Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bilder visar Xiaomis hopfällbara mobiltelefon


Under de senaste två åren har teknikindustrin sett en gradvis spridning av hopfällbara smartphones. Flera OEM-tillverkare har arbetat på sina egna modeller, men Samsung, Motorola och Huawei har varit ledande.

Xiaomi har också något på gång, men sedan 2019, när det först introducerades, har inget konkret avslöjats. Det kan ändras när en enhet som sägs vara en hopfällbar telefon läcker online.

Enheten upptäcktes i händerna på en användare inne i en tunnelbana i Kina och liknar det som Xiaomis vicepresident introducerade för några år sedan, men den här har en större skärm. Enheten som ser ut som en teknisk prototyp är maskerad av ett skyddsfodral.

Men från vecklinjen på skärmen kan vi säga att enheten använder en vikbar design som liknar Galaxy Z Fold. Enheten visas också med MIUI 12 OS.

Utgående från enhetens storlek misstänker vi att den kommer att vara ganska skrymmande, även när den är hopfälld. Men då kan detta vara en av flera hopfällbara telefonprototyper som Xiaomi arbetar med.

Det gick ett rykte förra året om att Xiaomis hopfällbara telefon troligen kommer att släppas i år och kommer att finnas tillgänglig i tre olika vikbara designs. Vikbara telefoner sägs anta tre olika industriella designformer, nämligen yttervikning, innervikning och clamshell.

Xiaomi hopfällbar telefon

Det går rykten om att Xiaomis hopfällbara telefoner använder Samsungs UTG-teknik (ultra-tunn flexibelt glas). Den nuvarande tekniska maskinen stöder en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, men måste uppgraderas för att stödja en uppdateringsfrekvens på 120 Hz i framtiden.

Enligt tidigare avslöjanden förväntas dessa tre hopfällbara skärmenheter hitta oss i år, låt oss vänta och se.