Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Biden avbryter Trumps TikTok-förbud

President Joe Biden har äntligen upphävt Donald Trumps förbud mot TikTok i USA – men TikTok är inte ute i skogen än.

Ett av Donald Trumps många, många korståg medan presidenten var emot TikTok. Du kanske har glömt den där turbulenta perioden – det har varit ett riktigt år. Nu har president Joe Biden upphävt Trumps verkställande order mot TikTok och ByteDance.

Sagan började i augusti 2020 när den före detta presidenten försökte införa ett förbud mot TikTok, med hänvisning till nationella säkerhetsproblem – att den kinesiska regeringen kunde komma åt TikToks användardata med skändlig avsikt. TikTok och ByteDance hotades med att blockeras från att laddas ner från appbutiker i USA och med ett förbud mot att behandla transaktioner från amerikanska medborgare.

En ytterligare exekutiv order hotade ett fullständigt förbud om TikTok inte såldes till ett amerikanskt företag. En amerikansk domstol blockerade alla order, pausade förbudet och appen förblev online.

Medan Biden har hävt hotet om ett TikTok- och ByteDance-förbud, har presidenten separat beordrat en granskning av säkerhetsproblemen kring apparna, eftersom Vita huset fortfarande är bekymrat över användningen av data som samlats in från användare av appen.

Borttagandet av TikTok-förbudet är goda nyheter för artister som har gjort sin musik tillgänglig för att användas i de korta videorna i appen. TikTok har över 100 miljoner användare bara i USA – en enorm potentiell publik om videor med din låt blir virala.