Belgien använder en AI som upptäcker politiker som är distraherade i sina plenarsessioner

0 Shares

Artificiell intelligens kompositstrukturer måste vara mycket bra utvecklat och optimerat eftersom en dålig tillämpning av en maskin som använder detta system kan få mycket dåliga konsekvenser. Dess funktion är baserad på att ta emot data och översätta den för att utföra vissa jobb.

Denna teknik kan vara en stor kostnadsbesparing för många företag eftersom arbete som tidigare utfördes av en person nu kan utföras av en maskin.

Artificiell intelligens, expanderar

Ett stort antal föremål och enheter använda artificiell intelligens, som när du söker i webbläsare, i personliga assistenter som Alexa eller till och med i de modernaste bilarna. Det används för närvarande i vissa städer för att upptäcka positiva fall av covid-19.

Det börjar också bli allmänt implementerat inom det militära området, eftersom många robotar, drönare eller maskiner används i denna teknologiska era i krig, med allt mindre traditionell utrustning.

IA

Dock, i Belgien ett artificiell intelligenssystem används för något som aldrig tidigare skådats. Alla sessioner av den belgiska regeringen sänds via en live YouTube-kanal.

När livesändningen väl har börjat, en programvara som fungerar tack vare ett artificiell intelligenssystem som ansvarar för upptäcka dessa politiker som inte uppmärksammar frågan som diskuteras just då.

En mycket användbar teknik

Detta fungerar till stor del pga teknik för ansiktsigenkänning . Men det är inte bara det, utan det upptäcker också smartphones i bilden, vilket tyder på att någon politiker använder den och distraheras av den.

Det som är märkligt med det här systemet är att när en distraherad politiker upptäcks gör två Twitter- och Instagramkonton automatiskt ett inlägg där de distraherade politiker är taggad. Dessa konton heter @FlemishScroller på Twitter och theflemishscrollers på Instagram.

Reconocimiento ansiktsbehandling

Detta program fungerar tack vare ett programmeringsspråk som heter Pytonorm, som har varit i drift sedan i måndags.

Naturligtvis är denna tillämpning av ett artificiell intelligenssystem en av de mest märkliga som är kända idag, men den ger fortfarande en användbar funktion som kommer att få belgiska politiker att ägna mer uppmärksamhet i sina plenarsessioner.

0 Shares