Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Biostar iDEQ 200T: Bra prestanda och briljant design

Shuttle var banbrytande för Small Form Factor-datorn och har förblivit standarden mot vilken alla andra mäts. Biostar har dock nyligen varit en riktig utmanare till Shuttle med briljant SFF-teknik och genomtänkt SFF-design. Biostar iDEQ 200T fortsätter den senaste utvecklingen av Biostar SFF.

Tidiga SFF-designer hämmades av gammal teknik och många kompromisser som resulterade från den lilla formfaktordesignen. De bästa nya SFF-designerna, å andra sidan, har varit helt uppdaterade i teknik med få kompromisser för storleken på Small Form Factor. Faktum är att i vår förra recension jämförde vi Shuttle SB65G2 med det bästa av våra 865/875 moderkortstester och fann att den höll sig i det höga företaget. Biostar iDEQ 200T är samma typ av SFF, med alla funktioner från de senaste Intel 865-korten. Den lägger till den uppdaterade Intel Extreme Graphics som integrerades i den nya 865G-kretsuppsättningen. Så iDEQ är perfekt som en komplett startdator, men med utrymme att växa för framtiden.

Även om alla verkar älska de tysta små SFF-maskinerna, antar de flesta att det finns alldeles för många kompromisser i prestanda med dessa maskiner. Biostar, liksom den nyligen granskade Shuttle, verkar bevisa att du inte behöver ge upp något viktigt för att ha en liten, tyst dator.

Biostar iDEQ 200T använder den senaste Intel 865G-chipset med stöd för alla nuvarande Intel-processorer, inklusive 800FSB C-serien. Andra toppfunktioner är minnesstöd för dubbla kanaler, en 8X AGP-kortplats utöver inbyggd grafik, 8 USB 2.0-portar, 2 Firewire, Serial ATA/SATA RAID, valfria AirLink trådlösa LAN-anslutningar och CMedia 5.1-ljud. Den är också väldigt tyst med den normala “smarta fläkten” aktiverad. Biostar gjorde helt klart allt för att bygga en SFF som kan konkurrera med vilken 865-dator som helst med dessa moderna funktioner. Faktum är att SFF ofta har mycket mer portflexibilitet än traditionella moderkort/ATX hölje/strömförsörjningsdesigner, eftersom de är designade från början för att chassit/moderkortet/kylsystemet ska fungera tillsammans. Allt detta är inbyggt i det snygga iDEQ-chassit i aluminium som vi först såg på iDEQ 200N Athlon SFF.


Systemspecifikationer
Biostar iDEQ 200T Shuttle SB65G2
Expansionsfack (5,25″/3,5″/dolda) 1/1/1 1/1/1
USB-portar på framsidan 2 2
USB-portar på baksidan 2 4
Interna USB-portar 4 2
Firewire-portar på framsidan 1 Standard 1 Mini
Firewire-portar bak 1 Standard 1 Standard
Parallellport ombord Intern rubrik Intern rubrik
Spelport ombord Intern rubrik Ingen
Seriella portar ombord 2 — En bakre och en intern huvud 2 Bak
Främre ljuduttag 2 — Minimikrofon och hörlurar 3 Mini
Bakre ljuduttag 3 Mini 3 Mini
SPDIF Två: Bak Optisk ut & Främre Optisk ingång Två: Bak Optisk SPDIF in & ut
Antal fläktar (inklusive CPU/chipset) 2 1
Strömförsörjning 200W Enhance 220W Enhance