lägga till helt nya scener i ditt projekt, eller objekt i befintliga scener.

Style är ett bra ställe att ändra utseendet på en, några eller alla scenerna i ditt projekt. På så sätt kan du se till att ditt utseende förblir konsekvent från scen till scen, med samma färger och typsnitt genomgående.

Redigera är där du bygger ditt projekt och där huvuddelen av dina anpassningar ligger. Det mesta av gränssnittet består av en förhandsvisningssektion där du ser den aktuella scenen. Alla scener visas längst ner i gränssnittet i en rullningsbar tidslinje. Till höger om den finns ändringsbara parametrar beroende på det valda objektet. En textruta kommer till exempel att visa upp textbaserade parametrar, såsom färger, teckensnitt, storlek och justering – medan ett videoklipp ger dig möjligheten att ersätta det, trimma det, ändra dess volym och så vidare.

Om du behöver flytta eller ändra storlek på objekt i din scen, gör du det direkt från huvudförhandsvisningsfönstret. Snäppguider visas när du drar runt ett objekt, och hjälper dig att placera det på rätt plats. Det hela är väldigt självständigt och lätt att förstå.

Tillämpning av övergångar mellan scener görs i tidslinjen. Du hittar en liten cirkulär ikon mellan två scener. Klicka på det för att visa alla tillgängliga övergångar. Det är inte så många, men de är väl genomförda.

Och slutligen, “Dela” är där du får en länk till dina färdiga produkter för att distribuera till andra. Videon är värd av biteable, och sidan där den finns tillåter kommentarer om du vill ha dem. Du har också möjlighet att få inbäddad kod för att placera den i brödtexten på någon annan webbsida.

Om du behöver ladda ner din video för användning någon annanstans kan det bara göras när du köper en prenumeration.

  • Gränssnitt och erfarenhet: 4,5/5

Biteable: Tillgångar

  • Biteable har en lista med intressanta och unika tillgångar som du kan lägga till i dina projekt, vilket gör dina skapelser underhållande att titta på

Det är värt att spendera lite tid med tillgångarna som videotillverkaren erbjuder. För det första har du direkt tillgång till Shutterstocks mediabibliotek, vilket gör det snabbt och enkelt att lägga till klipp eller bilder därifrån. Du kan givetvis ladda upp dina egna filmer, även om du måste hantera den vanliga fördröjningen som alla sådana tjänster lider av.

Om du arbetar med ett team får du välja mellan att lagra tillgångar i din personliga mapp, eller teammappen. Det är uppenbart att om du behöver dina kollegor för att komma åt dem måste de vara på rätt plats.

Eftersom vi recenserar många sådana tjänster, uppskattar vi när man erbjuder något mer unikt och personligt. Och Biteable lyser på den avdelningen, särskilt med sektionerna Icons and Characters.

Ikoner är färdiga mallar, med unik monokrom animerad grafik som du kan använda, ändra storlek på och placera om.

Tecken är ett liknande koncept, men den generiska grafiken ersätts med 2D- eller 3D-modeller. Var och en kommer med en söt och vänlig animation som gör scenen levande och roligare att titta på. Anpassningarna är ganska begränsade, även om du har åtta olika stilar att välja mellan, inklusive “lera”, “björn” och “robot”. De är väldigt roliga att titta igenom och använda.

Bitbar: Buffrande

  • Nackdelen med den här tjänsten verkar vara den oändliga buffringen

Vi stötte på ett irriterande återkommande problem när vi testade tjänsten: buffring; ändlös buffring. Oavsett om det var att se en förhandsanimering av en mall, eller för att spela upp en scen eller hela projektet, eller för att ens titta på videon av det avslutade projektet, var vi tvungna att vänta på att Biteable skulle ladda det vi ville se. Och det handlade inte om att ladda den i bufferten en gång och titta på den igen senare. Varje gång vi ville titta på en förhandsvisning, även av en vi just hade sett, var vi tvungna att vänta på att den skulle laddas. Detta var minst sagt frustrerande och försvårade ett annars stabilt arbetsflöde.

Biteable: Scorecard

Svep för att rulla horisontellt

Rad 0 – Cell 0 Rad 0 – Cell 1 Rad 0 – Cell 2
Priser & planer Dyr prenumerationstjänst med två planer för personligt och team 2.5
Gränssnitt & erfarenhet Väldesignad och lätt att använda 4.5
Tillgångar Unika skapelser som ger karaktär till videor 4.5
Buffring Konstant buffring under arbetsflödet 1

Ska jag köpa?

Köp den om…

Du måste samarbeta i dina videoskaparprojekt och tycka om att lägga till unika och originella element till dina skapelser.

Köp den inte om…

Du gillar inte att vänta på att allt ska buffra, och vill inte investera i de höga prenumerationspriserna.

Biteable: Alternativ

Vi har testat ett brett utbud av videotillverkare och videoredigerare, inklusive den bästa videoredigeringsmjukvaran för nybörjare och de bästa Premiere Pro-alternativen.

För ett starkt alternativ till Biteable, kolla in våra recensioner för Vimeo Create, FlexClip och InVideo.