Best Practices för e-postdesign

email-design-best-practices.jpg

Vi får alla hundratals e-postmeddelanden i vår inkorg varje vecka, de flesta av dem öppnar vi aldrig ens. Faktum är att den genomsnittliga kontorsarbetaren hanterar cirka 121 e-posttransaktioner (sändning eller mottagning) varje dag, enligt en nyligen genomförd studie från Radicati Group.

Om du väljer att äntligen öppna ett e-postmeddelande från en organisation, vad gör du om e-postmeddelandet är dåligt formaterat, renderas konstigt eller är fyllt med bara täta textblock? Antagligen avsluta prenumerationen på den listan, stat.

Så när du skapar e-postmeddelanden för dina kunder är dina mål tvåfaldiga: Bryt igenom bruset och leverera något som betyder något och som dina mottagare vill titta på och interagera med. Att hitta den perfekta balansen mellan bilder, text och handlingsorienterade CTA:er kan verka som en delikat blandning av konst och vetenskap, men om du använder dessa bästa metoder kommer du att lära dig hur du uppnår dina mål för varje sändning.

Best Practices för e-postdesign: från koncept till utveckling

Från det ögonblick du börjar tänka på segment och innehåll för dessa segment har du möjlighet att skapa en mycket riktad och väl mottagen e-postkampanj. Både design och utveckling har stor betydelse för din framgång.

Innan du börjar designa något är det viktigt att identifiera e-postkampanjens mål, innehåll och målgrupp. Din e-post måste konverteras, och att designa en med lättsmält innehåll som fungerar bra på flera plattformar kommer att öka din möjlighet till framgång – men inte om du inte definierar framgång först. Vad försöker du åstadkomma? För vilken publik? Börja där och följ sedan dessa tips.

Designtips

E-poststorlek: För de flesta e-postmeddelanden bör den maximala bredden vara mellan 500 och 700 pixlar. Den här regeln är en bra riktlinje för hur du ska svara på din läsares öga, eftersom de flesta mottagare kommer att ha svårt att läsa superlånga textrader.

Din e-post måste också passa in i de olika förhandsgranskningsrutorna för e-postklienten, ofta inklusive dina mappar och andra organisatoriska funktioner. Höjden på din e-post kan variera beroende på mängden innehåll du har, men den genomsnittliga förhandsgranskningsrutan för e-post är cirka 300 till 500 pixlar, så du bör se till att inkludera den viktigaste informationen nära toppen av e-postmeddelandet.

Text och bilder: Se till att ha en jämn balans mellan text och bilder. Vissa e-postklienter tycker att e-postmeddelanden som är för bildtunga är skräppost och skickar dem direkt till mottagarens skräppostmapp, så att din e-post aldrig ens har chansen att sticka ut från mängden.

Många e-postklienter visar inte heller bilder som standard, så du vill se till att din viktigaste information (som en rubrik) är HTML-text så att alla kan se den, även om bilder är blockerade/avstängda. Undvik frestelsen att skapa ett e-postmeddelande som är en enda stor bild, såvida du inte vill att den ska hamna i skräppostmappen (vilket vi kan anta att du inte gör)! Se till att använda e-postsäkra typsnitt som de flesta mottagares enheter redan har installerat så att du inte behöver oroa dig för att ditt anpassade teckensnitt som standard ska vara något oväntat.

Utvecklingstips

Mobile First:Antalet personer som tittar på e-postmeddelanden på sina mobila enheter växer mer och mer för varje dag. Designa din e-post så att den både är lyhörd och ser ut och fungerar vackert på mobilen för att hjälpa dig att öka dina klickfrekvenser och övergripande prestanda. Få inte människor att kämpa för att klicka på en uppmaningsknapp i miniatyr, omgiven av andra små länkar som de kanske oavsiktligt klickar på istället. Det är det värsta!

Stil: Trots alla tekniska framsteg vi har gjort på webben är de bästa metoderna för e-postutveckling fortfarande lite gammalmodiga. De flesta e-postmeddelanden är fortfarande kodade i HTML-tabeller för struktur, med kodningsstandarder som verkar vara från årtionden sedan. Håll dina e-postmeddelanden enkla, använd kapslade tabeller och undvik komplicerade layouttricks eller flytande element, eftersom olika e-postklienter kan rendera dessa element på olika sätt, vilket gör att din mottagare blir förbryllad över någon vild design som du inte ens menade att skapa. Använd alltid inline-stil, eftersom externa stilmallar helt enkelt inte är ett alternativ.

Testa: Att testa din e-post är ett otroligt viktigt steg som inte får glömmas bort. Skicka ett test till dig själv och eventuella intressenter som bör granska mejlet innan det skickas. Leta efter eventuella tidigare förbisedda kopieringsfel, kontrollera att alla dina länkar hamnar på rätt plats och kontrollera att din e-post visas som du tänkt dig. Tänk på att vissa e-postklienter kommer att rendera e-postmeddelanden annorlunda, men de flesta objekt bör se relativt likadana ut. Om du vill säkerställa att din e-post ser vacker ut på alla klientplattformar, testa noggrant för att säkerställa att den återges korrekt i alla de mest populära e-postklienterna. De flesta e-postprogram har testverktyg inbyggda, så att du kan testa ett e-postmeddelande i flera klienter, men verktyg som Litmus finns också tillgängliga för att du enkelt ska kunna testa och felsöka problem.

Om du har haft e-postkatastrofer tidigare vet du hur viktigt det kan vara att följa e-postdesign och -utveckling. Vilka tips håller designen och utvecklingen av dina e-postmeddelanden på rätt spår? Var noga med att meddela oss i kommentarsfältet nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button