Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Bernie Sanders säger att AI borde innebära en 4-dagars arbetsvecka för alla

“Det verkar för mig att om ny teknik ska göra oss till ett mer produktivt samhälle, borde fördelarna gå till arbetarna”, fortsatte Sanders. “Det skulle vara en extraordinär sak att se människor få mer tid att kunna spendera med sina barn, med sina familjer, för att kunna göra mer i kulturella aktiviteter, få en bättre utbildning.”

4-dagarsveckans rörelse samlar ånga, men…

Senator Sanders kommentarer lägger till den senaste tidens surr kring den progressiva rörelsen för fyra dagars arbetsvecka. Ett antal senaste försök har gett lovande resultat, inklusive en med 100 % framgångmed resultatet att nu några Amerikanska stater överväger en 4-dagars arbetsvecka.

Samtidigt, medan det finns en handfull företag som erbjuder en 4-dagars arbetsvecka, Det finns fortfarande en allmän försiktighet för trenden i företagskretsar. Om något har 2023 sett storföretagen som helhet återgå till pre-pandemiska normer, med många högprofilerade företag avslutar distansarbete helt år 2023. Om organisationer kämpar för att lita på att deras anställda arbetar hemifrån effektivt, hur realistiskt är det för dem att stämpla kortare arbetstid?

Det kommer att finnas många ögon på resultatet av UAW:s förhandlingar, och därför hoppas förespråkare för fyra dagars vecka utan tvekan att ett resultat i bilindustrin kan vara början på något mycket större. Det senaste där har UAW:s president Shawn Fain sagt till NPR i måndags att det fortfarande var en “lång väg kvar” i samtalen mellan facket och bilöverherrarna i Detroit.